lauantai 30. kesäkuuta 2012

Saunan tuunaus

Nyt onkin sitten luvassa todella laadukkaita otoksia=) Mutta sen enempiä hölisemäti, tässä alkutilanne meidän sisäsaunasta. Aika oranssi minun makuun=/ Ja liian valoisa.

En yhtään tykännyt tuon litkun kanssa läträämisestä. Roiskeita varmaan rapsutellaan vielä joulunakin sieltä sun täältä. Siksi esimerkiks kun värjäsin tuota ovea vetelin sitä ainetta surutta (pitkin karmejakin, kuten näkyy) ajattelin sitten että helpompi on maalilla siistiä karmit kuin tuota litkua ruveta sipistelemään, kun se valuu kuitenkin.

Oven ikkunoista täytyy vielä jollain ilveella saada tuo aine pois, ajattelin että eihän se siihen tartu kun värjäilin, mutta kyllähän tuo tarttui... täytyy jollain raapalla rapsutella. Tässä lopputulosta:

Tumma tuli =) Tuota alinta laudetta joutuu varmaan vähän hiomaan ja sutilla maalaamaan uudelleen, on vähän valumia. Sama juttu ovessa... häirihtee. Toivotaan nyt ettei sitten käy niin kun saunotaan että selkään jää värit ja seinässä oranssi kuvio=) Että se nyt ois imassu tuon vahan kunnolla.
Niin ja juhannusruusu kukkii meillä kauneimmillaan juuri nyt joten otin kylppäriinkin oksan=) Semmoista tänään. On täällä vähän muutakin puuhailtu, siitä sitten lisää huomenna. Kohta sitten ulkosaunaan, jossa on tunnelma kohillaan, ei tarvi seiniä maalailla. Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Hunksit vinossa?

Jee se ois taasen viikonloppu! Enää viikko töissä ja sitten ruhtinaalliset neljä viikkoa lomaa. Toivotaan että se kesä siihen mennessä tulis tänne meidänkin leveysasteille! Otsikko on ihan taas loistavaa tasoa ja tuli ihan siitä kun otin tänään tätä ekaa kuvaa, mietin että onko hunksit vinossa, seinällä nimittäin. Joku on taas meillä pyyhkinyt pölyjä... ;)

Tällä viikolla on säät olleet ihan hanurista, eilenkin oli ulkona niin kylmä että saunaan piti kammeta vielä illan päätteeksi. Sisäsaunaan meillä ei nyt saunomaan pääse, tosin kesällä ei käydä juuri koskaan sisäsaunassa muutenkaan. Mutta siis, saunassa on "pientä pintaremonttia" meneillään. Kuten tästä seuraavasta kuvasta voi loistavasti päätelläkin:
No siis oikeestihan tuo kuva on tosi kuvaava, saunasta tuli tumma. Tumma on joo. Ja paljon parempi kuin ennen. Huomenna luvassa lauteiden käsittely (mikäli säät sallii) ja sitten ois sisäsaunassakin tunnelmaa! Saunasta lisää kuvia jahka on valmis, parempilaatuisia kuvia toivottavasti.

Paljon on taas ideoita päässä. Olen vähän haaveillut ruokahuoneen tapetoinnista, mutta ihan varma en vielä ole. Syksyksi jokatapauksessa taas pitää huone kerrallaan vähän uudistusta tehdä, siis sellaista sisustusuudistusta, remppaamassa ei olla mittään. Ja nyt siis aloitettiin saunasta. Kylppärin yhteydessä meillä on sellainen pieni vaatehuoneen tapainen jossa on pesukone. Sielläkin täytyis seuraavaksi vähän sipistellä.
Sen ektorpin divaanin ajattelin nyt loman aikana hommata tuohon takan eteen. Eilen sitten jo vähän haaveilin siitä sohvastakin... Pitäs vaan tämä entinen saada jonnekin.
Näistäkin kuvista muuten (asiasta kukkaruukkuun) huomaa vähän hunksien luonteistakin jotain. Sillä välin kun toinen hunksi vetelee sikeitä jossain peiton alla, toinen seuraa perässä koko ajan ja on kuvissa sitten. Onni on tuollainen seurailija ollut aina. Kun se oli pentu, yritin aina hiipiä keittiöön kun Onni nukkui, aina se heräs ja seuras perässä. Seurallinen hunksi <3
Nyt yritän tässä sohvalla ottaa itteäni niskasta kiinni ja mennä vielä sipistelemään tuota saunapuolta. Vai jättäiskö huomiseen....

