keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kuka tunnustaa?

Tiedättekös miltä näyttää hunksit jotka valehtelee? No, ensin tältä....
... ja sitten tältä:
Katsekontkaktia niihin ei saa.
***
Aloitetaanpas alusta. Tulin tänään kotiin töistä ja huomasin eteisessä pienen hunksisalkun. Salkussa oli sisällä kankaita, montaa erilaisia kankaita. HAMEkankaita. Kysyin heti hunkseilta kun lenkiltä tulivat että kuka on kosiskellut kun on jouduttu hamekankaita ostamaan ja reaktio oli juuri tuollainen kuin noissa yläkuvissa.
Mutta turha on hunksien mitään yrittää. Olin varma että nyt oli hunksit olleet ostoksilla, salkussa nimittäin oli myös:
Nyt on hunksit laitettava kotiarestiin ja luottokortit pois. Täälläkin on moni kertonut kuinka hunksit on vieneet sydämen, kuka tunnustaa kosiskelleensa? Luulen että tunnistan tyypit jokatapauksessa kun noissa hameissa vastaan kävelette...

tiistai 28. helmikuuta 2012

Tietäjä iänikuinen

Kuten kuvasta näkyy, täällä on vietetty Onnin nimppareita. Ja Kalevala-hengessä, tietenkin!
Onnillahan on kantelekin, hauen leukaluusta väsätty. Ei nyt sattunut kuvaan. Se laulais ja soittais meistä kenet tahansa suohon, milloin tahansa.
Muutaman veneen on eläissään veistellyt ja muutenkin matkaillut siellä sun täällä.
Onkse nyt sitten hunksimöinen vai mikä?
***
Ihan pakko lisätä kun facebookissa tota sanottiin Jaakko Kolmoseksi. Nyt en pysty nauramatta katsomaan tuota koiraa. Jaakko Kolmonen. Hulvatonta! Tunnelmaan voitte päästä kuuntelemalla TÄSTÄ

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Keeping calm...

Heips taas kaikille! Kiitos kommenteista edelliseen, kaappi on kyllä hieno! Eilen sitten vielä vaihdettiin vähän ruokasalin puoleltakin järjestystä. Monta viikkoa on aikomus ollut tuo puusohva siirtää ruokapöydän taakse, on vähän ahdistanut suorastaan kun se tuossa ikkunan edessä on. Nyt pittää kevään auringon valon päästä koko ikkunasta sisään!
Pikkuisen on hakusessa vielä tuo järjestys tuossa ikkunan takana. Ainoastaan visio oli että tuo kirjoituspöytä oli saatava tuohon ikkunoiden väliin. Niin ja tuo jouluna ostamani divaani/tuoli takan vastapäiseen nurkkaan. Muut tavarat on vaan sitten heitetty mikä minnekin=)
Näyttää hirveen sekavalta näissä kuvissa tuo nurkka, mutta ei minusta niinkään livenä sellaiselta näytä. Sitten vähän niistä ostoksista, joita perjantaina tein=) Ostin tuollaisen keep calm -tyynynpäällisen, mikä oli siis minun mielestä hyvä löytö...
Mutta meikäläiseen tämä seuraavan kuvan tyynynpäällinen teki suuremman vaikutuksen. Toi vois olla kyllä minun motto suorastaan. Noin mulle juuri käy:
Kirpparilta löysin tuollaisen vaakasysteemin, laitoin mailegin puput siihen istuksimaan. Minust tuo on niin hieno! Siihenhän voi laittaa vaikka kynttilätkin.
Ja tässä vielä kuva tuosta kirjoitupöydästä. Sekin aikanaan oli sellainen otankovaikoenköota-ostos. Kannatti ostaa!
Ihanan keväinen ilma on ollut. Hunksin kanssa käytiin auringonpaisteessa lenkillä, tosin nyt näyttäs vähän lunta satavan. Ei enää kovin monta viikkoa lomaan.... =) Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

lauantai 25. helmikuuta 2012

Voi pojat mikä kaappi!

