keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kesä!

Kesä näyttää taas parhaita puoliaan, on ollut aika kivat ilmat viime päivinä. Töissä tarkenee ja kotonakin tarkenee=) Otin tuossa ulkona kuvia meidän tiluksilta ja yritin saada kesän tunnelmaa vähän talven varalle kuviin. Tässä näkymä miun lempipaikalta, eli terassin kiikusta, pikku-Pha siinä paistattelee päivää. Niin, ja hoitaa vartijakoiran hommia... =)
Loman alkuun enää reilu viikko. Voi voi kun näitä ilmoja riittäisi omalle lomallekin! Ihana käydä sitten iltaisin uimassa ja uittamassa koiria ja veneilemässä, vailla huolen häivää! Ja muutenkin, olen päättänyt ottaa tämän loman enimmäkseen lomailun kannalta. Ei hirveästi ole varattu tekemistä.
Tässä tämä taas on, meidän ulkosauna. Siihen ei vaan kyllästy koskaan. Niin jos sitä lomalla saunois vaikka keskellä yötä ja nukkuis sitten aitassa. Aitassa on pakko nukkua kesälomalla. Viime kesänä nukuttiin yksi yö kun saatiin niin myöhään kesästä siivottua aitta, ei mennyt ihan putkeen se juttu... kuuden maissa aamulla luovutin ja kampesin sisälle nukkumaan (tuli kylymä!).
Kyllä hunksitkin tarkenee näillä keleillä. Hengailevat vaan nurtsilla ja ihailevat maisemia. Välillä pittää ottaa aina sisälle viilenemään ettei tule liian kuuma. Tässä kuvassa hunksi kertoi toiselle vitsin... minä en vitsiä kuullut, liekö ollut minusta jottain.... mutta aika makiasti ainakin naurattaa:
Arvontaan vielä kerkiää. Kiitokset ihanat kommenteista, niitä on ollut mukava lukea. Uusia lukijoitakin on tullut mukkaan, tervetuloa! Taidankin tästä kammeta tuohon kiikkuun lukemaan kirjaa, nyt siinä kärsii jo istuksia kun ei ihan niin kuuma enää ole. Aurinkoista viikon jatkoa!

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

ARVONTA!

Heips vaan kaikille! Lupailin arvontaa joku aika sitten jahka 100 lukijan määrä täyttyy ja nythän se onkin täynnä. Kiitokset kaikille lukijoille, ihan hurja määrä minulle tuo, vuosi sitten kun höpisin täällä ihan ittekseni=)
***
Sanotaan nyt sitten niin, että kun kommentoi niin on yhdellä arvalla mukana ja kun linkittää tämän arvonnan ja kommentoi niin saa kaksi arpaa. Kommentteihin toivoisin että kertoisitte ootteko vakituisia lukijoita vai vasta tupsahtaneita tai kertokaa nyt jottain mukavaa itestänne=) Mut ei oo pakko, pelkkä ilmottautuminenkin riittää. Niin ja jos ette ole kirjautuneita kirjoittajia niin laittakaa nimimerkki perään niin pysyy kärryillä=)

1. palkinto: keittiöpyyhkimiä ja kakkusuoja terdelle=) Kuvassa ohi lipuva koira ei kuulu arvontaan.

2. palkinto: laundry-kyltti ja naulakko.

Palkintojen takia meinasi arvonta venähtääkin. En nimittäin ole lähikaupungissa käynyt viikkoihin joten omalta kylältä piti palkinnot etsiä=) Tosin kakkospalkinnon olen tilannut jostain nettikaupasta ja ei sitten ollutkaan itselle mittään käyttöä noilla.
***
Arvontaa pidän pystyssä kaksi viikkoa, jään sitten lomalle niin jaksan arpoa=) Eli sanotaan nyt vaikka tuonne 10.7 asti.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Höpötyksiä

Heissan ja kiitos kommenteista edelliseen. Niin on tullut uudella menopelillä pitkin maita ja mantuja ajeltua ettei jouda edes blogiaan päivittämään=) Vai olisko syynä kuitenkin se ettei ole oikein mitään mainitsemisen arvoista tapahtunut... hmm....
Aika hiljaista on ollut. Rempan jäljiltä on kaikki saatu paikalleen niin ei oikein sisustaminen sen kummemmin innosta, on vaan onnellinen siitä kun tavarat on paikallaan. Niin ja tälleen kesällä muutenkin taitaa vauhti hiljentyä sisätiloissa.
Ilmat ovat olleet vaihtelevat. Saman päivän aikana sataa ja paistaa vuorotellen, eilen oli ukkostakin täälläpäin. Viikonloppuna käytiin veneilemässä ja olipas ihanaa! Meiltä on tästä järvelle matkaa n. kilsa ja siellä meillä oma soutuvene. Viime kesänä jäi veneilyt vähiin mutta tänä kesänä täytyy ryhdistäytyä.
Ei siis mitään sen kummempaa täällä. Aika väsynytkin olen ollut, eikä edes pihakeinussa ole pystynyt päiväuniaan ottamaan, pöh! Onneksi on vähän pidempi viikonloppu edessä.
Nämä kuvat ovat yläkerrasta. Pientä pintaremppaa pitäisi sielläkin tehdä, kuten esimerkiksi maalata noi kaiteet. Inspiraatiota odotellessa. Onneksi ovat vähän niinkuin poissa silmistä ja sitä myöten poissa mielestä=) Yläkertaan kun illalla väsyneenä kampeaa nukkumaan ja aamulla silmät ristissä heräilee ja kömpii alas niin ei noita edes huomaa=)