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Anopille suunta

Heissan, paluu arkeen on tapahtunut varsin huonossa säässä=( Onneksi juhannuksena säät suosi, tuli oltua paljon ulkona. Ja tuli askarreltua kaikkea pientä ja vähän isompaa. Toteutin sitten viimein tuollaisen infopisteen meidän pihalle. Nyt tietää missä on sauna ja missä huvila. Lisäksi Teemu halusi anopilleen oman suuntakyltin - poispäin tontilta=) Se on niin rakas hälle tuo anoppi <3 Ei siis ollenkaan minun idea, minä vaan toteutin=)

Ihanaa pisteaitaa iskä teki jo tuollaisen pätkän, se on niiiiiiin huokaus tuo aita. Muuttaa koko maiseman ihanan näköiseksi. Ja tietenkin aidasta tekee rakkaamman vielä se että oma iskä on sen tehnyt <3 Meillä vielä jonniin verran noita seipäitä tuolla on että kun iskälle inspis tulee ja ei oo tekemistä niin täältä löytyy=)

Venekin löysi omalle paikalleen. Kylymän viileesti tempasin tuosta keskeltä pihaa kukkapenkin pois. Ihan vaan sen takia että en oo mikään kitkijäihminen niin ei ollut kovin kaunis näky sitten aina tuo kukkapenkki=( Venneeseen laitoin viltin ja tyynyjä ja taisin yhtenä päivänä makoilla vähän aikaa aurinkoakin ottamassa=) 

Ja tietenkin veneeseen kuuluu myös vanhan ajan onki ja kalakin taitaa jo koukussa roikkua;) Mietin tuossa että joutuu ennen syksyä lyhtyostoksille lähtemään. Ihanan näköistä laittaa syksyllä tuohon veneeseen lyhtyjä. Tässä vielä maisemia lissää meidän pihalta juhannuksena:
Tässä meidän juhannusjuttuja. Oli kiva viikonloppu, kummipojan synttäreitäkin päästiin viettämään. Nyt sitten kun sataa vettä niin vietetään aikaa sisäsaunassa;) Siellä nimittäin laitetaan uutta väriä pintaan. Siis seinien pintaan=)

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Merimies

Aika taianomaista juhannusta on täällä vietetty. En oikein tiedä mikä on totta ja mikä tarua. Ja en siis koko viikonlopun aikana ole ottanut kuin yhden saunapriiserin. Mutta siihen taikajuttuun; tässä yhtenä päivänä havahduin siihen pihalta kuului ihan hirveän kova pamahdus. Säikähdin suorastaan. Varovasti hyppäsin sohvalta ulos katsomaan mitä tapahtui. Pihassa oli...

...ihka oikea merimies! Veneineen ja koirineen. Piti kyllä hieraista silmiään pariinkin otteeseen ja vähäksi aikaa taisin laittaa silmät kiinnikin, mutta kun aukaisin silmät niin siinä ne vaan edelleen oli. Miten ihmeessä on pitänyt ryhmittyä että karauttaa veneellä meidän pihaan?! Sitä en vieläkään tiedä kun en tohtinut kysyä. Meiltä on lähimmälle järvelle matkaa kuitenkin kilometri ja merelle vielä vähän pidempi matka...

Merimies mittaili tohkeissaan meidän tiluksia ja mielessä jo välähti että onko ne sellaisia että ne voi vallata vaikka talon? 

Kutsuin sitten merimiehen sisälle kahville ja ajattelin että nyt täytyy rauhanomaisesti yrittää keskustella ja kuulustella vaivihkaa että mikähän merimiehen veneineen meille "ajoi". Aika vauhdikas oli merimies ja en meinannut pystyä jututtamaan ollenkaan. Siinä vaiheessa kun merimies iski Suomen lipun meidän kahvipöytään ajattelin että nyt se sitten otti tämän talon omakseen.

Mutta tiedättekös mitä!?! Helpotuksen huokaus kun merimies ottikin esille laskimensa...
...ja appelsiinit joita se meille oli tullut kaupittelemaan!!! No tietenkin! Olikin niin ystävällisen ja kiltin näköinen merimies että eikai se nyt mitään taloja valtaile. Sitäpaitsi eihän nyt merimiehet maalla pitkään viihdy!
Kaupanteon jälkeen merimies istui vielä viettämässä juhannusta hetken aikaa. Esitteli myös muita kauppaamiaan tavaroita; puuautoja ja pehmopupuja. Ja kertoili hurrrrjia juttuja maailmalta!
Ihan huippu merimies oli tämä! Kertakaikkiaan ihana juhannusvieras! Onkos tällaista merimiestä näkynyt kenenkään muun pihalla veneineen? Vai olikohan se unta...

