keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kevät punaisessa talossa

Jatkoa seuraa siis tälle. Tällä kertaa aloitetaan kierros yläkerrasta. Minähän olen jo pitkään tuskaillut, miten tuosta yläkerrasta en meinaa saada sisustettua mieleistäni millään. Nyt sitten olenkin ehkä keksinyt ratkaisun siihen, katsokaa vaikka:
No siis ehkä vika olikin siinä, että siellä oli liian hmmm... miten sitä kuvailisi... yksinkertaista, liian vähän tavaraa. No, nyt se ongelma on poistunut ihan kuin itsestään ja minä ainakin tykkään ihan hirveästi. Mitä sanotte?
Olenkin laittanut tavaroita sinne tänne joka nurkkaan, tällä tavoin kaikki tarvittava on aina käden ulottuvilla. Ja siis onhan se nyt kumma, aina kun olen ollut sisustusostoksilla, on tullut sellainen olo että mihin näitä kohta laittaa. Eipä tarvitse miettiä enää. Kyllä aina johonkin nurkkaan mahtuu.
Yläkerrasta siirrytään alakertaan (koko yläkertaa en viitsinyt kuvata, sänky oli petaamatta vielä, NIIN epäsiistiä!) Olkkari on aika perussettiä, en oikein ole kerennyt vielä kevättä laittaa. Mutta loppuviikosta on olkkarin vuoro.
Olkkarista voisikin siirtyä ruokasaliin. Koska yläkerran sisustus on niin runsasta, ajattelin että tasapainon vuoksi olisi hyvä että alakerrassa olisi vähän pelkistetympi tyyli. Eilen sisustin alakertaa, hain aitasta mattoja! Nyt tänne olisikin kiva kutsua ystävät pöydän ääreen istumaan iltaa. Ei sillä kai väliä että ainoastaan yksi voisi istua tuolilla, muut lattialla (onhan se sentään lautalattia)? Huhuu, haittaako?!!?
Ja seuraavaksi keittiöön. Keittiössä alakerran pelkistetty tyyli jatkuu. Hei täältähän löytyikin toinen tuoli illanistujaisiin! Nyt on ainakin jo talon väelle istumapaikat jaettu=) Keittiön kevääseen kuuluu myös kasa vanhoja lehtiä ja tyhjät hyllyt.
Ja mitäpä maalaiskeittiössä ei tarvittaisi enemmän kuin mikroa. Nämä vanhat elämää nähneet lautalattiat.... ja mikro, mikä yhdistelmä! Meidän punaisen talon kevääseen kuuluu myös tuo uusin sisustuselementti, luukku lattiassa. Sinne on hyvä mennä miettimään syntyjä syviä jos verenpaine nousee. Luulen, että tunnelmat viilenee melko pian. Ja onhan se kaunis, tuo vihreällä muovimatolla päällystetty luukku, vähän väriä kevääseen! Niin ja verhot on muuten ihan liian yliarvostettuja.
Niin ja minusta on ehdottomasti vain plussaa että uutiset (50-luvulta) voi lukea suoraan lattiasta. Tuoleja kun ei juurikaan ole, aamupalan voi nauttia istumalla lattialla (lautalattialla) ja lukea samalla lehden. Siinä se, ainekset meidän kevääseen. Mitäs tykkäätte?
***
Niin ja loppuun vielä kiitokset että olette "jaksaneet" kommentoida näitä mun hömpötyksiä. Ja uusille lukijoille tervetuloa! Ja hei, olisi kiva kuulla teidän muidenkin kommentteja jotka siellä taustoilla pyöritte mutta ette yleensä kommentoi. Mukavaa viikon jatkoa!

