keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Pesänrakennusta

Nyt sitten pukkaa näitä remonttijuttuja. Koittakaa kestää, minäkin yritän 8) On vaan niin kiva sitten jälkeenpäin muistella projektin etenemistä. Tai sitten ei =) No jokatapauksessa, katto on toiselta puolelta purettu. Itsehän me ei tästä tehdä kun ne vähät mitä osataan. Tällä hetkellä tilanne on tämä:


Koirat on olleet aika väsyneitä, Onnin olen vienyt paukkeelta pois äitin luokse päivähoitoon ja Veeti vähän riehakkaampana on saanut olla kotona ja hoitanut laaduntarkkailijan vaativaa tehtävää heti remppakohteen läheisyydessä:
No väsynyt tai ei, Onnia ainakin vielä jaksaa naurattaa (minua ei niinkään tänä päivänä):
Pientä alkukankeutta on sen suhteen että piha on ihan mullin mallin ja ei täällä sisälläkään siisteydellä loisteta. Mutta siihen tottuu, sellaista se on remontin aikaan. Ja tämä on vasta sitä kuuluisaa alkusoittoa =)

Meidän pihalle on (rempasta huolimatta) muuttanut paljon uusia asukkeja. Kastelin aitan kuistilla noita horsmiani niin yksi asukki kurkisteli tuolta tuohirepusta, sinne oli pesän tehnyt ja muniakin siellä muutama on. Jotenkin tosi hellyyttävää.
Sieltä se mamma kuikuili että kuka uskaltaa häiritä kun hällä on tärkeä homma kesken=) Toinen pesä on sitten tuossa miun istutuslaatikkojen päällä, siellä on vaan yksi muna. En ois kyllä jaksanutkaan tänä kesänä mitään istutella...

Jos sitä vaikka jo söis jotain. Ihanat ilmat on näillä leveysasteilla ollut! Ja vaikka on tarennut muutenkin niin ulkosaunassa on tullut iltaisin istuttua =) Ihana kesä!

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Maatilamatkailua

Hunksit onkin sitten viimenäkemän pistäneet pisneksen pystyyn. Meinasivat tienata muutaman lankunpätkän tulevaa remppaa silmälläpitäen... Mahdollisuuksia on siis kera hunksien tehdä vaikka sun mitä. No ensinnäkin tunnette itsenne ainakin ihan varmasti tervetulleeksi kun vieraita vastaanottamassa on tämännäköinen seilori:

On aika paha suustaan, tehän tiedätte ne merimiesten vitsit. Talon puolesta voin tarjota korvatulpat jos vaikka haluatte lähteä seilorin opastuksella seilailemaan vesille. Luvassa ihan mahtavia maisemia:
Mikäli liikunta on lähellä sydäntä, on mahdollisuus harrastaa pyöräilyä. Pyörä muutamalla eurolla koko päiväksi. Kaupan päälle hintaan kuuluu hunksi tarakalla, josta saat mukavaa juttuseuraa:

Illalla tietenkin lämpiää vanha kunnon pihasauna. Kylvettäjä talon puolesta. Eka kauhallinen vettä kiukaalle 5 ekeä, sen jälkeen hinta 1e/kauha.
Niin ja muistattehan viime kesältä tämän seuraavan kuvan kylvettäjän. Mukana menossa myös tänä kesänä. Toki myös aittamajoitusta saatavilla, tosin tällä hetkellä joutuu nukkumaan seisaaltaan hunksi sylissä koska aitta on ihan täynnä tavaraa. Mutta jos kelpaa niin...


Uimassakin on mahdollisuus käydä, sekä hunksin kanssa:

... että siten että hunksi katselee rannalta. Lähinnä Baywatch-tyyliin hengenpelastajan ominaisuudessa (tarkoitushan on tietenkin että hunksi katsoo sinne veteen eikä poispäin...):
Tämä maatila ja sen tilukset on niin mittavan suuret että tiluksilla käppäilee asiakkaita palvelemassa myös opas. Hintana lähinnä parran alta rapsuttelu.

Huh, siinä sitä onkin yhelle (ja usemmallekin) friidulle aktiviteettiä vaikka useammaksikin päiväksi! Tilauskirja ammottaa vielä tyhjyyttään, varauksia otetaan vastaan...

tiistai 21. toukokuuta 2013

Laiva on lastattu...

