lauantai 12. maaliskuuta 2011

Haaveita ja toiveita, osa 2

Täällä taas haaveillaan ja toivotaan. Ja suunnitellaan. Kiitos kommenteista edelliseen, kyllähän se niin on, että täähän on ihan loputon homma tämä sisustaminen. Koskaan ei oo valmista ja aina on joku uusi idea takaraivossa kolkuttelemassa=) Niin... alakerta... no ne on noi lattiat mitkä nyt on ns. tapetilla ja toivelistan kärjessä. Hirvittää kyllä ajatella sitä kaikkea mitä lattiaremonttiin liittyy. Kaikki tavarat tarttis raivata jonnekin ja olen kuullut huhuja että pölyn määrä on oleva aika suuri...
Mutta voi voi kun ajattelenkin miten ihanaa saada lautalattiat. On ne vaan niin hienot tuolla ylhäälläkin. Pitää vaan yrittää ajatella kaiken pölyn ja sekasorron keskellä sitten sitä lopputulosta. Toivotaan nyt peukut pystyssä että tämä hanke toteutuu mahdollisimman pian.
Niin, tähän ruokasaliin olen suunnitellut uutta järjestystä kesälle. Ja ajattelin hommata uudenlaisen ruokapöydän. Jos vaikka joku mulle tekis sellaisen hienon jossa olis laudoista tehty pöydän kansi... En tykkää tästä nykyisestä jostain syystä yhtään. Ruokapöydän lisäksi olen saamassa kesällä tänne sellaisen hienon astiakaapin. Maalisutia vaan täytyy sille kaapille näyttää, siksi en sitä vielä tänne ota. Eli tuo vanha (uusi) kaappi menee vaihtoon. En tiedä vielä mitä tuolle teen...
Keittiössä suurin muutos on edelleen noi lattiat, niistä nyt höyryän koko ajan koska olen niiiiiiin pääsyilläni tuosta laminaatista. Ihanaa sitten laittaa vaan jotkut räsymatot kesäksi keittiöön. Ei tarvi yrittää peitellä. Keittiöön olen myös suunnitellut pientä ruokapöytää tuohon ikkunan eteen. Niin ja siihen joku ihana pirteä vahakangas=) Tuota saareketta aion kokeilla käviskö se tuohon vähän keskemmälle.
Ja kylppäri. Se tarvii maalia. Nuo kuultomaalatut paneelit tekee siitä liian hämärän, jotenkin nuokin kellertyy vuosien saatossa, sieltä maalin alta rupeaa se puun väri muuttumaan niin ei oo enää niin kivat. Ja jotain hyllyjä ja muita kivoja juttuja tuonne pitää laittaa. Kiva kun tuo meidän kylppäri on suhteellisen iso tällaisessa pienessä talossa. Pesukoneellekin on vielä oma komero, niin sekään ei tuossa tilaa vie.
Loppukevennykseksi kuva vielä yhdestä tämän kevään tuunattavasta. Tämä hunksi kaipaa trimmausveitsen käsittelyä. Samoin se toinen nimeltämainitsematonhankalampitrimmattava, josta ei tähän hätään kuvaa ole.
No siinäpä sitä onkin tekemistä tuleville kuukausille. Vaikka pientä väsymystä on ilmassa ollut, niin innolla ajattelen kaikkia kesän projekteja. Aitan varallekin muutama idea plakkarissa on, ihanaa järjestellä taas lettukestejä ulkona. Ihana ihana kesä!

9 kommenttia:

 1. Mukavia suunnitelmia.

  Meillä on myös lattiat täällä mielessä.Meillähän on lakatut lautalattiat,jotka olisi vailla hiontaa.Ajatuksena olisi käsitellä lattiat vaaleaksi samalla.Soitin juuri pari päivää sitten parkettifirmaan lattioiden hionnnasta.Minua pelotti myös juuri tuo tyhjennys ja pöly mutta firmasta kerrottiin että heillä on niin hyvät laitteet,ettei pölyä tule juuri nimeksikään ja että he voivat tehdä hionnan ja käsittelyn kahdessa osassa,joten koko taloa ei tarvitse tyhjentää.
  Täällä nyt sitten myös haaveillaan vaaleista lattioista,josko ne tänä keväänä toteutuisivat.

  Minusta teillä on ihana koti,niin kotoinen.

  Mukavaa launtainjatkoa.Täällä muten tänään otettiin parin tunnin unet työpäivän jälkeen ja olo kai sama kuin siellä eilen.

  VastaaPoista
 2. Meillä varmaan sitä pölyä riittää siksikin, kun vanhat laudat on revittävä irti lattian suoristuksen takia. Ja sen nyt tietää mitä vanhassa talossa on lattioissa eristeenä käytetty=)Heh. Toisaalta, onhan puhdistava kokemus varmaan kantaa kaikki pellolle ja sitten parhaimmat tavarat takas sisälle=)ja loput kirpparille.

  VastaaPoista
 3. Tosiaan, pitää ajatella vain sitä ihanaa lopputulosta... kyllä se siitä.
  ihana tuo teidän kylppäri..:)
  Hyvää lauantai-illan jatkoa ja aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kivoja suunitelmia.
  Ei muuta kuin pölysuoja nenän eteen ja verhot suojaksi oville ettei joka huoneeseen lennä.
  Kunhan pääsette tekemään niin hyvin se menee.
  Suunittelu se ottaa eniten aikaa.
  Hyvää lauantai-iltaa sinne!

  VastaaPoista
 5. Aina sen rempan jaksaa,kun ajattelee lopputulosta.Minä tänään käsin nypin Oton karvat,kun lähti niin karvaa irti.Ei vain meinannu tykätä siitä hommasta:)
  Mukavaa lauantai illan jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Kivoja suunnitelmia:)
  Lautalattia ja lankkupöytä kuulostaa ihanalta.
  Keittiön ikkunan eteen olisi varmaan pikkupöytä ihan passeli ja saareke siihen keskelle lattiaa.
  Tosi viihtyisä kylppärin puoli teillä.Tikkaat pyyhkeille on kiva idea.Pitäisköhän roudata heinäseiväs tikkaat....??
  Mukavaa loppuviikkoa:))

  VastaaPoista
 7. aivan ihana ruokailu tila teillä-tuolla olisi ihana syödä-pitää varmaan kutsua itsensä kyläilemään ;)

  VastaaPoista
 8. Mukavia suunnitelmia ja remontti haaveita, se on näiden vanhojen talojen ihanuus kun saa aina olla joka nurkkaa tuunaamassa ja laittamassa! Väliin on kyllä taukojakin pidettävä ja vaan suunnitella ja haaveilla! Meillä olis edessä myös vaikka mitä....eteinen, kylppäri, vessa ja keittiökin olisi kiva laittaa mieluiseksi :) Mutta urakkaahan niissä on, mutta pikkuhiljaa...sitä on itse vain niin malttamaton, kaiken pitäs olla valmiina nyt ja heti!

  Aurinkoista sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista teille ihanat friidut.

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3