maanantai 28. maaliskuuta 2011

Laminaatti pilalla...

Jep, nyt voisi sanoa että on laminaatti pilalla. Laitetaan kuitenkin ensin kuva siitä kun kaikki oli vielä hyvin.
Ja sitten siitä kun se meni ihan pilalle=(
No joo, viisastelut sikseen. Tänään on oltu ahkeria. On raivattu viimeisetkin tavarat tuosta ruokasalin puolelta ja keittiöstä ja kaivettu vanhaa lattiaa esille. Laminaattien alta löytyi joku lattianviritelmä, mitä lie ohutta puulevyä olikaan. Väri on tosin ollut jo ihan oikeeseen suuntaan. Aika erilainen valaistus tuli jo tästä muutoksesta.
Niin toi lattia on jossain vaiheessa ollut ihan käytössä, koska takan edestä löytyi pelti joka oli tuohon pintaan isketty kiinni. Tämän alta löytyi ohuen ohut pahvi ja sen jälkeen olikin lattia vuorattu vanhoilla sanomalehdillä.
Olin vähän yllättynyt, lehdet oli vuosilta 1952-53, luulin että nää lautalattianpeittämishömpötykset olis jotain tuoreempia hömpötyksiä. Siinä oli jokunen lehti, nimistä päätellen on taidettu lainata naapurienkn lehtiä=)
Olen ihan fiiliksissä tuosta lattiasta. Leveimmät lankut on n. 30 cm levysiä, ja paksuja ovat. Ei nuo yläkertaan laitetut uudet lattialaudat ole vielä lautoja nähnytkään näihin verrattuna! Yleensäkin kunnioitus tätä taloa kohtaan pompsahti taas taivaisiin. Keittiön lattiasta paljastui vanha kellariluukku ja siitäpä sitä näkikin että miten on talot ennen vanhaan rakennettu!
Teemu sai jokusen naulan irrottaa tuosta lattiasta=) Tuo pöytä kummittelee joka kuvassa ihan siitä syystä että jätettiin se tänne ruokapöydän korvikkeeksi. Vaikka onkin hieno lautalattia niin kivempi on pöydän päällä syödä.
Ehjät lehdet keräsin tietenkin talteen. Siellä olikin aika mielenkiintoisia uutisia. Veikkaaja-lehtikin siellä oli, taidan antaa iskälle sen, jos vaikka paremmat vihjeet saisi näistä vanhoista lehdistä=)
Käyn ihan kierroksilla. Onpahan ollut päivä. Onneksi kohta pääsee ulkosaunaan rauhottumaan=) Huomenna sitten keittiön lattian kimppuun. Sen verran sitä jo on "remontoitu" että sielläkin on laminaatit pilalla, alta paljastui todella tyylikäs vihreä muovimatto. Sitäpä sitten revimme seuraavaksi lautaa esille! Palaillaan!

18 kommenttia:

 1. Olettepa olleet ahkeria.

  Upealta näyttää tuo lankkulattia.Kyllä kannatti laittaa laminaatti pilalle ja pihalle.

  Mikä lie syynä ollut,kun monessakin talosssa on lautalattiat peitetty muovimatolla tai muilla ratkaisulla.

  Työintoa sinne.

  VastaaPoista
 2. Kyllä onkin teillä ollut puuhapäivä ja jännä sikäli, että ettei tiennyt mitä alta paljastuu. Ihana lankkulattia, kyllä teidän nyt kelpaa!! Teitte urotyön ja se kannatti.

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuutta mitä teillä on puuhailtu!!! :)))

  Ihanaa katsella mitä saatte aikaan!

  Rentouttavaa saunailtaa ja tsemiä hommiin!

  VastaaPoista
 4. VAUTSI.
  Ei kyllä minunkaan järki ymmärrä miksi kaunis lautalattia piilotetaan laminaatin alle.Kannatti pistää laminaatti piloille.Minä voin kuvitella miten siellä hykerrellään:)Niin minäkin tekisin.
  Työnintoa!