Heissan! Hunksi kiittää synttärionnitteluista! Täällä on heitetty kevään eka perinteinen kukkakeikka=) Autollinen (isompi kuin micra;) kukkia tuli meidän friidujen matkassa kotiin. Minun piti tänä kesänä ottaa vähän rauhallisemmin noiden kukkien kanssa mutta nyt tuli taas sellainen olo että näitä on saatava lisää!! No tässä ekat kukat, ja hunksi siellä seassa kauneimpana kukkasena:

Meillä on täällä talon isäntä ahkeroinut ja kaatanut pari pensasta. Piti ottaa puskat pois kun kaivuri tulee pihaa mylläämään. Tuo kuusi jäi tuohon ja sitä pitääkin varjella, pitää joku este siihen rakentaa ettei vahingossa ota osumaa.
Tuon kuusen alla nimittäin on tällainen kyltti, ja jos kyltti kuuluu alkuperäisesti tälle kuuselle niin sitten sitä on varjeltava. Osaako joku kertoa tuosta kyltistä enemmän?
Joo olis tietysti voinut vaikka pestä ton kyltin ensin 8) Seuraavassa kuvassa maisemia joita saan katsella terassilla keinussa makoillessani, hunksilla on kevättä rinnassa=)
Takapihan puolelta sai myös yksi pensas pakkolähdön. Siinä sitten taas yritetään suojella noita kieloja...
Loppuun vielä kuva lehmipoika Onnista=) Kun tuskin koskaan omistan sitä omaa lehmää niin kyllähän tämä läntteineen aika hyvin korvaa oman ammuuun, eikö? =)
Heinäkin maistuu tälle Onnikki-lehmälle... Nyt taidan vielä lähteä ulos nauttimaan aurinkoisesta säästä, aivan ihana juttu kun on ollut näin lämmintä!! Illanjatkoja!!

lauantai 18. toukokuuta 2013

Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa...

Tänään on ollut suuri juhlapäivä! On juhlittu koko viikko nuoremman hunksin synttäreitä ja ne huipentuivat tänään kun vieraita kävi sankoin joukoin. Aamu tietenkin aloitettiin viemällä sankarille aamiainen sänkyyn:

Onnikin puki sankarin kunniaksi krakan kaulaan ja kaikille vieraille oli pikkuhunksi hommannut juhlahatut. Onni oli ostanut hunksille lahjaksi maksalaatikkoa.

Myös hunksin muita läheisiä ystäviä kävi kylässä. Hyvin tuntevat hunksin, lahjat ainakin olivat mieleisiä...
Kylläpä meillä onkin ollut hauskaa! Hunksi intoutui oikein laulamaankin! Tässä vähän vielä juhlahumua:Onnitteluja otetaan tietenkin vielä vastaan. Ja ne välitetään eteenpäin päivänsankarille. Hunksi itse ei niitä lukemaan pääse, nettikieltoa pukkaa.
***
Hunksien juhlakrakat Kipan pajalta.

perjantai 17. toukokuuta 2013

Niitä päiviä...

Tämä päivä on ollut niitä päiviä.... nii-in, niitä täydellisiä kesäpäiviä jotka on just ihan täydellisiä! Läksin töistä pois puolilta päivin ja siitä lähtien oleilinkin ulkona ihan koko päivän. Meillä oli päivän aiheena toi pihalammikko. Teemu tyhjensi sen alkuviikosta ja nyt se siivottiin ja laitettiin kuntoon taas.
Hunksit oli mukana touhuissa tietenkin, Onni pyöri enimmäkseen edessä =) Se on ihan hirveen kiinnostunut tosta lammikosta kun sen ympärillä pyöritään. Niin ja kun muutaman tunnin touhuaa niin sitten jo väsyttääkin...

Niin ja sitten Veeti. Se kävikin monta kertaa ihan uimassa tuolla. Nyt nukkuu pikku-hunksi niin pienellä kerällä tuolla että tassuhiki vaan haisee. Ihana!

Hunksien vanhan sängyn kaivoin autotallista kun tarvittiin siitä tuota täytettä projektiin. No hunksipa parkkeerasi oitis vanhaan sänkyynsä niin se jäikin sitten tuohon terassille, jos ne vaikka enemmänkin intoutuu siinä hengailemaan.
Aivan ihana päivä! Äiti ja iskä oli täällä ja juotiin kahvia tuossa terassilla, just ihan parasta kesätoimintaa! Taisin jossain välissä ehtiä vielä päiväunetkin nukkumaan tuolla ulkona 8) Niin ja päivän kruunasi sitten tietenkin ulkosauna.
Nyt väsyttää. Olen saanut ihanan tunnustuksen ihanasta blogista, palailen siihen myöhemmin. Ja uusia lukijoita on ilmoittautunut, tervetuloa seurailemaan meidän elämää! Kiitos kaikille kommenteista! Taidan tästä oikaista tuohon hunksin viereen, siitä jo tuttu tuhina kuuluu, niin ja se tassuhiki, sitä tuoksua kun saisi purkkiin!

torstai 9. toukokuuta 2013

Puutarhailua sisätiloissa

Kylläpäs täällä sattaa vettä! Ihan tulee kaatamalla. Onkin siis hyvä päivä ollut olla sisätiloissa ja lähinnä tätä sohvannurkkaa tässä on tullut kulutettua. No okei, imuroin tuossa päivällä, joten on sitä jotain sentään saatu aikaiseksi =)

Tässä ollaan vähän niinkuin näiden sisustelujen kanssa vähän seesteisemmässä vaiheessa. Kesällä pientä remppaprojektia meinaa pukata joten siksi sitten ei viitsi ennen sitä sen kummemmin mitään täällä muutella. 

