maanantai 29. elokuuta 2011

Kuisti

Heips jälleen! Se on taas viikko pyörähtänyt käyntiin ja eikös se ihan hyvällä mallilla ole kun maanantai alkaa olla taputeltu?! Nyt sitten kuisti alkaa olla astetta valmiimpi. Ovien sipistely on vielä kesken, noihin ikkunoihin olisi tarkoitus laittaa ehkä keskeltä lista, siis silleen vaakasuorassa. Katsotaan katsotaan. Ristikkoa siihen ei varmaan mahdu.
Oven päälle laitettiin hevosenkenkä onnea tuomaan. Nyt sitten kysymys, kumminpäin teidän mielestä tuon kengän pittää olla? Luin netistä että sen pitäs olla toisinpäin, siis uun muotoisena, että sitten se onni pysyttelee tuossa kengän sisällä eikä valu pois=)
Mutta eikös se noin päin tiputtele sitä onnea taloon sisään tulijoille=) Minusta se on jotenkin luonnollisempi noin, mutta katsotaan, jos hyvin rupeaa päin honkia menemään niin pyöräytetään oitis kenkä toisinpäin.
Tuohon alaosaan tulee vielä jotain. Että ei lumet pääse siitä sisälle. Niin ja jos äkkilähtö tulee, vaikka ulkomaille, matkalaukkukin on jo valmiina odottelemassa=) Sitä odotellessa...
Kirpparilta löysin joku aika sitten tuollaisen vanhan marjanpoimurin, sekin siinä vapisee lähtökuopissaan sitä päivää kun minä innostun marjoja poimimaan=) Sitäkin odotellessa...
Tässä vielä kuva talon etupuolelta. Alunperinhän nuo ikkunat oli ihan ylös asti, nyt laitettiin paneelia tuonne ylös että ikkunat olisi samankokoiset vieressä olevan eteisen ikkunan kanssa. Ja sitten valkoiset listat laitettiin ikkunoiden väliin että vähän jakaisi tuota näkymää, eikä olisi yksi iso ikkuna.
No siis tässä havainnollistamaan kuva siitä millainen alunperin oli, on minusta nyt kyllä paljon hienompi! Inhosin ihan hirveesti tuota akvaariomaista ikkunasysteemiä. Minust koko talo näyttää nyt paljon paremmalta. Hui:
Lisäksi vielä maalasin nuo ikkunan pielet ja pellit valkoisella. Kylläpäs nyt onkin paljon paremmat! Että semmoista täällä. Kiitos ihanalle iskälle taas tästä

lauantai 27. elokuuta 2011

No tulihan se sieltä...

...Inspis nimittäin;) Eilen jostain syystä löytyi virtaa ja talo tuli siivottua lattiasta kattoon. Mattoja vaihdoin ja tyynynpäällisiä. Vaaleanpunaiset peitot laitoin piiloon ja muutenkin vähän pelkistelin. Olevinaan ainakin=) Tähän olkkarin kuvaan tuli aika jännä valaistus, varmaan vahingossa painoin jotain nappulaa kamerassa.
No joo ilmat on suosineet tänään, senpä takia koko päivä onkin tullut vietettyä pihalla. Eikä suinkaan laiskotellen (ainakaan hirveesti). Sipistelin vielä niitä ikkunanpieluksia ja sit maalailin vähän sieltä sun täältä. Kuisti on taas askeleen lähempänä valmistumista.
Tässä kuva keskeneräisistä ovista. Ikkunat puuttuu ja vähän muutakin. Ja kuisti on hyrskyn myrskyn... tuskin maltan odottaa että pääsen taas vauhtiin ja sitä siivoomaan. Keskeneräisiä töitä ei pitäs tietysti esitellä=)
Höh, hyvin te minut tunnette kun arvasitte että enhän mä hunkseista luopua raaskis. Mokomat verenpaineen nostattajat. Tosin on niillä kyllä useammin ollut verenpainetta laskeva vaikutus että plussan puolella ollaan ehdottomasti! Sitäpaitsi Onni osaa poistaa multa migreenin, se on niin myötätuntoinen hunksi.
Nyt taidan ruveta elokuvan katseluun, kynttilät onkin jo tulilla. Vaikka tämän päivän perusteella ei syksystä ole tietoakaan. Ja huomenna ilmat eikun jatkuu!

