perjantai 10. kesäkuuta 2011

Hohoi friidut!

Nyt tarvitaan teidän viisauttanne=) Sain tällaisen aarteen, mikähän tämä mahtaa olla? Siinä on kaksi tuommoista rullaa jotka on tuossa välissä sellaisen rautaisen piikin avustuksella kiinni. Reikiä sivuilla on useita joten noita rullia voi siirrellä ylös ja alas.
Friidujen kanssa tätä mietittiin ja löydettiinkin tietoa sen verran että kutomiseen (?) ilmeisesti liittyy. Vääntäkää mulle rautalangasta että miten tätä oikein on käytetty! Puhdistuksen tarpeessa taitaa minun aarre olla joten minäpäs tästä riennänkin putsailemaan. Palataan!

11 kommenttia:

 1. Onpas mielenkiintoinen aarre:) En tiedä yhtään, mikä se voisi olla, mielenkiinnolla jään odottamaan viisaampien vastauksia:)

  VastaaPoista
 2. Vastauksia jään minäkin odottelemaan - enpä ole tuollaista ennen nähnytkään :)

  VastaaPoista
 3. Minä ajattelen että tämä liittyy lankavyyhtiin. Tiedätkös kun villalanka on vyyhdillä niin vyyhti laitettiin noihin pyöriin ja sitten kerittiin rullalle. En ole kyllä varma, mutta tuli heti mieleen tuollaine vaihtoehto.

  Käsipelillä me tehtiin kotona, että äiti piti käsissään vyyhtia ja minä kerin.

  Jos olen aivan hakoteillä, niin joku varmaan osaa osua oikeenkin. tai peräti tietää mikät toi on.

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan tuollaista nähnyt, mutta eiköhän se ole mitä Liisa tuossa selittää.

  VastaaPoista
 5. Vyyhdin puut joko lanka tai kude vyyhdin kerimisen avuksi!
  Todella upeat sellaiset
  Mummu-Ruusunen

  VastaaPoista
 6. Kyllä mullekin tuli ensimmäisenä mieleen jonkin sortin vyyhdinpuut....todella IHANAN aarteen olet saanut...mitähän sinä niistä keksit..:)

  VastaaPoista
 7. Minä arvaisin, että tuota välinettä on käytetty loimen tekoon. Sen verran isolta näyttää...siis samaantapaan kuin vyyhdinpuulla.
  Onpa kyllä hieno! Ja kuvista päätellen aivan oikeassa ympäristössä!

  VastaaPoista
 8. Mistä sie kuule ostit sen hyttysverkko-verhon, joka sulla on kiikun päällä? mie kun ostin Jyskistä, niin se oli liian pieni mun kiikun päälle.

  VastaaPoista
 9. Kiitos friidut vastauksista, mä arvasin että teihin voi luottaa=) Nyt on käyttötarkoitus miun aarteelle.

  Liisa: Ostin täältä ihan paikalliselta tokulta, makso reilun kympin ja on 2,5 metriä pitkä!

  VastaaPoista
 10. Sinä se löydät aina kivoja vempaimia:)Jotenkin minäkin luulen sen liittyvän lankoihin.Saas nähdä mihin käyttötarkoitukseen sinä sen laitat.Komea on kapistus,vaikka ihan vaan tuollain ilman mitään.
  Mukavaa sunnuntai päivää sinne:))

  VastaaPoista
 11. Kyllähän se voi liittyä kutomiseen. Pitkät loimilangat rullataan ensin yläpuolaan ja valmis tuote alapuolaan ihan, kuin kangaspuissakin. Ja tyyli olisi sitten sellainen afgaaninaisten käsin solmeilu(???) Kenties.
  -Pipilotta-

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3