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Synttärilahja

Sain eilen synttärilahjan. Minulle ojennettiin kukkakimppu ja avaimet. Ajattelin että huhhei, nythän tämä vasta iloksi muuttui. Mulle oma Alfa Romeo!!!
Kädet täristen menin ulos katsomaan uutta menopeliäni ja pihalla auringonpaisteessa odotti tämä:
Nojoo. Ei ihan alfaromeo kuitenkaan. Mutta kaikilla mukavuuksilla. On tööttitorvea ja eurokilvetkin (micrassa ei vielä ole). Niin ja tuo hieno härpäke joka pyörii tuulessa. Puhumattakaan kärpäslätkästä joka on tällaiseen avomalliin enemmän kuin tarpeellinen.
Menee muuten kasaan tuo menopeli, muuten en ois saanutkaan kotiin tuotua. Kaikin puolin kätevä. Tässä vielä virallinen kuva; meidän hunksit ja päällikön uusi menopeli=)
Olen saanut paljon muutakin ihanaa, kuten nyt esmes oman lehmän. Ja kamerankin Teemulta. Teemulle jo sanoinkin että lähdetään uudella menopelillä retkelle, minä istun tuossa edessä ja otan uudella kameralla maisemakuvia ja Teemu potkii vauhtia. Ei vielä oikein kannatusta tullut tälle idealle=)

maanantai 13. kesäkuuta 2011

The kaappi

Heips taasen! Ja ihanaa, lukijoita on jo yli 100! Mainio juttu, arvonnan järjestän piakkoin, heti kun olen keksinyt palkinnon. En ois kyllä ikinä uskonut että onnistun noinkin monta lukijaa haalimaan, kiitos teille jokaiselle! Niin ja kiitos edellisen aiheen vastauksiin, löytyi härvelille oikea toimintatarkoitus.
Miepäs sainkin tänne sisätiloihin ihan mahtavan kaapin! Se se onkin varsinainen The kaappi. The pöydän kanssa tällä kaapilla on yhteistä se, että tekijät on samat=) Kattokaa nyt miten se on hieno!
No siis ihan täysin valmishan se ei ole, noihin ikkunoihin olisi tarkoitus laittaa jotkut verhosysteemit, että se sitten myös tekee tehtävänsä eli peittää tuon televiission=)
Noi ikkunat meidän aitan vintiltä ja ovat tämän talon vanhoja ikkunoita. Siitä se idea sitten lähtikin, että haluan kaapin jonne telkun saa tarvittaessa piiloon ja sitten noi ikkunat oli kooltaan just sopivat niin sehän vaan passas.
Unohtamatta taitavia tekijöitä... iskä ja Teemu taas toteutti tämän minun kotkotuksenNyt alkaakin sitten olla kaikki kohillaan täällä meillä. Enää puuttuu se tupakaappi...

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Hohoi friidut!

Nyt tarvitaan teidän viisauttanne=) Sain tällaisen aarteen, mikähän tämä mahtaa olla? Siinä on kaksi tuommoista rullaa jotka on tuossa välissä sellaisen rautaisen piikin avustuksella kiinni. Reikiä sivuilla on useita joten noita rullia voi siirrellä ylös ja alas.
Friidujen kanssa tätä mietittiin ja löydettiinkin tietoa sen verran että kutomiseen (?) ilmeisesti liittyy. Vääntäkää mulle rautalangasta että miten tätä oikein on käytetty! Puhdistuksen tarpeessa taitaa minun aarre olla joten minäpäs tästä riennänkin putsailemaan. Palataan!

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Siisti aitta?