Voi friidut. Kävin siis eilen shoppailemassa parin kuukauden tauon jälkeen. Ja täytyy kyllä sanoa että ehkä ansaitsinkin pientä hömpöttelyä tähän alkuvuoteen. Mutta ei sitä kyllä aina tiedä että mitä sitä tuleekaan shoppailtua. Eilen löysin kirpparilta ja vähän muualtakin kaikkea pientä kivaa, mentiin sitten vielä viimeiseksi Romuritarilla käymään...
Ja tuo kaappikaunokainen sieltä matkaan lähti. Vähän tuli kyllä hiki kun mietin että otanko vaiko enkö ota. Olen siis etsinyt muutaman vuoden itselleni tupakaappia ja aina ne on kirpparilla ollut joko tosi huonokuntoisia tai sitten varattu jo. Tuo kaappi on meille täydellinen, kun se on tuollainen kapea malli!
Eilen piti pariin kertaan tavaroita keittiössä ympäri pyöräyttää kun en haluais millän luopua tuosta ikkunan edessä olevasta tasosta, kun meillä on niin vähän muutenkin tuota työtasoa. Ja yleensä tuo juuri on esim. leipoessa käytössä. Joten tällainen on järjestys nyt.
Huomenna sitten enemmän niistä pienistä ostoksista. Tämä kaappi nyt ansaitsi ihan oman juttunsa=) Nyt vähän järkkäilemään tavaroita, iltaa vietetäänkin sitten hyvässä seurassa!

tiistai 21. helmikuuta 2012

Keisarien uudet vaatteet

Huijasinpas, tänäänkin kyse on vain ja ainoastaa hunkseista! Ja vähän äitistäkin, joka hunkseille uudet vaatteet neuloi. Ja on vähän kyse siitäkin että tänäänhän on laskiaistiistai ja eikös me tietenkin hunksiporukalla lähdetty mäkeen:
Meillä ei mennäkään peruspulkalla mäkeä laskemaan vaan tuollaisella hienolla kelkalla. Hunksit kyydissä, minä ohjaimissa. On muuten tyylikkäät hunksit! Tässä vielä molemmista paidoista (ja hunkseista) yksittäiskuvat:
Niin ja tämä seuraava otos on laitettava ihan sen takia kun Onni näyttää siinä ihan selvään Veetille kieltä!
Tämmöistä tää on näiden hunksien kanssa, kun silmä välttää niin lällätellään. Mutta kyllä passaa näiden komistusten kanssa tuolla kylänraitilla lenkkeillä.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

10 faktaa hunkseista

1. No ensimmäisenä tietenkin se fakta johon jokainen hunksi kykenee; mainioita lenkkiseuralaisia, ihan parhaita kupeiden lämmittäjiä ja siihen vielä lisäksi se myötätunto mitä näiltä hunkseilta saa. Korvaamattomia siis.

MUTTA tämän ensimmäisen faktan lisäksi meidän hunkseilla on myös erityisiä lisätoimintoja, joita ilman ei enää tulisi edes toimeen.

2. Kätevä kirjanmerkki. Miten helppoa ja ennenkaikkea aikaa säästävää. Aina kun ajatuksena on uppoutua tutun kirjan pariin, heti löytyy kohta johon edellisellä kerralla jäi!
3. Todella kutsuva tervetuliaaksitoivottaja. Tähän taloon sinäkin haluaisit tulla! (Mainittakoon nyt kuitenkin että harvemmin meillä näin nätisti hunksien toimesta vieraat toivotetaan tervetulleeksi...)
4. Ihan paras matkaseuralainen. Kulkee käsimatkatavaroissa mukana.
5. Todella kaunis vaikka kynttiläasetelmissa...
6. ...tai ihan sellaisenaan, missä vaan. Sopii hyvin maalaistyyliseen sisustukseen.
7. Ihan paras vaikka keittokirjan pidikkeenä. Reseptejä on helppo katsoa kun kirja on äärellään.
8. Käy hyvin näkönsä puolesta tyylikkääksi taljaksi takan eteen:
9. Ja muotoilunsa puolesta vaikka rahiksi.
10. Ja onhan ne kyllä ihan pirun komeita sellaisenaankin!
Tietenkin on muistettava se että ei nämäkään hunksit palkatta tanssi. Jokunen makkaranpala näihinkin toimintoihin on varattava.
***
Nauratti vähän kun Pepin blogia luin ja siellä oli käynyt kylässä se parsoninpoikanen. Muutamassa kommentissa oli tuota parsonia sanottu hunksiksi=) Ihan hulvatonta! Menikös se niin että: Kaikki parsonit on hunkseja, mutta kaikki hunksit ei oo parsoneita!