torstai 25. elokuuta 2011

Jäähyttelyä

Heips! Linjoilla jälleen. Niin se on taas viikko kohta hurahtanut. Viikko alkoikin varsin riitaisissa merkeissä, hunkseilla nimittäin meni niin sanotusti sukset ristiin. Muutamaan vuoteen ei olekaan sitä tapahtunut. No mutta kun kyseessä on terrierit (ja miehet) taisi lopputulos olla vaan paljon melua tyhjästä. Tosin äijät on jäähyllä. Vähän ainakin.
Uhkasin kyllä hunkseille, että laitan tänne blogiin ilmoituksen että annetaan kaksi hunksia yhden hinnalla. Tai ilmaiseksi. Mutta en taida raaskiakaan=)
Tännepä ei mitään (muuta) uutta. Jonkinlaista syyssiivousta suunnittelen viikonlopulle. Pitäisi vähän mattoja vaihtaa ja tekstiilejäkin. Ja jos tuikkusysteemit kaivais vihdoinkin esille. Katsotaan nyt löytyykö inspistä, on nimittäin luvattu aika kesäisiä säitä, ei yhtään syksyistä.
On vähän takki tyhjä, mutta eiköhän se tästä taas. Ei oikein sisustelutkaan innosta, pitää vaan yrittää lauantaina lietsoa ittensä siihen innostuksen tilaan. On sitten parempi mielikin kun on vähän vaihtelua täällä ja siistiä. Ja sitten eikun tuikut tulille!

sunnuntai 21. elokuuta 2011

No nyt niitä aarteita

Heips! Onpas ollut tänään ihana ilma! Viime viikon vesisateiden jälkeen tuntui suorastaan taivaalliselta tämä auringonpaiste. Ulkona on tiiviisti vietettykin aikaa. Teemu ja iskä on kuistia rempanneet ja minä olen maalannut ikkunanpieluksia. On ne vaan mukavia nää viikonloput=) No mutta kuistista lisää kunhan maalattua saadaan ja muutenkin sipisteltyä. Tässä nyt yksi niistä meille muuttaneista aarteista:
Vanha laatikollinen pieni (ja painava) ruokapöytä. Tykkään ihan hirveästi. Tuossa kannen päällä oli liimattu kiinni vahakangas, mutta on tainnut ennen kankaan laittoakin olla jonniinmoisessa käytössä, sen verran kulunut kansi on. Mutta sepä ei haittaakaan. Maalaamaan en rupea, saapi olla entisessä loistossaan=)
Vaihdettiin sitten vähän järjestystä. Tuo ikean työtaso takas tuohon ikkunan alle johon se kuuluukin. Pöydän paikalla ollessa sitä ei tullut juuri käytettyä mutta nyt taas on kovassa käytössä. Ja tarpeellinen, talon puolesta ei hirveesti laskutilaa meillä keittiössä ole. Keskeltä lattiaa lähti tuo valkea kärry tuonne nurkkaan. Tuntuu taas mukavan avaralta keittiö. Niin ja verhotkin vaihdoin=) Matto on väliaika matto, mattopyykin jäljiltä.
Komuutti pääs ruokasaliin. Rehellisesti sanottuna, enpä sille muuta paikkaa ois keksinytkään. Ja pakkohan se oli sisälle saada. Ja tuohon se käykin kyllä ihan hyvin. Oven luultavasti siirrän jonnekin muualle ja laitan jotain tauluja tuohon tilalle. Laiskuuttani jätin nyt tuon oven tuohon kun en vielä viitsinyt ruveta roudaamaan sitä minnekkään.
Siinäpä sitä onkin taas yhelle viikonlopulle=) Toivottavasti säät jatkuu, maalausta nimittäin olisi luvassa huomiselle kuistin parissa. Vähän pitäisi täällä sisälläkin vaihdella vielä verhoja ja muutenkin pientä tuunausta olisi tehtävä. Vähän jos vähentäis noita värejä ja lisäis tuikkuja hyllyille=) Mutta kerkiihän tuota.
Tällaiset söötit tossut ostin perjantaina. Maksoi vaan 2 euroa niin pakkohan se oli... vaikka ei omaan käpälään taida mahtuakaan. Mutta koristeeksi. Meinasin ensin että viritän noihin nauhat ja laitan roikkumaan mutta tuossapa nuo nyt saakin olla. Rouhean komuutin koristuksena.
Siinäpä niitä aarteita. Pientä tavaraa tuli sitten vähän enemmänkin... lypsyjakkaraa ja pientä hyllyä ja sen semmoista. Liisa kyseli että mistä mä näitä hommaan.... Mulla on oma diileri=) Nyt toivottelen aurinkoista alkavaa viikkoa ja riennän blogikierrokselle!
***
Huomatkaa pienet hunksinpäät tuossa yläotsikkokuvassa. Nuorempaa houdinia varten piti portin alaosaan laittaa lisälaudat, tyyppi kun sumo itsensä tuolta alta. Luolakoira.

