perjantai 6. tammikuuta 2012

Talkkari

Omakotitalossahan sitä hommaa aina on, kuten kaikki tietävätkin. Aina löytyy rempattavaa ja sitten myös on sitä pientä repsotusta siellä täällä johon korjausta tarvitaan. No. Jos itsellä on peukalo keskellä kämmentä ja on aina asunut vuokralla, miten toimia korjaustöiden kanssa?!?!! Hätä meinasi tulla, kunnes sain hommattua tänne meille omakotitalkkarin! Ei kyllä ole ollut aikaisempaa kokemusta tällaisista omakotitalkkareista ja kieltämättä kun näin minkälaisella menopelillä talkkari paikalle saapui, rupesi hieman arveluttamaan...
Mutta ihan ammattitaitoiseltahan se sitten vaikuttikin kun kerrottiin että mitä kaikkea pientä korjausta olisi. Ja kyllä tällä talkkarilla kuitenkin oli ihan omat korjausvälineetkin mukana.
Ensimmäisenä korjauskohteena oli koiraportti joka repsotti ja roikkui ja jota ei siten voinut käyttää. Mutta ei hätää! Tämä talkkari korjasi portin alta aikayksikön ja sihautti vielä voitelua saranoihin niin nyt toimii!
Välillä talkkari katseli huolestuneena ympärilleen. Arveli varmaan että eikö nää nykyajan nuoret osaa mitään korjata enää! Ilmeisesti aikataulu oli aika kiireellinen, toiseen paikkaan oli kiire. Eikä ihme, niin ammattitaitoinen talkkari oli tämä!
No kahvipöytään kuitenkin ehdittiin. Eikai kukaan jaksa täyttä päivää ilman kahvitaukoa! Sitä en varmaksi tiedä kuka tuo punahattuinen friidu oli joka talkkarilla mukanaan oli (liekö ollut jonkinsortin isännöitsijä). En uskaltanut kysyä.
No kahvi hörpättiin vauhdilla ja taas jatkettiin. Talkkari korjasi myös lenkottavan ruokapöydän...
...ja ihasteli vanhoja huonekaluja. Ovat kuulemma kestäviä, harvoin talkkari edes joutuu antiikkia korjailemaan kuulemma.
Nii-in... alussa tosiaan luulin että talkkarilla oli kiire, mutta siinä vaiheessa tuli vähän hiki kun se oikaisikin sohvalle nukkumaan. Juokseeko tällä talkkarilla palkka nukkuessaankin...!??! Mietin jo että kyllä nyt on opittava korjaukset itse tekemään!
No, unien jälkeen talkkari rupesi lähtöä tekemään... tarkasti vielä korjaamansa portin että varmasti kestää...
...ja hyppäsi sitten kulkupelinsä selkään ja kaasutti seuraavaan paikkaan!
Täytyy kyllä sanoa, että hyvä tuuri on käynyt. Kun tässä nyt on omakotitalossa pari vuotta asuttu ja on tarvittu lomittajaa, virallista valvojaa ja nyt tätä talkkaria ja aina on saatu paikalle näin ammattitaitoista porukkaa!!
***
Tänään olisi tarkoitus vihdoinkin arpoa. Lipukkeet on kyllä jo tehtykin, ilmoitan sitten tuolla feisbuukin puolella, jonne siis pääsee katsomaan tykkäämättäkin. Mutta ilmoitan toki täällä blogissakin. Oon ihan hirvee kun oon näinkin pitkään sitä viivytellyt... on vähän ollut kiireitä kun on talkkari ollut maisemissa tämän viikon;)

11 kommenttia:

 1. Hih, aika kiva talkkari teidän huushollissa. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana talkkari siellä<3

  VastaaPoista
 3. Jestas mikä talkkari, mulle kans...nää omat kun tahtoo vaan tuhota ;)

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuommoinen kotitalkkari on tosi tarpeeseen, ainahan jokin paikka repsottaa - söpökin vielä kuin mikä.

  VastaaPoista
 5. Jeee..monitoimimies on takaisin!!!!! :)))

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, he is back!
  Aivan huipputalkkari teillä kyllä on: tomeraja touhukas, asiansa ihan selvästi osaava ja taukopaikatkin näkyy tuntevan ;D

  Menopeli on parhaasta päästä (=siis niin talkkari kuin se puinenkin menopeli ;D)

  VastaaPoista
 7. Sulla sitä on käynyt jos minkalaista korjausmiestä siellä, eikä ole paha tämä talkkarikaan. Vai että talkkari otti ihan nokkaunet touhujen lomassa;);)

  VastaaPoista
 8. Huipputalkkari!! Ottaa elämästä kaiken irti! ja työn teosta =D

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3