lauantai 18. helmikuuta 2012

Yläkerrassa kaikki ok?

Heh, ottaen huomioon viime minun viikkojen jutut täälläkin tuon otsikon voisi ymmärtää kahdella eri tavalla. Ja molempiin vastaus on että EI!!! Mutta siltikin tämänkertainen sepustus koskee meidän talon yläkertaa, josta olen siis valitellut että kun en saa laitettua sitä millään mieleiseksi. Olen miettinytkin että jos ois ikinä mahdollisuus käyttää jotain sisustussuunnittelijaa niin tänne sellaisen tarvitsisin.
Enkä nyt väitä että meillä muuten mitenkään ammattimaisesti olisi sisustettu=) Olen vaan muihin huoneisiin ainakin silloin tällöin aina ihan tyytyväinen, se kai se tärkeintä on. Muttä tässä siis toinen puoli yläkerrasta, ns vanhan talon puoleinen tila. Ja alla olevassa kuvassa hormista eteenpäin on jatkopätkän puoleinen tila.
Hormille tarttis tehdä jotain, tuohan se kyllä vähän tuollaista industrial lookkia tänne=) Tän yläkerran ongelmat on ne että tässä on niin monen korkuista ja levyistä tilaa. Mitään hyvin korkeeta huonekalua tänne ei voi tuoda. Ja sit vielä sekin että tää on vähän kuitenkin sellainen tavaroiden vaihtopiste alakertaan nähden.
Ja kuten näistäkin kuvista voitte havaita, hunksi on erittäin hyvä sisustuselementti. Taitaa joka kuvasta pilkistellä=) Yläkerran osalta sain kaiteetkin vihdoin viime viikolla maalattua. Niin ja tuo kirjahylly roudattiin yläkertaan.
Tässä vielä lähikuva hunksista lukunurkkauksessaan. Kuten yläkuvasta näkyy, tämä puoli on matalempana kuin toinen puoli yläkerrasta. Johtuen että tuossa alapuolella on kylppäri ja siellä on katto alempana kuin muussa talossa. Täältä kun oksennustaudissa lähtee keskellä yötä alakertaan kylppäriin juoksemaan...=)
Ja nyt mennään jo hunksiopas edellä alakertaan.
Siinäpä se, meidän yläkerta. Kesällä tarkenee kun oikein helteet tulee=) Huomenna sitten painavaa asiaa hunkseista. Eli te jotka ette hunkseista jaksa AINA lukea ja kuvia katsella niin kannattaa skipata. Mutta palaillaan!

perjantai 17. helmikuuta 2012

Penkkareita ja tanssiaisia

Kiitos teille ihanat ihmiset ystävänpäivätoivotuksista, tykkään teistä kun hullu puurosta!!! Niin... hulluudesta puheen ollen... on ollut vähän kiirettä joten en ole ehtinyt linjoillakaan olemaan. Mutta syy oli siis hunksien vanhojen tanssit ja tietenkin penkkarit joita tällä viikolla on vietetty. Joko arvaatte mikä näiden tyyppien teemana oli:
No punahilkka tietenkin! Eli siis tuo daami tuossa vieressä on tietenkin se punahilkka ja Onni se susi joka pukeutui siksi mummoksi, "miksi sinulla on niiiin suuri suu..." jne. Ja tietenkin penkkarikarkit piti olla menossa mukana asiaankuuluvassa punahilkan korissa. Se on kuulkaa niin tarkkaa. Ja sitten tämä toinen "wanha" daamineen:
On kuulkaas kunnon rusetti puvun takissa. Ja mirri tietenkin. On ne niin nuoria ja nättejä. Tämmöistä tällä kertaa. Facebookin puolelle laitan tänään kuvia hunksien talvipäivän riehasta;)
***
Minttulan elämää -blogista sain tällaisen ihanan tunnustuksen, kiitos Minttu. Mintun blogi on ihana, kannattaa käydä tutustumassa jos ette vielä ole käyneet!
Rentouttavaa perjantai-iltaa kaikille! Palataan asiaan taas huomenna, luultavasti kyllä ei yhtään tämän järkevämmillä aiheilla...

