keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Salaisuus on paljastunut

Pakkohan se nyt on tunnustaa kun joku sen jo viime kommenteissakin arvaili (Pepi ainakin): hunksit on äitini virkkaamia käsitöitä, eikä oikeita koiria. Ihmeen pitkään te kyllä sen uskoitte. Siis oikeesti, oon sentään istuttanut noita pehmohunkseja saunassa ja sun missä puupinon päällä eikä kukaan edes epäillyt! Tämmöisenä versiona ne meille tuli, oli tuollainen vaaleanpunainen nauha kaulassa:
Ja nyt kun asia on esillä niin voin kai näyttää toisesta pehmohunksista selkäpuolelta että sehän on vielä kesken! Langat on päättelemättä! Oli niin kiire hakea nämä kotiin niin äiti ei kerennyt viimeistellä.
Molemmista tuli sitten aika samannköisiä, heitin sitten tuon toisen (Onni-pehmon) kohdalla toiveen että tee piruuttas selkään vaikka pyöreä musta pallo. Ja kuten yläkuvasta näkyy niin hieno pallo tulikin. Nostin tuon toisenkin pehmon pöydälle kuvausta varten:
Tässä vielä kuva langoista jotka hunksintekemisistä jäi jäljelle. Valkeeta lankaa meni aika paljon, mustaa lähinnä molemmille päihin ja Onnille selkään ja häntään. Ruskeaakin lankaa oli päähän ja korviin, siitä jäi jäljelle vähän ja lopusta äiti teki tuon muffinssin.
Yleensä nämä pehmot on millon missäkin (kuten yleensä sisustamisessa käy niin tavarat vaihtaa paikkaa!!). Yöksi tietenkin on unihunksit otettava kainaloon. Sohvan nurkassahan ne muuten on. Veetin nostin tänään siivotessa tuohon vanhalle tuolille istumaan. Katselkoot kevätaurinkoa siitä.
Saunan laitoin lämpiämään ja Onnikin siellä jo on. Pesussa nämä on pakko pyöräyttää neljässä kympissä silloin tällöin. Ovat niin suosittuja pehmoja tässä talossa että likaantuvat. Joka paikassa kun kulettaa mukana niin niinhän siinä käy.
Kieltämättä vähän leikin tulella kun laitoin tänne esimerkiksi hunksi-kalenterin marraskuun kuvan. Kaikki äitin käsityöt samassa kuvassa=) Eikä kellään hälytyskellot soineet! En tiedä onko näihin ohjeet tallella, vai oliko näihin edes ohjetta. Mutta onpa hienot virkkaukset, eikö olekin!!!

21 kommenttia:

 1. Siis oikeesti - virkattuja??? WAU!!! Mää menin ihan lankaan ja todellakin uskoin, että Hunksit ovat ihan eläviä. On sun äitees kyllä aika kone virkkaamaan. Ja vielä muffinssinkin sai tehtyä lopuista langoista. Hahhahhaaaaa...toinen kuva on ihan paras. Virkkaaminen on todellakin hauskaa puuhaa, mutta se lankojen päätteleminen - arghhh.

  Ihan sikahauska päivitys. Tulipa taas hyvä mieli loppupäiväksi.

  T:Kipa

  VastaaPoista
 2. :) :) :)

  Virkkaiskohan äitis meillekin tuollaisen "karvattoman" hunksin? Ottaisin mielelläni sellaisen sohvalle ja yöksi kainaloon...

  -Tuija-

  VastaaPoista
 3. SIIS! mikä vedätys !!! ihan aidon näkösiä !!!

  VastaaPoista
 4. Uskoskohan tuota:) Niin ovat aidon näköisiä!

  VastaaPoista
 5. Saisinkohan tuollaisen neulotun tuoda kotiin, kun aviosiippa pistää hanttiin karvamallin kanssa. Pitäisi nimittäin saada friidu taloon poijille kaveriksi ; D

  VastaaPoista
 6. :D Söpön suloset virkkaukset äiti teheny :D :D

  VastaaPoista
 7. voi ei! missä työväenopistossa noita oppii virkkamaan?
  aika mato tuo äitisi käsistään ;)

  VastaaPoista
 8. Olet sä melkoinen tarinankertoja!!! Ihania herkkuja teillä tarjolla ja presidenttikin omasta takaa =D

  VastaaPoista
 9. löysin yllättäen tälläisen blogin ja olin ihan äimän käkenä!!! mahtavia juttuja ja vielä mahtavampia kuvia-ja nuo koirat, oli oikeita tai virkattuja???? niin ihania ovat :) tulen kyllä käymään täällä uudestaankiin. hyvää pakkaspäivänjatkoa (-32.2 )

  VastaaPoista
 10. Mikäs siinä.Vieterillä,langoilla tai ilman niitä,hunksi on aina hunksi.
  On ne vaan sulosia.Sauna kuva ehoton suosikki=)Meilläkin pienempi koira(vähäkarvainen)tykkää lämmitellä saunassa.Ihana tuo vati sulla siellä lauteilla.Taijanpa minäkin roudata omani saunaan.Koristeeksi.

  VastaaPoista
 11. Mitä! Minuun nämä ainakin menivät täydestä kuin väärä raha. Hienoja otuksia, onnittelut taitavalle äidillesi ja sinulle, senkin tarinankertoja!

  VastaaPoista
 12. Hih, on siun äiti vaan taitava virkkaaja:DD Meiän virkatulle hauvalle on tapahtunut joku valuvika, kun ei meinaa pysyä paikoillaan kuvauksissa lainkaan. Onkohan hänen saumat repeämässä tai jotain?;)

  VastaaPoista
 13. Voi jehna kun ne on aidon näköisiä, äitisi on niiin taitava käsistään!

  Tosi kiva, kun noi hunksit on tehty semmosiksi muokattaviksi, että ne saa niin moneen asentoonkin (vaikka noihin kuviin olet näemmä tällännyt ne vaan istuvaan asentoon) ;D

  Sinuna kyllä päättelisin tuon langan ettei pääse purkaantumaan tuo tunnistamisessa tuikitärkeä pallokuvio kokonaan...

  VastaaPoista
 14. Kiitos friidut. Minunkin mielestä äiti on kyllä aika etevä käsistään=)

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3