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Lukemista vuosien takaa

Heips jälleen ja kiitos kaikille kommenteista, ihan mieletöntä! Tänään on jatkettu valitsemallamme tiellä ja riehuttu keittiössä. Tällä hetkellä tuntuu että pölyä on ihan kaikkialla (mukaanlukien omat keuhkot). Tässä siis tyylikkään vihreä muovimatto joka paljastui laminaatin alta, kyllä minäkin laminaatin valitsisin ennemmin kuin tuon... Mutta onkai se ollut ihan kätevä keittiössä.
Keittiön laudat ei olleet ihan niin hyvässä kunnossa kuin eiliset löydökset. Siis muuten ihan hyvät, mutta pientä elämisen jälkeä havaittavissa... Niin ja nämä menevät keskellä huonetta poikki, mietin että onko siinä joku logiikka. Keittiö nyt ainakaan ei ole alkujaan ollut yhtään senmallinen kuin nyt. Ulko-ovi on ollut ilmeisesti meidän nykyisellä jääkaapin paikalla, tiskipöydistä ei tietoakaan.
Ja niitä lehtiä, niitä meillä nyt riittää. Keittiö on päällystetty lehtien mukaan myöhemmin, nyt oli jopa v. -56 lehtiä joukossa. Ja hieman kevyempää luettavaa, ei pelkkiä sanomalehtiä. Lapset on ilmeisesti tulleet kuvioihin mukaan koska joukossa oli myös sarjakuvalehtiä. Talon emännälle on tullut Kotiliesi ja isännälle Seura=)
Joukossa oli myös yksi lapsen piirrustus ja matikan koe. Arvosana yli ysin, en minä ainakaan olisi lattian alle piilottanut ;) Niin ja olihan sieltä ruskea kirjekuori henkivakuutusyhtiöltä, luulin jo että nytkö se lottovoitto tuli=)
Näissä kuvissa näkyy tuo lattialuukkukin. Siinä on vielä se tyylikäs vihreä muovimaton palanen päällä. Ja näkyy myös miten noi laudat katkiaa ja jatkuu ihan eri kohdissa, mikä lie syynä siihen, onko hyviä ideoita!?!
Tänään oli jo lenkille lähdettävä koirien kanssa. Eilen jäivät vähän vähemmälle, tuntui kyllä ihan mukavalta tuuletella keuhkojaan tuolla raittiissa ulkoilmassa. Niin ja meinaan ihan päikkäritkin ottaa, nyt tuntuu jo vähän lomalta=)
Eilen käytiin pitkästä aikaa ulkosaunassa ja olipas se mukavaa. Siellä istua pimeässä ja kuunnella tulen räiskettä. Sitä kun miettii näitä lattioita esiin kaivaessaan että miten paljon ne on elämää nähnyt, niin sama ajatus jatkuu tuolla meidän ulkosaunassa. Jokusen vuosikymmenen on sekin tuolla nököttänyt.
Niin ja on se remontointi rankkaa ihan kaikille talon asukeille. Etsi kuvasta Onni=) Pikku-Pha kampesi yläkertaan päikkäreille jo aiemmin. Taidan minäkin tästä unille lähteä, palaillaan!

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Laminaatti pilalla...