  VastaaPoista
 5. Ihana lattiahan sieltä paljastuu...tuolleen sitä ennen korjailtiin lattioita...kait sitä tuli villitys,että lautalattiat piti saada peittoon,kun NIIN HIENOA kovalevyä oli Jo saatavilla sodan jälkeisinä vuosina.Niin ja olikohan lattioissa huono eristys,että senkin takia laitettiin vähän "eristettä",sanomalehteä ym.levyä lautalattioiden päälle.Muistan,että meilläkin lapsuuskodissa "pilattiin "lautalattiat noilla konsteilla.Eihän sitä lapsena
  ymmärtänyt,ettei se ihan oikein menny.Hienoa vain oli,kun levy-tai korkkimatto lattialla sai astella.
  Tsemppiä vain teille remppaan.ja laitahan kuvia edistymisestä.Hieno siitä tulee:)

  VastaaPoista
 6. PS:piti vielä sanoman,että jos sieltä ois löytynyt lehti päivämäärällä 29.9.1951,tai 4.12.1952 olisin valmis ostamaan ne:)

  VastaaPoista
 7. Tuo projekti on kyllä ihan ylimielenkiintoinen! Nuo vanhat lehdet on ihan huippuja. Onneksi säästit ne. Niistähän saa iloa pitkäksi aikaa ja kun kaikki uutiset on luettu niin sitten on vielä askartelumateriaaliakin.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista!

  PikkuBertta: Siellä oli joulukuun -52 lehtiä, pitää katsoa vielä läpi, laitan postissa tulemaan ihan ilmatteeks=) Kyllä näitä mulle vielä jää=)

  VastaaPoista
 9. Siis waude, lankkulattia hakkaa kyllä mennen tullen muut viritelmät!
  Liekö 'helppohoitoisuus' vai mikä ollut näiden lattiauudistusten taustalla aikoinaan...?

  Voi onnelliset, ulkosauna kuulostaa niiin mahtavalta. Nauttikaa! :)

  VastaaPoista
 10. Oi, aika ihana projekti teillä siellä menossa!!! Mahtava tuo vanha lattia, ja ihana kun löytyi noita vanhoja lehtiä :)

  Tsemppiä remppapuuhiin!

  VastaaPoista
 11. Hieno tuo lattia, kerakaikkiaan ihana. Kyllä kannatti nähdä vaivan, kun noin komee alta löytyi!

  VastaaPoista
 12. Kyllä vain kannatti ja miten mahtava homma noi sanomalehdet, ensinnäkin kertoo historiasta ja toiseksi tuon sanomalehti kerroksen vaihtoehtona on monessa paikassa ollut kipsitasoite; jota on kuulemma ikävä poistaa.

  Helppohoitoisuuden, tasaisten pintojen ihannoinnin ja vedon tunteen takia noita muovimattoja tms. on kai laitettu aikoinaan.

  Ilmeisesti teillä on tarkoitus avata lattiat tarkistaa ja lisätä eristeitä? Suosittelen lisäksi laittamaan ilmansulkupahvin/tervapaperin tosi tiivisti päällimmäiseksi lankkujen alle... pääsette sillä siitä vedon tunteesta, minkä takia on aikoinaan muovimatotettu.

  VastaaPoista
 13. Ahkeria olette olleet ja jännä päivä kun lattiaa puritte, sillä ei koskaan tiedä mitä sieltä tulee esille.
  Me kun laitoimme uuden lattian niin laitoimme myös sinne Boråstindingin että kun joku purkaa niin saa lukea Boråsinhistoeiaa.
  Kaunis lankkulattia sieltä paljastui.

  Mukavia remppapäiviä teille!

  VastaaPoista
 14. Teillä on todella ihana projekti menossa, innolla jään seurailemaan remontin kulkua.

  VastaaPoista
 15. Onpas teillä projekti, mutta mitä upeeta lautaa löysitte pilalle menneen laminaatin ja levyjen alta.
  Vanhat talot ovat upeita rempattavia, aina löytyy yllätyksiä, kuten lehtilöytösi.
  Toivottavasti sauna rentoutti:)
  -Hanne-

  VastaaPoista
 16. Mahtava lattia sieltä alta paljastui :D
  Ihana projekti teillä on menossa...tsempit!
  Touhukasta viikkoa Punaiseen Taloon Maalle!

  VastaaPoista
 17. Kaikkea jännää voipi löytyä vanhan talon saloista =)

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3