torstai 3. maaliskuuta 2011

Kriisin paikka

Huoh. Tänään meni asiat siihen pisteeseen, että punaisessa talossa ajauduttiin kriisiin. Asiahan on niin, että hunksien korviin kantautui kaikki kehut mailta ja mantereilta, ja täältä netistäkin, lopputulos oli se, että rusetit ripustettiin naulaan. Vaatimuksena palkankorotus.
Näky oli TODELLA lohduton. Pelkkä puhuminen töihinmenosta sai aikaan tämän ilmeen:
Jossain vaiheessa, vaikka neuvotteluyhteyttä ruvettiin hakemaan välittömästi, tilanne äityi niin pahaksi, että työntekijäpuoli meni istumalakkoon. Tässä vaiheessa työnantajalle rupesi tuskanhiki nousemaan pintaan, mitä ne oikein haluaa!?!?!!
Lakkovahti oli myös paikalla. Piileskeli lähinnä, ei olisi halunnut kuonoaan kuviin, mutta sain kuin sainkin otettua kuvan. Kuonosta.
Lopulta työnantajapuoli (minä) ja työntekijäpuoli (hunksit) saatiin saman pöydän ääreen aloittamaan neuvotteluja. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niin kuin piti... työntekijäpuoli oli vakuuttunut vaatimustensa oikeellisuudesta ja kieltäytyi keskustelemasta yhtään huonommasta sopimuksesta. Lähinnä työntekijät vaikuttivat...hmmm... välinpitämättömiltä.
Lopulta työntekijäpuoli laittoi homman ihan leikiksi. Työnantajana minä olin ihmeissäni, kuinka tästä päästäisiin sopimukseen? Entäs jos ei päästäkään, tässä vaiheessa olin todella epätoivoinen.
No, kuten palkkaneuvotteluissa yleensä, tästäkin selvisi sillä yhdellä asialla: leluilla. Ja vähän herkuillakin. Ei auttanut muu kuin taipua työntekijöiden tahtoon. Ja näillähän sitä riittää, tahtoa.
Onnistuneiden palkkaneuvotteluiden päätteeksi, otettiin rusetit hetkeksi naulasta ja otettiin sovinnon merkiksi kuva. Ja kuten ammattilaisten kuuluukin, työt aloitettiin täydellä ammattitaidolla ja heti saatiin aivan loistomateriaalia, vai mitä sanotte? Aiemmat erimielisyydet unohdettiin välittömästi.
Kyllä on ollutkin rankat neuvottelut, mutta onneksi: loppu hyvin, kaikki hyvin!

12 kommenttia:

 1. Voihan tes-neuvottelut ;)
  Ihana postaus, piti lukea oikeen kahteen kertaan!!!
  Hyvä että neuvottelu tulos löytyi:)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus!!Hienoa että sopimuksen saitte aikaan:)

  VastaaPoista
 3. Hihi, ihanat neuvottelut teillä on käyty ja onneksi syntyi Tes!!

  Ihana postaus, sai hymyn huulille.

  VastaaPoista
 4. Hih,hih...päivän piristys...vetää väkisinkin suupielet hymyyn....Onneksi...olette saaneet Tes-neuvottelut sopuisasti loppuun ja Hunksien ensikuun kuvaus onnistuu myös tällä neuvottelulla ,ettei tartte joka kuukaus neuvotella....vaikka kyllä nuo koiraryökäleet osaa olla joskus hankalia useammankin kerran peräkkäin....

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus... siis lakkovahti sun muut... ihanaa...:)))

  VastaaPoista
 6. Hihihihi..;D

  Henkilöstö on pitänyt hyvin pintansa neuvotteluissa ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, kyllä tämä onkin ollut rankkaa. Henkilöstölle valitettavasti en nyt ihan kaikkia kehuja uskalla välittää, vaikka aina olenkin ollut sitä mieltä että kiitos sille kelle kiitos kuuluu. Nyt täytyy antaa tilanteen rauhoittua.

  VastaaPoista
 8. Ihana <3!!!
  tuli hyvä mieli lukiessa!

  VastaaPoista
 9. Huisin hauska juttu kuvineen ja ihana blogi! Mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus:)Näitä on kiva lukea.
  Ja parasta tietty että sopimukseen päästiin:)
  Suloinen kuva vielä palkaksi.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Hahaa, aivan LOISTAVA postaus!!! Kertakaikkiaan naseva juttu! En olekaan aiemmin löytänyt blogiasi, ja nyt, kiitos perustamani Parso-nistit yhteisön, löysin tännekin! Saanhaan lisätä blogisi oman blogini blogrolliin? kanavaraani.vuodatus.net

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3