Jep, nyt voisi sanoa että on laminaatti pilalla. Laitetaan kuitenkin ensin kuva siitä kun kaikki oli vielä hyvin.
Ja sitten siitä kun se meni ihan pilalle=(
No joo, viisastelut sikseen. Tänään on oltu ahkeria. On raivattu viimeisetkin tavarat tuosta ruokasalin puolelta ja keittiöstä ja kaivettu vanhaa lattiaa esille. Laminaattien alta löytyi joku lattianviritelmä, mitä lie ohutta puulevyä olikaan. Väri on tosin ollut jo ihan oikeeseen suuntaan. Aika erilainen valaistus tuli jo tästä muutoksesta.
Niin toi lattia on jossain vaiheessa ollut ihan käytössä, koska takan edestä löytyi pelti joka oli tuohon pintaan isketty kiinni. Tämän alta löytyi ohuen ohut pahvi ja sen jälkeen olikin lattia vuorattu vanhoilla sanomalehdillä.
Olin vähän yllättynyt, lehdet oli vuosilta 1952-53, luulin että nää lautalattianpeittämishömpötykset olis jotain tuoreempia hömpötyksiä. Siinä oli jokunen lehti, nimistä päätellen on taidettu lainata naapurienkn lehtiä=)
Olen ihan fiiliksissä tuosta lattiasta. Leveimmät lankut on n. 30 cm levysiä, ja paksuja ovat. Ei nuo yläkertaan laitetut uudet lattialaudat ole vielä lautoja nähnytkään näihin verrattuna! Yleensäkin kunnioitus tätä taloa kohtaan pompsahti taas taivaisiin. Keittiön lattiasta paljastui vanha kellariluukku ja siitäpä sitä näkikin että miten on talot ennen vanhaan rakennettu!
Teemu sai jokusen naulan irrottaa tuosta lattiasta=) Tuo pöytä kummittelee joka kuvassa ihan siitä syystä että jätettiin se tänne ruokapöydän korvikkeeksi. Vaikka onkin hieno lautalattia niin kivempi on pöydän päällä syödä.
Ehjät lehdet keräsin tietenkin talteen. Siellä olikin aika mielenkiintoisia uutisia. Veikkaaja-lehtikin siellä oli, taidan antaa iskälle sen, jos vaikka paremmat vihjeet saisi näistä vanhoista lehdistä=)
Käyn ihan kierroksilla. Onpahan ollut päivä. Onneksi kohta pääsee ulkosaunaan rauhottumaan=) Huomenna sitten keittiön lattian kimppuun. Sen verran sitä jo on "remontoitu" että sielläkin on laminaatit pilalla, alta paljastui todella tyylikäs vihreä muovimatto. Sitäpä sitten revimme seuraavaksi lautaa esille! Palaillaan!

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Tavaroiden raivailua

Heips kaikille! Uusia lukijoitakin on joukkoon tullut, oikein ihana juttu! Ja kiitos kommenteista=) Tämä on ehkä se loman paras juttu; sunnuntai-iltapäivä ja tieto siitä ettei huomenna aamulla tarvikaan herätä aikaisin. Niin ja kuten kuvista näkyy, täällä on oltu ahkerana.
Paljon on tavaraa raivattu. Pikkuhiljaa. Välillä aina iskee into ja sitten taas istutaan tunti ja taas jatketaan. Eilen jopa siivosin vaatekaappini, joka oli siis ihan järkyttävässä kunnossa. Miten sitä joka kerta aina lupaa etten ikinä laske sitä enää siihen kuntoon, kunnes taas... No toi vaatekomero nyt ei mitenkään liittynyt tähän lattiaremonttiin, mutta silloin kun inspis tulee niin se tulee. Raportoin täällä varmaan nyt aika tiuhaan tahtiin, on vähän niinkuin remppapäiväkirjana, sitten jälkeenpäin on mukava lueskella, kun lattia on valmis.
Pesukone meillä on laulanut melkein taukoamatta. Olen pessyt peittoja ja tyynynpäällisiä, verhoja ja liinoja. Kiva onkin sitten laittaa puhtaat liinat ja tyynyt paikalleen. Mietin vaan että onko ne mun puhtaat tekstiilit turvassa tuolla yläkerrassa, voiko sitä pölyä tulla niin paljon että sitä on ihan joka paikassa?!?! Vai pitääkö mun kantaa ne varuiks vaikka aittaan...
Kynttilät lastasin yhteen (kahteen) laatikkoon. Miten mulla voi olla noin paljon kynttilöitä!?!? Heh, kesä tulee=) Mutta toisaalta tulee se syksykin sieltä ja silloin niitä taas poltellaan. Mutta onneksi nyt ollaan keväässä, meillä on lämmitelty ulkosaunaa pikkuhiljaa. Moneen kuukauteen ei olla siellä saunottu joten ihan varovasti lämmitellään. Huomenna pääsee jo saunomaan, ihanaa!
No piti sitä välillä lenkilläkin käydä. Phantomin kanssa vietettiin laatuaikaa ja käytiin ihan kaksistaan. Onni nimittäin oli yökylässä ja onkin päässyt ihan kaupunkilenkille, missä niitä hajujakin on vähän eritavalla. Myö Veetin kanssa katseltiin maalaismaisemia ja käveleksittiin ihan rauhassa. Olihan tuolla noita hajuja Veetillekin, kaikki eläinten jäljet piti nuuskutella. Nyt blogivierailulle muiden blogeihin, joissa on vähän kivempi sisustus kun minulla näissä kuvissa=)

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Lomalla lops!