Olkkariin vähän laitoin tällaista puutarhateemaa=) Jotenkin tämä blogin pito edelleen vaan tökkii. Turhaan minä tästä valitan, omasta halustahan se kiinni on haluaako tätä pitää. Kukkaan ei pakota. Haluaisin kuitenkin jollain lailla pitää "päiväkirjaa" näistä kodin muutoksista mutta onhan niitä muitakin tapoja. 

En tiedä miten toimiva juttu se sitten olisi että antaisi oikeudet tulla tänne vain kutsutuille tyypeille. Se voisi olla ihan jees. Silloin ainakin jollain tapaa tietäisi paremmin ketä täällä käy. En tiiä miksi tämä asia vaivaa yhtäkkiä ihan ylitsepääsemättömästi. Yritän päästä tästä yli =) Toisaalta sitten jos tekis tätä niille kutsutuille vois revitellä vähän enemmän;) Tiedä miten sitä tulis avauduttua=)

Tuossa olisi hunksin vieressä sohvalla vapaata, taidan heittäytyä siihen. Vai olisiko muita vapaaehtoisia? Ei hullumpi tapa viettää sadepäivää!

perjantai 3. toukokuuta 2013

Satukirjan sankareita

Heissan! Täällä onkin oleiltu varsin satumaisissa tunnelmissa ;) Eilen siivotessa vaihtelin vähän kamojen paikkoja ja toteutin pari päivää sitten saamani idean. Ei mitään suurta, nyt on vähän sellainen vaihe että sen kummemmin ei jaksa ruveta järkkäilemään, mutta pientä piristystä. Ruokasaliin loin vähän satumaista tunnelmaa =) Prinsessa ja herne:

Niin ja sitten on myös tuo salaperäinen prinssi joka vahtii aarrearkkuaan, liekö kultarahoja tai muita aarteita piilottelee =)
"Kerro kerro kuvastin, ken on hunksilassa kaunehin..."
Prinsessa istuksii ruokapöydällä ja kruunuja on pöytä täys, liekö odottelee prinssiään =)
Niin ja sitten tietenkin viimeisenä mutta ei ainakaan vähäisimpänä, sammakkoprinssi! Mitähän tapahtuu jos tätä prinssiä suuteloi...
Olisin rukinkin raijannut tänne alakertaan mutta se ei oikein mihinkään nurkkaan ois mahtunut=) Joo no ehkä tässä ei ole sen kummempaa järkeä, huvinsa taasen kullakin. Tiedä mitä tässä vielä keksii... Meillä täällä tulee niin että nurkat paukkuu, myö on käyty hunksilenkillä ja sitten piti jo uunejakin lämmittää. Mutta nyt tonnikalapiirakan kimppuun jonka tuossa pyöräytin, näläkä. Ihanaa viikonloppua kaikille!!

torstai 2. toukokuuta 2013

Vapun tunnelmia

Hoi! Täällä vietetään vapaapäivää. Rennoissa merkeissä, hunksi kupeessa. On ollut sellaista kiirettä ja huisketta ja vaikkasunmitästressiä tässä viimeaikoina että tällainen tekemättömyys on ihan tervetullutta. Ajattelin tänään vielä rentoutua siivoilemalla ja vähän jos laittaisi pienimuotoisesti nurkkia uuteen uskoon täällä ;) Huvinsa kullakin.

Ulkonakaan kun ei oikein hotsita olla, siellä vähän väliä sataa vettä ja kovin lämminkään ei ole. Huomenna lupaili jo parempia ilmoja, sit me hunksien kanssa istutaankin ulkona.
Vappu meni riehakkaissa tunnelmissa=) Käytiin ulkosaunassa ja kipattiin kuohuviinit. Niin ja niitä munkkeja on tullut syötyä ihan liikaa... 

Olenko muuten kertonut että meillä on lehmä. Tuollainen pieni ja sievä. Ja sisäsiisti. Ja koska meillä on se lehmä, piti meidän palkata tänne punaiseen taloon myös lehmipoika:

On kyllä komia parivaljakko! Vai mitäs sanotte! On erittäin virkaintoinen tämä lehmipoika, työvaatteet toi mukanaan, ei tarvinnut talon puolesta muuta olla kuin se lehmä =)

Kyllähän tuollainen oma lehmä (ja lehmipoika) ihan käteviä tällaisessa maalaistalossa on. Maitoämpärit siinä tuvan nurkassa odottaa valmiina:

Uusia lukijoita on joukkoon tupsahdellut, tervetuloa seuraamaan hulvatonta hunksien elämää! Kiitos kaikista kommenteista, ihan jokaisen luen, en ole ehtinyt vastailemaan. Mutta korjaan asian, lupaan kautta hunksin tassuhieltä tuoksuvien tassujen! Nyt siivoushommiin, päivänjatkoja!