tiistai 14. helmikuuta 2012

Hunksia ystävänpäivää kaikille!
Onnea on ystävä joka...
...nauraa niille huonoillekin vitseille

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

2 parsonia kateissa!

Kyseessä ei siis ole meidän koirat, alkuun selvennyksenä.

Facebookissa tämä ilmoitus oli ja nyt sitten hieman myöhäsytytyksellä mietin että voinhan tämän tännekin laittaa, jos vaikka joku sieltä suunnalta ilmoituksen näkisi ja ympärilleen katsoisi. Kaksi viikkoa on tämä minunkin ajatuksissa ollut, omistajilla varmasti hirveä huoli koiristaan=(


Apulassa luki että kaksi parsonia olisi jolkutellut Järvenpäässä irrallaan 10.2.

Toivon sydämeni pohjasta että koirat ovat kunnossa ja pääsevät turvallisesti kotiin!

Painajaisia

Heips friidut! Huonosti nukutun yön jälkeen onkin ollut ihan jees päivä! Onkos teille käynyt niin että näette jotain inhottavaa unta ja sitten on koko päivän vähän sellainen matalapaine. Mulla onneksi harvoin tätä, mutta viime yönä näin unta että koirat oli karanneet ja etsittiin niitä pitkin metsiä ja Onnia ei löydetty=( Ihan hirveä olo oli kun heräsin.
No, pikkuisen enemmän on pitänyt koiria tänään taas rapsutella. Siinä unessa niin kulminoitui se menettämisen pelko mitä näiden elukoiden kohdalla on; Nytkö se sitten tapahtui -tyylisesti. Tiedän kyllä mistä tuo pelko on ajatuksiin jäänyt muhimaan viime aikoina=(
Aamulla pitikin sitten Veetin kanssa pelata palloa ihan urakalla, Onni oli vielä yökyläilemässä. Veetin kanssa on niin kiva potkia tuota palloa kun se peräti tuo sen takaisinkin. Onnilla ei sitä taipumusta ole... Niin ja on tänään vähän siirrelty kamoja eestaas=)
Yläkerrasta lähti yksi Ikean lipasto äitin luokse, tuossa se onkin menossa ollut kulkuväylällä muutaman viikon... Pakkasilla ei viititty lähteä autoon sitä sumomaan. Siivotessa perjantaina kannettiin kirjahylly yläkertaan ja alas tuli tuollainen Teemun tekemä hyllysysteemi:
Tuli paljon avarampi tuosta nurkasta kun tuo hyllykkö on paljon pienempi kuin se kirjahylly. Vaihtelu virkisti taas! Olipas muuten ihana tänään kun pääsi pitkästä aikaa pitkälle lenkille, hunksin kanssa käytiin jäällä. Pitäiskin molempien hunksien kanssa siellä käydä niin saisivat juosta sydämensä kyllyydestä=) Sunnuntai-iltaa kaikille!