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Nocturne

Ruislinnun laulu korvissani,
tähkäpäiden päällä täysi kuu;
kesäyön on onni omanani,
kaskisavuun laaksot verhouu.

En ma iloitse, en sure, huokaa;
mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
puunto pilven, johon päivä hukkuu,
siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
tuoksut vanamon ja varjot veen;
niistä sydämeni laulun teen.
 
Sulle laulan neiti, kesäheinä,
sydämeni suuri hiljaisuus,
uskontoni, soipa säveleinä,
tammenlehväseppel vehryt, uus. 
 En ma enää aja virvatulta,
onpa kädessäni onnen kulta;
pienentyy mun ympär' elon piiri;
aika seisoo, nukkuu tuuliviiri;
edessäni hämäräinen tie
tuntemattomahan tupaan vie.
 -Eino Leino
***
Tässä meidän juhannuksen tunnelmia <3 Tuo runo on niin täydellinen. Voin kuvitella ne maisemat joista tuossa runossa kerrotaan. Täydellistä. Lisää runosta täällä ja tästä pääset tunnelmoimaan laulua joka runosta on tehty. Tunnelmallista juhannusta kaikille! <3

torstai 21. kesäkuuta 2012

Aurinkoista juhannusta kaikille!


tiistai 19. kesäkuuta 2012

Virta venhettä vie?

Täällä on eletty varsin lennokkaasti viime päivät, on vaikka sun mitä ohjelmaa ollut;) Huomenna meinasin ihan tosissaan istua hanuri sohvassa kiinni koko illan. Ehkä pitäisi yrittää ottaa neuvosta vaarin tästä mainoksesta jonka löysin vanhasta lehdestä, oli ihan pakko laittaa jääkaapin oveen:

Niin todellakin kävisin tuollaisia ihmepillereitä hankkimassa jos apteekissa moisia vielä myytäisiin. Tai no saattaahan siellä myydäkin, mutta tuskin ilman reseptiä;) Selailin viikonloppuna kaikki lattian alta löytyneet lehdet läpi ja kotiliedet kasasin tuonne meidän uudelle hyllylle, kun niitä kirjoja ei ole vielä niin paljon=)
Tosin sunnuntaina kun käytiin kirpparilla niin löysin hyllylle täytettä; Tuntematonta sotilasta ja Seitsemää veljestä. Virsikirjakin lähti matkaan niin voidaan Teemun kanssa toisiamme viihdyttää=)

Siitä se pikkuhiljaa täyttyy. Vähän on pitänyt vaan siksi ajaksi täydennystä keksiä, joten laitoin tuollaisen taulun sinne. Tauluun etsin vanhoja kirjamainoksia vanhoista lehdistä. Viikonlopun vieraat toi meidän linnuille linnunpöntön:

Synttäreitäkin on juhlittu;) Ihania kukkasia ja lahjoja olen saanut, kuvia en ole kerennyt ottaa. Mutta tästä lahjasta napsautin eilen kuvan:

Ihana ystävä toi mulle tuollaisen puuharavan <3 En raaskinut vielä navetan seinään käydä nakkaamassa vaan otin sisälle naulakoksi=) Viime vuonna sain samaiselta ystävältä vanhan viikatteen. Alkaa näillä ikänumeroilla kohta olla työkalut kasassa;) Tämäkään ei huono päivä ole ollut, pihaan nimittäin rantautui tällainen:

Oih ja voih. Taidan ensiyön nukkua tuossa=) Virta ei tuota venhettä enää vie, mutta jonkinlaista koristusta siihen tuohon pihalle keksin. Ihana! Joutuu varmaan lähtemään tervan ostoon=) Jos hommais sellaisen cd:llisen laineen liplatusta. Vois sitten tunnelmoida tuossa omalla pihalla!

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Viikonlopun vilinöitä

Onpas ollutkin taasen mukavat säät nyt viikonloppuna. Tosin tänään on ollut vähän harmaampi sää, mutta ei haittaa, ihan hyvä sää oli käydä vaateostoksilla. Onneksi löytyikin jonkin verran kesäkolttuja, meinasi jo stressi tulla.
Koirillakin on ollut sytinää. Ensin oli yökyläläisiä perjantaista lauantaihin ja sitten lauantaina kävi Veetillä naisvieraita. Onni itse oli kyläilemässä. Tässä Lotta <3

Ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti, terrierit kun on kyseessä=) Saivat juosta ihan sydämensä kyllyydestä. Ja uimaankin piti vielä ängetä. 