Huhuu! Terveisiä täältä lomalta! Siis ihan kotona kyllä ollaan, että ei missään muualla lomalla. Ensimmäinen lomapäivä aloitettiinkin niin reteesti, että lähdettiin ihan kaupunkiin kirpparikierrokselle. Uuh miten jännittävää=) No, saalis ei kovin kummoinen ollut, mutta toisaalta minunhaneipitänytkäänostaayhtäänmitääntännekotiin nyt. Ostin tuollaista Mustaherukkavalkosuklaata ja suklaavadelmakahvia.
Minä jo ajattelin siellä kaupassa (Valkoinen tila/Sarustiikka) tuota suklaata ostaessani, että löytyikö nyt sellainen suklaa jota en raaski syödä. Ihan hullu ajatuskin! Voin kai paljastaa, että ei löytynyt. Ja hyvää on! Kahvia vielä en ole maistellut, en juurikaan kahvia juo, mutta tuota aion kyllä maistella. Kirppareilta ei paljon mitään löytynyt=( Muutama kirja vain.
Melukylän lapsia ja Pekka Töpöhäntää. Ostin myös 7 Veljestä ja Anna-Leena Härkösen kirjan. Tosin ei tässä lähiaikoina taida keretä kirjoja lukemaan. Tälläkin hetkellä kannattais varmaan pakata kamojaan kasaan ettei tule kiire. Mutta kerkiihän sitä huomennakin, eikös vaan?!?!
Teemu osti uusimman Fingerporin ja täytyy kyllä sanoa että kirjan väri on ihan just meikäläisen mieleen! Fingerporissakin on luotettu pinkin voimaan. Illalla pitääkin tutustua sitten siihen sisältöön ja jos aiempiin fingerporeihin on uskomista, luvassa on varsin sivistävä lukukokemus=)
Tänä aamuna oli varsin rapsakka ilmasto täällä alakerrassa. Täällä on ollut niin kova tuuli ja yöllä pakkastakin ihan kivasti niin kerkesi talo vähän viiletä. Aamu-ulkoilun jälkeen Onnikin kaivautui syvälle peiton sisälle. No onneksi asia on nyt korjattu kun takassa on tulet.
Nää on nykyään näitä Mitäostintänään-aiheita mulla, kun sisustellut en kovin kummoisesti ole, sattuneesta syystä. Perinteiset viikonloppukukatkin jäi ostamatta. Ensi viikon höyryänkin sitten rempasta=) Tosin tuskin sekään mitenkään silmiä hivelevän kaunista katseltavaa on. Viikonloppuja!

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Farmin uusimmat tulokkaat

Lähtölaskenta on alkanut=) enää yksi päivä lomaan. Uskokaa huviksenne, kun sanon että olen sen tarpeessa. Tosin niin kai sitä jokainen tuntee ennen lomaa. Ihana keväinen ilma on ollut täällä meilläpäin, mikäs sen keväisempää kun muutaman kerran lenkillä käydä pitkinpoikin tiellä makaamassa. Ja ei, en ole ollut mieron tiellä, tennareiden kanssa vaan luikastellut=)
Pikku Iidan puodista piti taas tilailla kaikkea ihanaa. Oli ihan pakko. Meidän farmille muutti siis uutta porukkaa, tipuja ja pupuja. Nämä ihanat uudet asukkaat toivat tuulahduksen kevättä tullessaan.
Tuollaisen hienon kirjetelineen tilasin myös samalla. Koska kirjeitä ei enää postilaatikosta näinä sähköpostin kulta-aikana ei tipahtele (paitsi ehkä laskuja), laitoin tuohon näytille vanhoja pääsiäiskortteja. Postileiman mukaan ovat olleet liikenteessä v. -63. Ostin nuo kortit kirpparilta. Ihan aarteita, mukana tuli kaikenlaisia kauniita kortteja. Nykyään ei taideta enää pääsiäiskortteja juurikaan lähetellä.
Niin ja koska minun ei todellakaan pitäisi levitellä tänne enää mitään uusia tavaroita, pikemminkin kerätä nämä vanhatkin pois, onneksi paketissa tuli myös tuollainen vaaleanpunainen pussukka johon voin tiput ja puput laittaa odottamaan pääsiäistä.
Ajattelin alkuloman (eli viikonlopun) vielä rentoilla ja maanantaina ruveta pakkailemaan kamoja laatikoihin ja siirtelemään yläkertaan. Lattiamaalien värikartta käytiin jo hakemassa. Kahden vaiheilla olen ollut harmaasävyisen ja vaniljansävyisen maalin välillä. Ollaan kuitenkin kallistumassa siihen harmaasävyiseen. Mutta nyt saunaan haaveilemaan uudesta lattiasta=) Palaillaan!

