perjantai 17. joulukuuta 2010

17. luukku: hiljaa hiipii joukko varpahillaan...

Täällä meillä punaisessa talossa on tonttuväki sisällä lisääntynyt. Ei riitä enää itse asukkaat vaan pikkuhiljaa porukka lisääntyy=) Talokylään näkyy ainakin kaksi tonttua olevan muuttanut, luulen kyllä että voi sinne vielä tonttuväkeä tulla lisää.
Tosiaan, kuten edellisissä kommenteissa mainittiin; punaisessa talossa rupeaa punaista olemaan aika paljon sisälläkin. Ja tänään ostin taas uuden jouluisen tyynyn.... ja punaisia kynttilöitä. Kiva näitä keräillä sitten joulun jälkeen pois... Mutta eipäs mietitä sitä vielä=)
Ja koska talo on tonttuja täynnä, täytyy tuvassa olla myös joulupukki. Tämän joulupukin olen saanut vuosia vuosia sitten iskän puolen mummolta. Varmaan ainut tavara minulla joka sieltä on minulle jäänyt ja siksikin tärkeä ja joka joulu on esille otettava. Monesti nyt aikuisena mietin että olisipa ihana tuntea tämä toinenkin mummo nyt vanhempana, mummo kuoli kun olin 13-vuotias. Lapsuudessa mummo usein oli jouluna meillä. Ei mikkään ihme että minusta tällainen jouluhörhö on tullut kun miettii lapsuuden jouluja=)
Joulu se on mikä saa mielen herkäksi. Varsinkin näin jouluna muistelee myös äitin puolen mummoa ja ukkia, siitä kun talon ohi ajellaan, mietin että voi kun voisikin ajaa pihaan ja mennä sisälle istumaan mummon ja ukin luokse. Vaan ei enää voi, onneks on muistot.
Tänään kävinkin sitten kuusiostoksilla. Jälleen, ihmeauto-micrassa tuli kuusi kottiin. Kai se suurinpiirtein ehjä vielä on, kuusi siis. Täytyy kyllä myöntää että oikeelta tulevien näkyvyys oli vähän heikkoa kotimatkalla, mutta onneks ei sellaisia risteyksiä reitille satukaan että ois joutunut oikealta tulevia tiirailemaan=)
Joulukuusen sisälle muutto siirtyi yhdellä päivällä taaksepäin. Huomenna siis täällä luuttu heiluu ja minä heilun=) Kuusen paikka kyllä on edelleen hakusessa, mutta tokihan moiselle joulun kunniavieraalle paikka talossa löytyy!

5 kommenttia:

 1. Ihania lisääntyviä tonttuja:)
  Meille muuten tänään tuli kanssa kuusi,miehen serkku toi meille:)

  VastaaPoista
 2. Ihania tonttuja siellä täällä :) mielestäni tonttuja ei voi olla liikaa!

  VastaaPoista
 3. Kivoja tonttu kavereita sinulla siellä:)
  Minäkin heilun luutun kanssa tänään;)Mukavaa siivous päivää!

  VastaaPoista
 4. ihania tonttuja ja mahtava joulupukki!!!
  isovanhempien muistot on niiiiiiiin ihania. Minäkin paljon ajattelen viimeistä Joulua rakkaan mummini kanssa......

  VastaaPoista
 5. On todella jouluista siellä.
  Että tip, tap, tip, tap....
  Kaikkea hyväö sinulle!

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3