sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kaikenlaista

Nyt seuraa sekalaista höpinää viikonlopun tekemisistä=) Ei päätä eikä häntää luvassa (onko ikinä?). Aloitetaan perjantaista jolloin sain käsiini ihan oikean aarteen. Siis todellakin nyt tuli tähän taloon se tavara joka otetaan mukaan jos äkkilähtö tulee (hunksit luonnollisesti kainalossa mukana, mutta eihän ne olekaan tavaroita...). Nimittäin ilmakuva tästä talosta v. 1965, takana teksti Suomen ilmakuva Oy ja vuosi 1965. Kuva pääsi kunnipaikalle rappusiin:
Kuvassa näkyy marjapensaat ja pihapolut. Liiterin ovikin on auki, puuhommat talon väellä kesken. Huokaus mikä aarre. Meidän talo on ollut niiiiiin sievä. No onhan se vieläkin mutta onhan tätä vähän myllätty niistä päivistä. Toisaalta en hirveesti valita. Nimittäin tykkään sisävessasta ja suihkusta ;)
No eilen ei sitten mitään ihmeempiä, nuorempi hunksi meni porukoille yökylään. Se jos mikä on harvinaista herkkua. Jostain syystä Phantom ei ole toivottu yövieras, se on niin.... mitenkä sen sanoisi... aktiivinen=) No ylläolevasta kuvasta voi päätellä mitä mieltä vanhempi hunksi oli siitä että olikin ainoa hunksi talossa. Tänään oli sitten luvassa mm. ulkosaunan pesua:
Se on vaan niin ihana tuo sauna. Ja ihana oli ilmakin. Hunksi numero 2 palautui tänään yökylästä, oli se vissiin aktivoinut itteensä kun oli niin väsynyt, paiskautui suoraan yläkertaan unille=) Liekö aktivoinut talon väkeäkin. No Onni olikin sitten saunanpesussa mukana, joku voisi sanoa että pyöri suorastaan jaloissa.
Nyt on sitten saunakin pesty tälle syksylle. Olipas ihana käydä puhtaassa saunassa siivouksen päälle saunomassa. Pimeitä syysiltoja odotellessa... Tässä vielä kuva pukuhuoneesta. Puupönttöjä joka nurkka täynnä...
Siinäpä se taas viikonloppu menikin. Mietin tuossa, että kyllä se on vaan tää oma piha ja koti täällä vähän syrjässä niin oma maailmansa että sitä ihan unohtuu tänne, ihan niinkun ei missään muualla ikinä käviskään. Sitten sunnuntaina rupeaa miettimään paluuta arkeen ja sukimaan tukkaansa kuosiin. Hyvä näin, monesti olen huokaissut mikä onnenpotku olikaan että saatiin muuttaa tänne!

10 kommenttia:

 1. Aarre tosiaankin tuo ilmakuva,mun mummolan seinälläkin on tuommonen ja voi pojat että sitä jaksetteiin lapsena ihmetellä=D Vieläköhän noita otetaan,tosin kuvanottopaikat (lue maatilat)aikas huolestuttavasti vähentyneet...Paheitten lista on mulla piiiiitkä,onneks niihin ei kuitenkaan kateus kuulu,muutoin täällä naama viheriänä noita pihasaunakuvia katselisin;)IHANA<3 Niinkuin on tuo apulainenkin=D

  VastaaPoista
 2. On varmasti ihanaa siellä luonnonhelmassa tunnelmallisissa maisemissa aikaansa vietellä. Puhdas sauna kuulostaa kutsuvalta.

  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Voi kun minunkin haave vielä jonain päivänä toteutuisi, että saisi asua maaseudun rauhassa!

  Pihasaunassa tulee varmaan ihanan rentouttavat löylyt.

  Kiva muisto tuo ilmakuva.

  Iloa tulevalle viikolle!

  VastaaPoista
 4. Melkoinen aarre tuo kuva!!

  Mä olen usein miettinyt, että olisko minusta maalle muuttamaan.
  Ehkä silloin vanhempana.. ja silloin kun omistan ajokortin.. (mitä ei tuu todennäköisesti koksaan tapahtumaan)

  Minusta olisi paras sellainen paikka, jossa on maalaismaisema,-rauha ja muut, mutta sitten kulman takana onkin joko bussipysäkki, tai mielummin kokonainen kauppakeskus.
  Mut se ei taida olla mahdollista?? :))

  VastaaPoista
 5. Minun ikäinen aarre. Aivan ihana jos joskus saan sen mummonmökkini olen onnesta mykkyrällä jos siihen kuuluu sen historiasta kertovia kuvia. Touhun täyteinen viikonloppu teillä on ollut.
  Mummu-Ruusunen

  VastaaPoista
 6. Minäkin haluaisin asua omassa rauhassa,mutta ei taida olla ikinä mahdollista.Ja pihasauna olisi ihana:)

  VastaaPoista
 7. Mistä löysit tuon kuvan ? Tosiaan ihana aarre! Mekin monesti mieheni kanssa pohditaan pihasaunan edessä vilvoitellessa ,että on se onni kun viikonloppu kotona on kuin olisi mökillä,miten kätevää koti ja loma asunto samassa paketissa !
  Aurinkoista maanantaita ♥

  VastaaPoista
 8. Kyllä maalla on mukavaaaaaa!
  Mutta vaihteeksi on kai käytävä kaupungilla niin antaa paremmin arvoa maalla olemisee.
  Mukavaa työviikkoa sinulle Hanne!

  VastaaPoista
 9. Näyttää kyllä kutsuvalta tuo pihasauna!Kiva siellä on istuskella saunan jälkeen vilvoittelemassa,luonnon helmassa.Teillä ei ihan varmaan heti oo naapureitakaan nurkan takana.Joulu sauna on varmaan taivaallisen mahtavaa pihasaunassa lyhtyjen loisteessa=)Haaveillaan omasta pihasunasta.....vaikka hyvin kelpaa sisä saunakin.

  VastaaPoista
 10. Kiitos friidut!

  Sain (ostin) kuvan talon entisiltä omistajilta.

  Kyllä tässä naapureitakin on, sopivan matkan päässä. Ihan ihan korvessa en välttämättä haluis (uskaltais pimeällä) asua. Nytkin tuottaa jo syksyllä vilunväreitä roskiksen vienti pimeällä=)

  Maanvaiva: Tämä kyllä täyttää sun kriteerit niiltä osin että bussipysäkki ihan tossa kävelymatkan päässä. Tosin linjuri siitä taitaa kulkea vaan kaks kertaa päivässä=) Mutta et sä siitä sanonutkaan mittään.

  Joulusaunassa ei vielä olla edes tuossa pihasaunassa käyty! On ollut aina niin kovat pakkaset että lämmittelyt on jäänyt. Sekin virhe pittää korjata kyllä.

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3