lauantai 11. helmikuuta 2012

Siivousta ja tuulettelua

Heips kaikille ja kiitos kommenteista edellisiin! Täällä on vietetty vähän pidempää viikonloppua, perjantaina oli vapaata ja mitenkäs muuten senkin päivän voisi viettää kun siivoamalla. En kyllä siis alunperin sen takia vapaata ottanut mutta sitten tuli ajatus että kun on pakkasta vielä niin paljon niin voisi sitten kerrankin siivota kunnolla ja viedä kaikki tyynyt ja peitot ja matot pellolle. Edes joulusiivous ei ollut näin perusteellinen;)
Tilasin viikko sitten tuollaisia muovisia helmililjoja ja laitoin ne tuohon puutarhuri-friidun viereen. Näiltä leveysasteilta kun ei oikeita saa kuin joskus tosi myöhään keväällä. Myös puusohvalle ostin uusia tyynyjä. Ja uusi pupukin on tullut taloon. Tarkoitus olisi ostaa vielä sellainen jättipupu.
Tosiaan aika monta tuntia meni siivotessa, ei nimittäin töiden jälkeen jaksa kun ihan peruspuunauksen tehdä aina. Muutaman tunnin päästä hunksit alkoi jo kattelemaan että miten pitkään tuo muija vielä heiluu. Onni heitti pitkälleen minun takin päälle jonka heitin lattialle tyynynkopistelu reissulta. No kun kaikki matot ja sängyt sun muut jonka päällä vois yleensä makoilla oli viety jo ulos=)
Tässä vielä loppukevennys. No kun kerran kaikki muukin tuli siivottua niin pitihän hunksinkin tuulettaa, aivojaan varmaan=) Jos olis lampulla näyttänyt toisesta korvasta niin valonkajo ois varmaan tullut toisesta korvasta ulos...
Tänään on päässyt pitkästä aikaa lenkille! Taidanpa tästä lähteä saunaan ja sitten jos heittäisi blogikierroksen=) Otin tuossa tunnin päikkärit, on aika levännyt olo=) Lauantai-iltaa kaikille!

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Salaisuus on paljastunut

Pakkohan se nyt on tunnustaa kun joku sen jo viime kommenteissakin arvaili (Pepi ainakin): hunksit on äitini virkkaamia käsitöitä, eikä oikeita koiria. Ihmeen pitkään te kyllä sen uskoitte. Siis oikeesti, oon sentään istuttanut noita pehmohunkseja saunassa ja sun missä puupinon päällä eikä kukaan edes epäillyt! Tämmöisenä versiona ne meille tuli, oli tuollainen vaaleanpunainen nauha kaulassa:
Ja nyt kun asia on esillä niin voin kai näyttää toisesta pehmohunksista selkäpuolelta että sehän on vielä kesken! Langat on päättelemättä! Oli niin kiire hakea nämä kotiin niin äiti ei kerennyt viimeistellä.
Molemmista tuli sitten aika samannköisiä, heitin sitten tuon toisen (Onni-pehmon) kohdalla toiveen että tee piruuttas selkään vaikka pyöreä musta pallo. Ja kuten yläkuvasta näkyy niin hieno pallo tulikin. Nostin tuon toisenkin pehmon pöydälle kuvausta varten:
Tässä vielä kuva langoista jotka hunksintekemisistä jäi jäljelle. Valkeeta lankaa meni aika paljon, mustaa lähinnä molemmille päihin ja Onnille selkään ja häntään. Ruskeaakin lankaa oli päähän ja korviin, siitä jäi jäljelle vähän ja lopusta äiti teki tuon muffinssin.
Yleensä nämä pehmot on millon missäkin (kuten yleensä sisustamisessa käy niin tavarat vaihtaa paikkaa!!). Yöksi tietenkin on unihunksit otettava kainaloon. Sohvan nurkassahan ne muuten on. Veetin nostin tänään siivotessa tuohon vanhalle tuolille istumaan. Katselkoot kevätaurinkoa siitä.
Saunan laitoin lämpiämään ja Onnikin siellä jo on. Pesussa nämä on pakko pyöräyttää neljässä kympissä silloin tällöin. Ovat niin suosittuja pehmoja tässä talossa että likaantuvat. Joka paikassa kun kulettaa mukana niin niinhän siinä käy.
Kieltämättä vähän leikin tulella kun laitoin tänne esimerkiksi hunksi-kalenterin marraskuun kuvan. Kaikki äitin käsityöt samassa kuvassa=) Eikä kellään hälytyskellot soineet! En tiedä onko näihin ohjeet tallella, vai oliko näihin edes ohjetta. Mutta onpa hienot virkkaukset, eikö olekin!!!