perjantai 19. elokuuta 2011

Sytinää

Nyt on ollut sellaista sytinää tämä viikko että ihan hiki tulee ajatellessa. Olen taas roudannut micrakaupalla antiikkia tänne meille. Ja tottahan niitä pitää sitten perjantai-iltana klo 19 ruveta roudaamaan paikoilleen (=vaihtamaan järjestystä). Pitää pitää!
Kuvia ei vielä aarteista ole kun viis minuuttia sitten asettelin niitä vielä paikalleen. Huomenna sitten räpsin kuvia päivänvalossa. Kylläpäs onkin nyt mukava olo, vaihtelu kyllä virkistää. Keittiökin meni ihan uuteen uskoon=) Pari kynttilääkin piti sen kunniaks laittaa palamaan, tämän syksyn ekat.
Nämä kuvat on aarteista joita tilailin viime viikolla. Laajennusta pitää varmaan ruveta vähän aikaisemmin harkitsemaan mitä oli aikomus, kohta ei mahdu punaiseen taloon enää yhtään tavaraa. No olen mä yrittänyt antiikin tieltä luopua joistain uusista huonekaluista, että jotain sentään kannettais ovesta uloskin... rupeaa rappusissa olemaan ruuhkaa kuten kuvasta näkyy.
Niin ja jotta mielenkiinto säilyisi, myös tuota etupihan kuistia on ruvettu laittamaan uuteen uskoon. Pientä pintaremonttia vaan, mutta hieno siitä tulee! No siis edelleen, toteutusta ei minun kunniaksi voi laittaa, iskä ja Teemuhan ne taas... =) No okei... pienenä alkupalana minun aarteista... tällainen komuutti joka eilen meille muutti. I-H-A-N-A.
Aika rouheessa kunnossa tuo pinta mutta saa nyt olla tuollainen. En viiti maalata. Kunnolla pestiin vaan äitin kanssa ja eikun sisälle. Pikkuisen väsymystä on nyt ilmassa. Ja huomenna aamulla aikainen herätys, kirpparille micran nokka suunnistaa=) Kyllä sieltä ainakin pari maitotonkkaa kyydissä tulee takaisinpäin, sen verran tiedän...

maanantai 15. elokuuta 2011

Matkalaukkuja ja majakka. Ja hunksi.

Ihan alkuun pakollinen kuva hunksista. Pepi kaipailikin jo hunkseja kuviin=) Vierähtikö peräti viikko ettei yhtään hunksia vilahtanut missään, vaikka melekoisia linssiludeja ovatkin. Tuon majakan ostin tässä eräänä päivänä. Meinasin että käyn vielä toisenkin, valkoisen, voi olla aika kiva syksyllä kynttilöitä laittaa majakkaan terdelle palamaan.
Niin ja toisekseen sitten korjaus viimekertaiseen kirjoitukseen. Että ei taida ihan valmista kuitenkaan täällä olla, voiko edes omakotitalossa sellainen tilanne ollakaan?!?! =) Heti keksin vaikka mitä tekemistä tänne, laajennuksesta lähtien kattoremontin kautta kuistin tekoon. Että se siitä valmiista. Mutta toki kaikki akuutimmat on nyt tehty. Ja noista muista saa sitten haaveilla.
Niin... ostin tuollaiset tosinaiselliset matkalaukut Tiimarista. Kyllä nyt kelepaa reissuun lähteä, kun vaan keksis että minne. Noihin ei taida kotimatkalle paljon antiikkia mahtua=) Arvelkaa vaan kun mie micralla päräytän reissuun ja kampean auton kyydistä noin hienot matkalaukut mukana. Unohtamatta hienoja vaaleanpunaisia karvanoppia jotka viritin micran takaikkunaan roikkumaan.
Tänään onkin ollut varsin tapahtumarikas päivä. Ei sitä aamulla tiedä mistä sitä illalla itsensä löytää. Taas kerran on aarrejahdissa oltu=) Lenkillä on käyty hunksien kanssa ja leivottukin. Miten sitä joinain iltoina ei saa mittään aikaseks ja joskus sitten kerkee vaikka sun mitä.
Kiitokset friidut taas kommenteista (alan olla rikkinäinen levy=), niitä on vaan niiiiin kiva lukea. Ja uusia lukijoita tullut taas joukkoon, tervetuloa tutustumaan hunksien (ja vähän minunkin) maailmaan. Eipä täällä taas sen kummempia... viikonloppua odotellessa=)

torstai 11. elokuuta 2011

Eipä ihmeempiä...

