lauantai 30. kesäkuuta 2012

Saunan tuunaus

Nyt onkin sitten luvassa todella laadukkaita otoksia=) Mutta sen enempiä hölisemäti, tässä alkutilanne meidän sisäsaunasta. Aika oranssi minun makuun=/ Ja liian valoisa.

En yhtään tykännyt tuon litkun kanssa läträämisestä. Roiskeita varmaan rapsutellaan vielä joulunakin sieltä sun täältä. Siksi esimerkiks kun värjäsin tuota ovea vetelin sitä ainetta surutta (pitkin karmejakin, kuten näkyy) ajattelin sitten että helpompi on maalilla siistiä karmit kuin tuota litkua ruveta sipistelemään, kun se valuu kuitenkin.

Oven ikkunoista täytyy vielä jollain ilveella saada tuo aine pois, ajattelin että eihän se siihen tartu kun värjäilin, mutta kyllähän tuo tarttui... täytyy jollain raapalla rapsutella. Tässä lopputulosta:

Tumma tuli =) Tuota alinta laudetta joutuu varmaan vähän hiomaan ja sutilla maalaamaan uudelleen, on vähän valumia. Sama juttu ovessa... häirihtee. Toivotaan nyt ettei sitten käy niin kun saunotaan että selkään jää värit ja seinässä oranssi kuvio=) Että se nyt ois imassu tuon vahan kunnolla.
Niin ja juhannusruusu kukkii meillä kauneimmillaan juuri nyt joten otin kylppäriinkin oksan=) Semmoista tänään. On täällä vähän muutakin puuhailtu, siitä sitten lisää huomenna. Kohta sitten ulkosaunaan, jossa on tunnelma kohillaan, ei tarvi seiniä maalailla. Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!

19 kommenttia:

 1. Kivan tunnelmallisen näköinen tuli! Tuolla kun istut pimenevässä elokuun illassa kynttilänvalossa, niin ei niitä valumia näy. ;) Mitä vahaa muuten käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olikohan se nyt nimeltään supi saunavaha.... Onko sellaista ees olemassakaan=) Purkki on autotallissa niin en sitä nimeä nyt pysty tarkistamaan.

   Poista
 2. Tumma huokuu sitä mennyttä aikaa! oikein nätti, hirrrweeen nätti!!

  VastaaPoista
 3. Kyllä se vaan tuo saunankin stailaaminen palkitsee!
  Hieno tuli ja voi miten kaunis on juhannusruusu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin on, palkitsee se, vaikkei millään ois hotsittanut ruveta läträämään. Mutta kun ei saa mielenrauhaa ennenkun on ideat toteutettu=)

   Poista
 4. Jeba, lopputulos on todellakin ainakin sata kertaa parempi kuin lähtötilanne. Sitä jäin vaan miettimään, että millä ihme myrkyllä sää sen bastun sitten oikein valelit. Käytit sellaisia sanoja kuin litku, aine, väri ja vaha. Eli siis mitä se töhnä/mönjä/tökötti oikein oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaus yllä. Olen melko varma että se oli nimeltään supi saunavaha. Ellen keksinyt ihan itte.

   Poista
 5. Siitä tuli oikein nätti :) Kyllä kannatti
  Itse tuunasin saunan myös mustaksi pari vuotta sitten ja olen tykännyt siitä todella paljon. Lauteet tarvitsisi vetää nyt uusiksi, jossakin on vähän jo kulahtaneita kohtia.
  Siihen nyt tervan tuoksua, johonkin irto puuhun vedettynä, voi mikä tuoksu.
  Itse laitoin meidän saunaan vanhan ikkunapokan katosta roikkumaan, siihen eteen tallilyhtyyn kynttilä palamaan, niin siinä se tunnelma, eikä maksanut paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin oon miettinyt että saisko tuonne minnekään lyhtyä roikkumaan mutta on niin pieni sauna että ei taida turvallisesti saada =( Ois kruunannut syksyllä koko jutun kyllä.

   Poista
 6. Somaa!!!Mun äitikin oli tehnyt saman homman ja tunnelma on kuin savusaunassa=)Ja ikkuna löylyhuonessa on ruhtinaallisen ihana=)Meillä on ikkuna pesuhuoneen puolella,jotta hyvin saa höyryn hapetettua sitäkin kautta=)
  Soma on myös tunnelma teijän vilvotteluhuoneessa=)

  VastaaPoista
 7. Oletpa ollut ahkerana. Lopputulos on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanni! Välillä miekin oon ahkerana=)

   Poista
 8. Hieno saunan muutos! Tumma väri tuo vanhanajan tunnelmaa!

  VastaaPoista

Hunksit ja Hanne kiittää kommentistasi <3