lauantai 18. joulukuuta 2010

18. luukku: joulusiivousta

Tänään meillä on siivottu punainen talo lattiasta kattoon! Ja kuten siivoukseen kuuluu, järjestystä vähän vaihdettiin ja tavarat vaihtoivat paikkaa. Ja kuusikin tuli sisälle, on muuten kaunis kuusi! Kuusen takia pitikin sitten siirrellä huonekaluja paikasta toiseen=) Näin pysyykin mieli virkeänä. Kuten kuvasta näkyy, kuukausi sitten ostamani tuoli muutti toiselle puolelle ruokasalia (siis se tuoli jonka takia piti myllätä koko huone...).
Nyt täällä onkin ihanan jouluista. Huomenna on ihan pakko herätä jo senkin takia kukonlaulun aikaan, koska sitä tunnelmaa ei voi sanoinkuvata mikä aamuvarhaisella on kun hipsii täällä ja sytyttelee jouluvaloja. Niin ja kuuntelee hiljaisella joululauluja. Juuri sellaisten hetkien takia sitä joulua odottaa 10 kuukautta vuodesta.
Talokylä muutti ruokasalista olkkariin tuohon vanhan pulpetin päälle, onkin tosi kivan näköinen siinä. Olkkarin vanhasta ikkunasta tehdyn peilin päälle viritin tuollaisen äitini neuloman kranssin... vai onkohan se virkattu... Sieltä se muuten peilin kautta näkyy talotkin valoineen.
Ja olkkariin tuli myös joulunpunaisia kynttilöitä purkkeihin. Kynttilöitä ei koskaan voi olla liikaa. Mietin tuossa että meillä taitaakin olla joulukuusentapainen melkein joka huoneessa. Olkkarissa on tuo jättisypressi, ruokasalin jättisypressi muutti keittiöön joulukuusen tieltä, ja yläkertaan tuli muovikuusi. Tänä vuonna onkin oikein kunnolla laitettu joulua=)
Tässä vielä siivouksen keskeltä otettu kuva Onnista, näkee melko hyvin mitä mieltä Onni on siivouspäivistä. Onni meni rentoutumaan yökylään minun vanhempien luokse, ei tarvinnut kahta kertaa käskeä. Miun Onni-pieni
Nyt onkin mukava nautiskella siivotussa kodissa lauantai-illasta ja kynttilänvalosta. Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Niin jouluista teillä jo.

  Itse ajattelin siivota ensi viikolla tiistaina tai keskiviikkona.Vaikka olen kyllä pikkuhiljalleen pyyhkinyt ovia ja kaapin päälysiä jne.

  Onni on kyllä ihana.

  ukavia jouluisia hetkiä sinne.

  VastaaPoista
 2. Tänään taisi olla "Valtakunnallinen siivouspäivä" :) Yks jos toinenkin kirjoittelee siivonneensa. Minä siivosin vasta puolet asunnosta ja kissat sotkee paikkoja samassa tahdissa. Kyllä se joulumieli vaan taitaa silti pikkuhiljaa tulla :)

  VastaaPoista
 3. Oi mitkä tunelmat, meillä on hiukan vielä siivous vaiheessa ja leipominenkin, mutta eiköhän se siitä. Kaunista teillä ja ihanan tunnelmallista, kelpaa joulua viettää.

  VastaaPoista
 4. Kauniiksi olet taas kotisi laittanut.
  Minäkin siivosin alakerran ja olin olin ihan loppu sen jäkeen.
  Sauna kuitenkin piristi:).
  Onni ei taida tykätä siivouksesta.

  Kiitos samoin sinulle hyvää lauantai-iltaa!♥

  VastaaPoista
 5. On kyllä kaunista ja jouluista teillä! Ja tuo huonekalujen siirto on muuten hauskaa puuhaa, mielikin virkistyy kun järkkä vaihtuu ;)
  Itse tykkään myös näistä joulukuun aamuista kun hämyvalossa saa laitella aamupalaa ja kynttilän valossa syödä, ihanaa!

  Mukavaa iltaa ja hyvää neljättä adventtia!

  VastaaPoista
 6. Joulukuusi tuottaa aina vähän pähkäilyjä järjestyksen suhteen.
  Mutta järjestyksen vaihtohan on niiiin ihanaa puuhaa:)
  Ihanan jouluiselta jo näyttää teillä.Koiratkin sen huomaavat,kun nautiskellen ympärilleen katsovat:)
  Mukavaa neljättä adventtia!

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3