Ihan alkuun suuuuuret suuuuret kiitokset kommenteista edelliseen! Ihan mainiota! Lukijoitakin on tullut lisää, tervetuloa=) Enää muutama, niin tulee se maaginen satanen täyteen ja sitten arvotaan. Ihanat kelit senkun jatkuu ja ulkona on edelleen illat vietetty. Tässä kuva aitan kuistilta:
Niin ja onhan mulla se lehmäkin. Kun ei oikeeta taida olla mahdollisuus hommata niin onneksi on tämä varamalli aitan kuistilla makoilemassa=)
Olihan se taas melkoinen homma tuo aitan siivous. Viime kesänähän se siivottiin viimeksi, sitä ennen kun se lähinnä toimitti varaston virkaa. Aika hyvin se siistinä säilyikin talven yli, kunnes alkoi remppa=) Sinne sitä sitten kuskattiin kaikki tavarat ja kaikki ennee rempan jälkeen mahtunutkaan takas sisälle=)
Nyt ne on nekin tavarat siististi hyllyillä, voi sitten aina vaihdella sisälle noita juttuja ja tuoda sisältä vaihdossa tavaraa. Vaihtelu virkistää=) Tuolle sängylle ois tarkoitus jottain tehä, haluaisin sen tummanruskeaksi. Odotellaan inspistä.
Viime kesänä kerettiin nukkua tuolla peräti yksi yö. Oli toi siivousprojekti niin myöhään kesällä. Toivottavasti tänä kesänä tulisi sitten korjattua sekin tilanne. Niin ja onhan meillä tulossa vieraitakin yökylään tänne=)
Tässä aitan keittiö=) Löytyy kihveliä ja kahvelia. Ja mausteitakin muutaman vuosikymmenen takaa, eikun vaan vieraat ruuan laittoon! Melekonen sekatavarakauppahan tämä on mutta se lienee kuuluu aitan henkeen, olen kyllä miettinyt että jos karsis täältäkin jotain tavaraa vaikka kirpparille...
Että semmoinen aitta. Ei välttämättä näytä siistiltä, mutta kyllä sitä kovasti siivottu on=) On on!!

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Ihan pihalla

Jeeee kesä! Ihanat ilmat on olleet ainakin näillä leveysasteilla mooooonta päivää. Ja taitavat lupailla vielä lissää näitä ihania lämpimiä säitä. Tässä kun oli taas useampi päivä putkeen vapaata, niin pihalla tuli päivät vietettyä. Paljon on saatukin aikaan, mutta kuten omakotitalossa yleensä, tekemistä riittää=)
Pihakukat tuli äitin suosiollisella avustuksella laitettua ruukkuihin, ekaa kertaa ihan semisti vähän hurahdin noihin pihakukkiin. Katsotaan miten niiden kanssa käy=) Tätä seuraavan kuvan paviljonkia on pyöritelty pitkin pihaa. Ensin se oli takapihalla, mutta sinne kun tuli toi terassi viime kesänä, siirtyi paviljonki saunalle. Siellä se ei ollut ollenkaan käytössä ja nyt nostettiin se tuohon keskelle pihaa.
Kovassa käytössä on paviljonki ollutkin jo, ekat lettukestit pidettiin siellä torstaina. Ikivanha reki pääsi siihen viereen. Pitäisi siihen vielä enemmän ostaa noita kukkia...
Teemu teki meidän kesäkeittiön kevytversioon pöytiä. Niin ja siinä taustalla näkyykin niitä tekemättömiä töitä=) Puujuttuja, pikkaisen häiritsee maisemia...
Niin ja sit mie sain siihen myös tällaisen hienon pesupisteen=) Mietinnässä on maalaanko nuo puuosat vai odottelenko että ajan myötä harmaantuvat. Tarkoitus ois odottaa harmaantumista.
Tämä on minun lempipaikkani kesällä:
Siinä tuli viime kesänäkin iltamyöhällä luettua kirjaa itikoilta suojassa. Ja päivittäin melkein on päikkärit tullut kiikussa nukuttua. Tässä vielä saunan kulmalta kuvaa:
Aittakin saatiin onneksi siivottua. Sieltä sitten kuvia seuraavalla kerralla. Yläkertaa olen täällä sisätiloissa yrittänyt saada johonkin järjestykseen, mutta kun ei millään malttais sisällä olla. Toisaalta ei oikein osaa ottaa iisisti ennenkuin on sekin saatu kuntoon. Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kesäkuun kuva

Tässäpä seuraakin kesäkuulle sopiva kuva. Hunksi ulkosaunassa. Taas kerran, ihan mykistyy näin tyylikkäästä hunksista.
Tosin tämähän on kuvattu tilanne joka ei vastaa täysin todellisuutta. Nimittäin ihan oikeesti edes hunksi ei sauno rusetti kaulassa. Siispä: rusetit naulaan ja saunaan!
Ensi kuukauden kuvaan sainkin jo ihan täydellisen idean. Sitä odotellessa; aurinkoisia päiviä teille!