Niin... täällä ei mittään uutta. Eikä vanhaa;) Vettä on sadellut aika runsaasti viime päivinä ja matot ei meinaa kuivua millään kun on niin kosteeta. Tosin kyllä ne sentään katoksen alla on että ei suoraan vesisateessa. Sama on kyllä pyykkienkin kanssa, piti lattialämpöä isommalle laittaa kylppärissä että kuivuisivat.
Tänään on ollut se perinteinen torstaisiivous. Kyllä näin loman jälkeen ja työviikon jälkeen huominen perjantai tuntuu aika mukavalta ajatukselta=) Aika väsynyt on ollut olotila töiden jälkeen, tietenkin kun ei ole voinut perinteisiä päikkäreitä ottaa. On ihan pitänyt repiä ittensä tästä sohvalta ylös.
Vähän outoa kun täällä kotona suurinpiirtein kaikki valmista, voiko se olla edes mahdollista?!?! No joo, yhet oven karmit maalaamatta ja yläkerrasta rappusten kaiteet, mutta muuten. Kaikki kaapit on koluttu ja siivottu. Ulkorakennukset on siivottu, autot siivosin toissapäivänä... Unohdankohan mä jottain oleellista... ehkä ne pihalla olevat puupinot=) Pitäähän sitä jotain syksyllekin jättää!

maanantai 8. elokuuta 2011

NYT ON....

KÄRRYNPYÖRÄT!! Sitä on taas käyty shoppailemassa, nämä ostokset ei mahtuneetkaan sitten micraan. Ja ovat aika painavatkin muuten. Eilen siis sain nämä ihanuudet tänne tiluksille ja eikä aikaakaan kun ne jo saatiin omalle paikalleen.
Tuohon keskelle vaan tuollainen lauta että saa kukkaset siihen laittaa. Ja syssymmällä tietysti lyhdyn vaikka. Tai sen hunksin.
Nukuin pari tuntia sitten päikkärit ja kävin lenkilläkin sen jälkeen, tuntuu etten vieläkään ole herännyt. Noo, kohtahan tässä joutaa jo taas nukkumaan=) On se rankkaa tää arkeen paluu.
Kiitos teille ihanat friidut kommenteista. Mitään älykästä en useinkaan niihin vastaile mutta kaikki kyllä luen. Pariinkin otteeseen=) Sarilta sain Arjen iloja -blogista tunnustuksen, kaunis kiitos Sarille!

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Ostoksia

...ja mattopyykkiä. Nyt on sitten matot pyykätty! Ja tuolla niitä kuivuu pitkin pihaa. Nyt on kyllä hyvä ilma kuivumisen kannalta, tuulee ja paistaa aurinko. Jos vaikka tänään vois jo kerätä talteen tuolta ulkoa. Eka ajattelin että eipä nyt sitten tarvii väliaikamattoja kun on niin hieno lattia, mutta ei... jo piti yömyöhällä käydä riipimässä tuolta varaston periltä varamattoa. Nyt sitten onkin väriä lattiassa:
Oikeestaan tykkään kyllä vaihteeks että on väriä. Kaikki matot nimittäin jotka tuolla pihalla kuivuu on valkoisia tai ainakin tosi vaaleita... Että ennen talvea saapi vielä olla vähän väriäkin=) Eilen tein sitten tällaisen hankinnan. Ihana kirnu, ja taas... tuohonhan se piti laittaa että tästä sohvalta sen nään! =) Se on hieno.
Käytiin äitin kanssa viime viikolla Joensuussa kirppiskierroksella ja sieltä läks mukaan parilla eurolla tällaiset kynttilänjalat. Aika raikkaa väriset=)
Ja ihan kaupassa oli tällaiset isoäidinneliöpeitot 5e/kpl. Pakkohan niitä oli pari ottaa... Ois varmaan pitänyt enemmänkin haalia...
Niin... se ois loma sitten tältä kesältä ohi... toivottavasti kesä ei vielä kuitenkaan olis ohi. Tulis vaan vielä sellaisia lämpimiä päiviä. Taidan tästä liittyä hunksien seuraan tuonne pihalle. Tuolla ne ottaa aurinkoa... =)