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Tuunausta

Heissan taas! Ajattelin tänään kertoilla minun tämän päivän tuunauksista. Tämä tuunattava ei varsinaisesti antiikkia ole, ostin tämän suunnilleen 7 vuotta sitten. Jonkun kerran sitä on toki tässä välissäkin pitänyt sipistellä. Nämä on näitä juttuja joihin pitää tulla se inspis, ja hyvät välineet tuunaukseen on tärkeitä.
Tämä tuunattava on minulle mittaamattoman arvokas. En lähtisi vertaamaan tätä esimerkiksi tupakaappiin, koska kun tämän arvokkaan tuunattavan itselleni aikanaan ostin, asiaan piti valmistautua. Tupakaapin voisin kantaa sisälle ihan tosta noin vaan (toivottavasti se tapahtuukin mahdollisimman pian).
No, värihän oli valmiiksi valkoinen, mikä siis sopii minulle paremmin kuin hyvin. Pientä rustiikin tuntua toi tummat läikät. Yleisilmeeltään siisti, hyvinsäilynyt etten sanoisi. Kaunis. Mutta pientä siistimistä kuitenkin oli kuitenkin tehtävä. Tässä ennen tuunausta:
Muutoshan ei mikään järisyttävän suuri ollut. Ihan tarkoitus oli säilyttää tämän tuunauksen kohteen alkuperäinen ulkonäkö, ei pidä muuttaa liikaa, se yleensä pilaa kaiken arvokkaan. Erityisesti kiinnitin tuunauksessa huomion tuohon kauniiseen antiikkiseen kuvioon joka tuunattavalla on... noh, selässä. Se piti ehdottomasti säilyttää, koska se oli osa tätä tuunattavaa.
Lopputulos oli minun mielestä onnistunut, koska tästä ei juuri huomaa että alkuperäistä on menty muuttamaan. Sain säilymään sen alkuperäisen ulkonäön ja tunnelman. Minulla on myös toinen samanlainen tuunattava täällä nurkissa pyörinyt jo 5 vuotta. Sen tuunaukseen ei inspis tänään riittänyt. Lähipäivinä kuitenkin.
Sellaisia tuunauksia tänään. Hei ja uusia lukijoitakin on tullut joukkoon, tervetuloa! Ja kiitos kommenteista, joka kerta yhtä suuri ilo=) Mukavaa keväistä alkavaa viikkoa!