Niin ja kun vähän viileni nahka uinnin jälkeen niin kylläpä jaksoikin taas kahta kauheammin juosta=)
Illalla sitten jo pitikin makoilla niiiiin pienellä kerällä kun hunksi vaan suinkin ittensä saapi.
Onnillekin on kyläreissun jälkeen uni maittanut:
Loppuillan voikin ottaa ihan rennosti. Se on aina vähän tälleen omakotitalossa että ne aurinkoiset päivät menee pihalla touhutessa, nyt kun sataa vettä niin ei tarvi tehä mittään. Ens viikolla juhlitaankin sitten kaksia synttäreitä, allekirjoittaneen ja kummipojan. Yhtä juhlaa siis;)

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Päiväkahviseuraa

Meille pihalle tuli tuollainen uusi kahvittelupaikka kun Teemu halusi siirtää sen meidän harmaantuneen kiikun saunalle. No mitäs sanotte, kahvittelisitteko tällaisessa seurassa päiväkahvit?

Nuo astiat oli kirppikselle menossa joten ajattelin että antaapa samantien olla tuossa rekvisiittana. Mutta ei niistä varmaan kannata sitten enää kahvia juoda... =) Tuo ritiläkin on ollut aitan takana piilossa toimettomana niin ajattelinpa keksiä sillekin "tekemistä".

Eilen maalailtiin hunksien agilityesteitä:

Ovat siis tuollaisia hienoja vaaleanpunaisia ja vaaleansinisiä. Aika hunksit värit! Tässä seuraavassa kuvassa näkymä kun tulee meidän pihaan, kyllä onkin aina kiva tulla kotiin! <3

Minun salaatit sun muut  on nyt virallisesti istutettu. Nyt kaikki varpaat ja peukut ylös että noista jotain kasvaa vielä=) Pitääkö mun käydä niille aina juttelemassa vai miten?

Eilen vielä iltapuhteina ruuvattiin olkkarin seinään (melkein katonrajaan) piiiiiitkä hylly, noita on niin kiva aina asentaa=) Teemun mielestä varsinkin=) Ajatuksena siis on ollut että kerään vanhoja kirjoja tuon hyllyn täyteen. Mulla on tällä hetkellä ehkä 10 vanhaa kirjaa ja yli 3 metriä hyllyä joten täytyy varmaan suunnata kirpparille pian=)

Tänään on satanut vettä koko päivän, ihan hanurista kun joutuu sisällä olemaan. Onneksi huomiselle on luvattu aurinkoista säätä, pääsee nurmikon leikkuuseen!

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Nikkarointia

Tänään on ollut ihana päivä! Juuri tällaiset päivät on ihan parhaita. Aurinko on paistanut ja pihalla on askarreltu yhtä sun toista. Ulkohuussista tyhjennettiin laudanpätkät pellolle, on toiminut tähän asti eräänlaisena varastona. Nyt meinasin tehdä siitä ihan huussin=) Saas nähdä tuleekö käytettyä koskaan. Mutta siis siihen nikkarointiin, tästä lähdettiin:

Ja tässä lopputulos. Tehtiin pöydän tapainen minun istutuksille, meinasin ihan tosissaan ruveta kasvattamaan tilliä ja salaattia sun muuta. Ja kun meillä ei kasvimaata ole niin sitten jo hunksienkin takia oli tarkoitus saada nämä vähän korkemmalle "suojaan". 
Niin ja välillähän sitten otettiin nurtsilla ihan rennosti. Ainakin minä ja koirat, Teemu ei tainnut taukoja pitää;)

Ja Teemu kun pääsi niin sanotusti vauhtiin, syntyi hunkseille myös agilityesteitä <3 Minun pitää vaan maalata noi jollain ihanilla väreillä, vaaleansinisellä ja vaaleanpunaisella... Keinu on vielä tekovaiheessa ja putkihan meillä jo onkin. Jos vielä sais muutaman aidan ainakin ja sitten kepit. Kyllä hunksien sitten jo kelpaa!
Päivän kruunasi vielä päikkärit pihalla ja ulkosauna. Voi huokaus näitä kesän päiviä, nautin ihan täysillä kun saa ulkona touhuta. Toivottavasti mun salaatit nyt sitten kasvaa tuossa, en nimittäin ole mikään viherpeukalo... Jos ei mitään kuulu asiasta enää koko kesänä niin siitä voitte päätellä;)
Kiitos ihanat friidut kommenteistanne! Olen ollut ihan liian laiska itse jättämään kommentteja, taidan mennä loppuillaksi nurkkaan häpeämään. Olen kyllä käynyt juttujanne lukemassa! Nyt taidan ottaa kupposen teetä ja keskittyä siihen kommentointihommaan. Lauantai-illan jatkoja kaikille!