tiistai 29. maaliskuuta 2011

Lukemista vuosien takaa

Heips jälleen ja kiitos kaikille kommenteista, ihan mieletöntä! Tänään on jatkettu valitsemallamme tiellä ja riehuttu keittiössä. Tällä hetkellä tuntuu että pölyä on ihan kaikkialla (mukaanlukien omat keuhkot). Tässä siis tyylikkään vihreä muovimatto joka paljastui laminaatin alta, kyllä minäkin laminaatin valitsisin ennemmin kuin tuon... Mutta onkai se ollut ihan kätevä keittiössä.
Keittiön laudat ei olleet ihan niin hyvässä kunnossa kuin eiliset löydökset. Siis muuten ihan hyvät, mutta pientä elämisen jälkeä havaittavissa... Niin ja nämä menevät keskellä huonetta poikki, mietin että onko siinä joku logiikka. Keittiö nyt ainakaan ei ole alkujaan ollut yhtään senmallinen kuin nyt. Ulko-ovi on ollut ilmeisesti meidän nykyisellä jääkaapin paikalla, tiskipöydistä ei tietoakaan.
Ja niitä lehtiä, niitä meillä nyt riittää. Keittiö on päällystetty lehtien mukaan myöhemmin, nyt oli jopa v. -56 lehtiä joukossa. Ja hieman kevyempää luettavaa, ei pelkkiä sanomalehtiä. Lapset on ilmeisesti tulleet kuvioihin mukaan koska joukossa oli myös sarjakuvalehtiä. Talon emännälle on tullut Kotiliesi ja isännälle Seura=)
Joukossa oli myös yksi lapsen piirrustus ja matikan koe. Arvosana yli ysin, en minä ainakaan olisi lattian alle piilottanut ;) Niin ja olihan sieltä ruskea kirjekuori henkivakuutusyhtiöltä, luulin jo että nytkö se lottovoitto tuli=)
Näissä kuvissa näkyy tuo lattialuukkukin. Siinä on vielä se tyylikäs vihreä muovimaton palanen päällä. Ja näkyy myös miten noi laudat katkiaa ja jatkuu ihan eri kohdissa, mikä lie syynä siihen, onko hyviä ideoita!?!
Tänään oli jo lenkille lähdettävä koirien kanssa. Eilen jäivät vähän vähemmälle, tuntui kyllä ihan mukavalta tuuletella keuhkojaan tuolla raittiissa ulkoilmassa. Niin ja meinaan ihan päikkäritkin ottaa, nyt tuntuu jo vähän lomalta=)
Eilen käytiin pitkästä aikaa ulkosaunassa ja olipas se mukavaa. Siellä istua pimeässä ja kuunnella tulen räiskettä. Sitä kun miettii näitä lattioita esiin kaivaessaan että miten paljon ne on elämää nähnyt, niin sama ajatus jatkuu tuolla meidän ulkosaunassa. Jokusen vuosikymmenen on sekin tuolla nököttänyt.
Niin ja on se remontointi rankkaa ihan kaikille talon asukeille. Etsi kuvasta Onni=) Pikku-Pha kampesi yläkertaan päikkäreille jo aiemmin. Taidan minäkin tästä unille lähteä, palaillaan!

12 kommenttia:

 1. Hei!
  Mitään ideoita ei ole lautojen katkeamiseen mutta kiinnostuin tuosta Kotiliedestä... Mummuni piti muistaakseni Kotiliedessä Pikku-äiti -palstaa, jos noista lehdistä semmoinen löytyy ja raaskisit yhdestä luopua olisin kiinnostunut ostamaan yhden lehden ihan vain muistoksi itselleni.

  T.Kristiina

  VastaaPoista
 2. Hei Kristiina! Heti pitikin mennä selaamaan kotiliesiä, ja jo ensimmäisestä se löytyi! Tässä on tällainen Pikku äidin kirje- palsta (Pikku äiti vastaa elämänkysymyksiin). Tämä lehti on joulukuulta -54. Täytyypä selata nuo muutkin. Ja ihan varmasti voin sinulle lehden lähettää jos haluat. Hieno juttu kyllä!

  VastaaPoista
 3. Voi, sinulla on oikein tuollainen puuhellakin.... ihana...:D

  VastaaPoista
 4. Wautsi...mikä lehtikasa...kylläpä oisin onnellinen noista...aatella,minkä aarteen olet lattianalta löytänyt...pistähän lehdet talteen vaikka kansioon asti:)

  VastaaPoista
 5. Hurjan kivoja aarteita on lattian alta löytynytkin, sekin matikan koe! ;))

  Ihanasti on koirapoika piiloutunut viltin mutkaan, voi pientä. <3

  Jaksamista edelleen rempan keskelle!

  VastaaPoista
 6. Voi kun kiva juttu :))
  Laitan sulle sähköpostia tulemaan...
  T.Kristiina :)

  VastaaPoista
 7. Aikamoista touhua ja hienoa jälkeä tulee takuulla ja mitä löytäjä nuo lehdet. Meillä myös remontti menossa ja kun siinä sivussa yritän ruokkia tätä 5 hengen perhetä ei naurata. Ukko lupasi kesäkuuhun mennessä keittiön valmiiksi, en jaksa odottaa.

  VastaaPoista
 8. Tiiä vaikka sieltä vielä putkahtaisi setelitukko!
  Vai joko saitte koko lattian revittyä?
  No,eipä muuta kun työniloa edelleen!

  VastaaPoista
 9. Vaikka lattian repiminen on sinällään rankkaa puuhaa, niin tosi mielenkiintoista. Olisin minäkin onnellinen jos tuollaisia aarteita löytyy. Onkohan siellä vuodelta -61 lehtiä ja vielä kun olisi elokuulta niin ostaisin sulta. Ajattele kohta kaikki haluaa sinulta lehtiä ,heh.

  VastaaPoista
 10. Heips friidut! Kiitos kommenteista.

  Tosiaan rahatukkoa ollaan etsitty mutta vielä ei ole vastaan tullut. Tiskipöytien alta on vielä purkamatta, jää varmaan remppamiehelle kun tarvii vesiä katkoa ettei tule tulva...


  Liisa: Ei noin tuoreita lehtiä ollut...

  On mulla lukemista noissa. Kaikki tietenkin talletan, vaikka aittaan lukemisiksi.

  VastaaPoista
 11. Jännäksihän teidän remppa muuttui.
  Löytyy kaikenlaista.
  pidetään peukkoja että se rahapinkka löytyisi niin lattia itse maksaisi itsensä.

  Mukavia remppapäiviä sinne teille!

  VastaaPoista
 12. Kyllä teillä on remppaa kerrakseen!

  Vanhojen lehtien löytäminen on ihan parasta.

  Me oltiin joskus yli kymmenen vuotta sitten äitini ja siskoni kanssa siivoamassa äitin isän äidin taloa ja sieltä löytyi kaikkea vanhaa. Kun olisi silloin tajunnut, että nyt yli kymmenen vuoden päästä ne olisivat minun rakkaimpia aarteita. On mulla yksi tosi paksusta lasista tehty maljakko ja joku kirja, joka on kirjoitettu vanhalla tekstillä enkä sitä oikein osaa lukea.

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten teidän remppa edistyy!

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3