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Ikkunaostoksilla

Leppoisaa lauantaita! Ja kiitokset viimeisestä, kommenteista nimittäin. Koska kyllähän se niin on, että jos 9 ihmistä on sitä mieltä että mulla on kaikki kotona, niin ei sitä käy kieltäminen=) Tällä hetkellä olen niin onnellinen tästä lauantai-iltapäivästä, ei tarvitse tehdä mitään eikä mennä minnekään. Tosin on tänään jo leivottu ja lämmitetty uuniakin ja koirien kanssa vielä lenkille meno tuossa tunnin parin päästä, mutta sehän on vaan sellaista mukavaa tekemistä.
Eilen käytiin oikein friiduporukalla ostoskierroksella. Takaisin tullessa oli hieman tiiviimpi tunnelma autossa, jokainen taisi löytää jotain mieleistä=) Jos oltais micralla oltu liikenteessä, olisi jonkun meistä pitänyt linjurilla tulla takaisin kotiin. Onnistunut reissu siis. Minäkin ostin kirpparilta meille ikkunan:
Ihania kankaita ostin pussillisen. Voi kun en kuvaa kerennyt niistä ottaa, on ruusua ja raitaa ja pilkkua. Niin ja värit on ihania vaaleanpunaista, vaaleansinistä ja vaaleanvihreää... Kankaat annoin jo äitille, josko niistä jotain ihanaa syntyisi=) Liputuspäivän kunniaksi punaisessa talossa on lippu vedetty salkoon:
Tällä hetkellä on oikein ihana olo. Enää 4 päivää töitä ja pääsen reilun viikon lomalle! Voi että miten sitä onkin odotettu! Lomalle on keksitty ja kaavailtu jo paljon mukavaa tekemistä. Näyttää siltä että meidän lattiaremppa toteutuu ihan pian, jos ei ihmeitä tapahdu. Eli meidän olisi kannettava kaikki tavarat yläkertaan ja purettava laminaatit pois ja kaivettava vanha lautalattia esille.
Siinäpä se meneekin loma mukavasti=) Samalla voikin tehdä vähän inventaariota tavaroistaan, kirpparille vaan kaikki joutava. Kun vaan kaikki menis suunnitelmien mukaan, hyvässä lykyssä meillä on jo pääsiäisenä koti kunnossa ja tavarat paikallaan. Ja ihana lautalattia.
Mukavaa ja rentouttavaa lauantaita Teille siellä ruudun toisella puolella! Meillä täällä ainakin on varsin rentoa porukkaa, Onni kuorsaa tuossa vieressä ja tassuhiki haisee=)

torstai 17. maaliskuuta 2011

Kaikki kotona?!?

Hep! Ihan alkuun kalluppi, käsi pystyyn joka viimeistään edellisen aiheen lukiessaan tuli siihen tulokseen että mulla ei oo kaikki kotona? Tai no älkää vastatko=) Täällä mä elelen onnellisena hanhien ja karhujen kanssa. Kaikki tällä hetkellä kotona, yksi friiduista on jopa päässyt taas kuvaan:
Monessa blogissa on ollut kirjoituksia miten kevään ja auringon myötä Tarmo ja Into ovat olleet tuttu vieras. Eivät ole vielä meille kerinneet=( Missä lie luuraavat. No onneksi joillain virtaa riittää, kuvissa pyyhkeet jotka olen äitiltä saanut. Ja lisääkin on jo valmistunut. Minähän pyysin näitä alun alkaen 2 kappaletta. Mutta en valita, ihaniahan nämä ovat.
Niin ja äitille ei taida nämä käsitöiden tekeminen olla sen kummempi juttu, aina on joku työ vireillä, tai jopa useampi. Mitä tapahtui, kun minulla ei minkäänlaista innostusta käsitöihin ole=) Eikä kyllä taitokaan riittäisi vaikka innostusta olisikin. (Sen verran tuoreessa muistissa koulun käsityötunnit). Onneks sentään äitiltä saan sitten näitä ihania juttuja, varovasti olen toivonut omaa tilkkupeittoakin...
Kohta jo maaliskuu käsitelty. Aika mielenkiintoinen alkuvuosi on ollut. Voisi jopa toivoa että välillä olisi vähän vähemmän mielenkiintoista: Oon aika tylsä tyyppi, kaikista paras olisi jos olisi tylsää ja tavallista=) No toisaalta, kai tää aika tavallista loppujen lopuksi on ollutkin.
Niin, vaikka meillä ei Intoa ja Tarmoa ole näkynyt. Onneksi meillä kuitenkin on Onni. Se jaksaa minun kanssa hengailla kun oon niin väsynyt etten jaksa tehdä yhtään mitään. Hmm..Tarkemmin ajateltuna, kyllä meillä taitaa Intokin (ja Tarmokin) olla, tämän muodossa:
Minä lähden tästä nyt hoitamaan tätä lukuista eläinlaumaani. Into/Tarmo ja Onni saivat juuri ruokansa, hanhit ja hevoset on vielä hoidettava. Palaillaan!