sunnuntai 12. joulukuuta 2010

12. luukku: kirppariaarteita

Tämän päivän luukusta paljastuu eiliseltä kirpparireissulta ne värikkäämmät aarteet. Nyt jo vähän harmttaa ne pari juttua, jotka sitten jätin sinne hyllyyn, nyt olisi jo keksitty niille käyttöä. Mutta ei mahda mittään, pittää olla tyytyväinen näihin. Niin hyviä juttuja kyllä löytyikin. Kuten tämä seinävaate:
Aivan ihana. Ei varmaankaan ole kovin vanha, mutta aiheet kuvissa on vanhanaikaisia. Vanhan ajan pirtistä kuvia, olohuoneeseen pääsi tämä aarre. Ostin myös pari kirjailtua vanhaa pöytäliinaa, niistä ei nyt kuvaa ole.
Tämä punainen säilytys"kori" on myös mieluinen löytö. Hyvä paikka säilyttää lehtiä, nyt siihen pääsikin kaikki tämän vuoden joululehdet. Voipi ruokasalissa takkatulen loimussa lueskella joululehtiä ja tunnelmoida=)
Tämä kirja on ostettu ihan kaupasta. Mutta löydöksi voipi luetella, kirja täynnä kuvia vanhoista huonekaluista. Kirjassa on myös esitelty vanhoja työkaluja ja paljon tietoa niistä. Täytyykin heti ensitilassa syventyä lukemaan opus kunnolla.
Ja lopuksi esittelyssä tällainen joulunpunainen emaliastia. Tätäkin arvoin jonkun aikaa, että otanko. Onneksi otin. Tuonnehan voi joulutortut vaikka laittaa, tai muita leivoksia. Harvemmin minulle on kirpparilla sattunut eteen noita kannellisia emaliastioita. Hyvä löytö siis, ja hyvässä kunnossa ennenkaikkea.
Hui, nyt pitäisi lähteä tuonne pakkaseen nenäänsä ja koiraa ulkoiluttamaan. Toivottavasti taretaan. Sitten onkin vuorossa joulukorttien kirjoitusta ja kyläilyä. Jouluun enää pari viikkoa... aika rientää! Ihanaa pakkaspäivää kaikille!

3 kommenttia:

 1. Mahtava emaliastia.Aivan ihana.

  Ja tuo punainen kori,upea.Muistelen että tuollainen oli aikoinaan meidän mummolassa.Siihen oli kansikin.Ihana.

  Mukavia muitakin ostoksia olet löytänyt.

  Mua harmittaa kanssa usein,jos joku jää ostamatta.Monesti palaan seuraavana päivänä hakemaan,jos se vielä on tallella.

  Oikein ihanaa adventtia.

  VastaaPoista
 2. Kivoja löytöjä:)
  Meillä harvemmin tekee löytöjä kirpparilla tai sitten niillä se hinta on liian korkealla.

  VastaaPoista
 3. Kauniita löytöjä!!
  Ihailen noita hevosen länkiä,mulla on myös,mutta ne on tuolla terassin seinällä. pitäisiköhän tuoda sisälle..

  Mukavaa ensi viikkoa.

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3