perjantai 5. elokuuta 2011

Ulkona

Heissan kaikille ja kiitos kommenteista edelliseen. On se hyvä juttu jos hunksit saa hymyn naamalle=) Ne on niin kuvauksellisia että niistä saa ainoastaan hyviä kuvia! Eilen sitten aurinkoisen päivän kunniaksi kävelin tiluksilla ja otin kuvia tämän kesän jutuista. Näitä on sitten kiva katsella myöhemmin, että miltäs meillä onkaan näyttänyt. Siksipä kasa kuvia pihalta:
Jossain blogissa näin tuollaisen kangassuikaleista tehdyn jutun, pakkohan se oli itsekin sellainen saada tuuleen heilumaan. Äitin kanssa eräänä iltana tuollainen sitten askarreltiin.
Auto ajettiin tuohon takapihan terassille sateelta suojaan. Syksymmällä tuohon lavalle voi laittaa sitten vaikka lyhtyjä. Tai hunksin. Tai lyhtyjä JA hunksin.
Nyt alkaakin olla näillä tiluksilla sellainen tilanne että joka nurkka on koluttu ja siivottu. Melkein. Puuhommia olisi kyllä ihan riittävästi vielä. Ne kun saa tuosta vielä raivattua niin sitten silmä lepää=) Kuvia en viitsinyt kuitenkaan ottaa. Laitetaan tällainen hieno "aitta ja auringonpaiste" -kuva.
Tässä eräänä iltana tehtiin saunan läheisyyteen tuollainen aika simppeli grillipiste. Vai mikä lieneekään. Taitaa risujen poltoksi mennä meillä tuon "grillin" käyttö.
Hämärinä iltoina siinä onkin mukava istuksia tulen äärellä. Nää tällaiset extempore-ideat on kyllä kivoja. Tähänkin sitten riivittiin tavarat sieltä täältä. Lyhtyjä jo laittelin tuohon, vaikka meillä ei ihan vielä kynttilöitä poltellakaan. Mutta ovatpahan valmiina jo.
Ja kelkka pääsi uuden grillauspaikan läheisyyteen. Vähän niinkuin sisäänkäynnin kohtaan=)
Huvila=)
Ja huussi.
On kyllä niin tyytyväinen olo kun on saatu paljon aikaan loman aikana. Autotallin siivous oli aikamoinen haaste. Ja paljon muutakin pientä sipistelyä on tehty, niitä joita ei yhtään ois huvittanut tehdä. Kirppikselle on viety paaaljon tavaraa. Tänään vielä kun mennään mattopyykille niin se on piste iin päälle=)
Sori friidut. Nyt ei yhtään kuvaa hunkseista. Koittakaan kestää=) Aurinkoista viikonloppua! Minä tästä keräilen matot vielä sisältä kasaan ja rupean siivoamaan...
***
Kiitos Kirsille Tää ois tän koti-blogiin tunnustuksesta!

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kulkupelejä

Hahaa... minäpäs sainkin uuden (vanhan) auton! Volvo suorastaan. Eli laatuauto kyseessä, kuten micrakin. Micrasta siis en ole luopunut, mutta hyvä on taloudessa kakkosauto olla. Teemun auto tipahti juuri kolmoseksi=)
Tämä on vähän samaa kaliiperia kuin micrakin, nimittäin tässä on hyvä kuljetella vaikka huonekaluja. Moni aarre olisi nimittäin ilman micraa jäänyt kirppikselle, nyt onkin sitten kaksi kuljetusautoa. Tässä kulkee nimittäin vaikka hunksi:
Tai vaikka kaksi kokonaista hunksia!
Autolla voi lähteä vaikka reissuun, koska kyytiin mahtuu kepeästi kaikki matkalaukut:
Tai jos toisen hunkseista laittaa matkalaukkuun...
...kyytiin mahtuu molemmat hunksit ja matkalaukku!
Autossa voi kuljettaa myös antiikkiastioita:
Ja jos oikein tiivistää, kyytiin mahtuu astioiden lisäksi ainakin yksi kappale hunkseja:
Uusi auto voi myös synnyttää tällaisia reaktioita, miehet kiistelemässä kuka pääsee kyytiin!
Onneksi pihasta löytyy myös kulkupeli, johon mahtuu huonekalut ja hunksit ihan kepeästi kyytiin:
Niin siinäpä sitä onkin... aarretta kerrakseen.