maanantai 29. heinäkuuta 2013

Siisti piha...

Ei varsinaisesti mitään asiaa, laitanpahan kuvia meidän pihasta kun yksi ilta niin kauniisti aurinko paistoi. Ja ajattelin tallentaa näitä remonttiajan pihakuvia tänne niin voipi ensi kesänä muistella tätä ihanaa kesää ;)

On niin kaunista että... Ja tässä vaiheessa pihaa on oikeesti jo siivottu ja käppäilin onnellisena täällä kameran kanssa kun oli näinkin siistiä...
Talohan on niiiiin komia että. Melkein niinkuin pohjanmaalla. Tai sitten ei =) Mutta niin on hienon näköinen, jahka vielä ikkunanpielet ja terassi on valmiit niin jo vot.

Tänään olikin sitten mulla paluu arkeen, eli töihin. Toooodella levänneenä vielä kaiken lisäksi. Tuskin maltan odottaa syksyksi jemmaamaani lomaviikkoa. Silloin aion lenkkeillä hunksien kanssa ja poltella kynttilöitä. Ja katsoa Pientä taloa preerialla. Tai Myrskyluodon Maijaa =)
Meinasi perinteinen mattojenpesukin jäädä rempan jalkoihin (mikä aiheutti lievää ahdistusta). Mutta tänään sitten pestiinkin tuossa pihalla painepesurilla. Josko ne sen verran ois puhdistuneet että ois ensi talveksi matot. Ja kun tulee sitä tilaakin lisää niin joutuuhan sitä vielä mattokauppaankin lähtemään 8)

Ensi viikonloppuna luultavasti joudutaan kantamaan kimpsut ja kampsut olkkarista... no, jonnekin. Jos sitä seinää vaikka pääsis jo kaatamaan=)
Ihanat ilmat on kyllä tänä kesänä ollut! Vaikka tuossa välillä pitikin jo villatakkia esille kaivaa niin nyt taas tarkenee! Ja kohta tarkenee muutenkin kun kampean itteni tuonne saunan lauteille makoilemaan. Tässä vielä kuva hivenen liian innokkaasta matonpesijästä:

Illanjatkoja kaikille!

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Asiaa etupuolesta. Ja takapuolesta.

Heissan! Ja kiitos kommenteista edelliseen. Vaaka on hieno. Onneksi päätin ostaa. Täällä loma lähenee loppuaan ja remonttikin edistyy. Etupuolen ulkopaneelit on jo seinässä, pitäs vielä maalata toiseen kertaan. Kun vaan tietäs sen sävyn millä maalata... Eilen oltiin Onnikin kanssa ikkunahommissa:

Kuisti kun muuttaa muotoaan niin siihen tulee neljä noita tämän talon ikkunoita. Niitä sitten piti raaputella ja maalatakin. Onneksi ei sentään 506 ikkunaa ;) No siinä ne nyt sitten on paikallaan jo. Pientä sipistelyä on vielä vailla, mutta kyllä siitä jo visio on.

Siihen voikin sitten pelakuut laittaa ikkunalle ens kesänä=) Tänään onkin sitten ollut työn alla tuo takapuoli. Minä olen lähinnä kuluttanut omaani mm. leipomon penkillä (terveisiä Tarzalle!), mutta onneksi joku muu on saanut tuohon meidän talon takapuoleen jo valmista ;)'

Kylläpä vaan tuloo hieno kunhan on valamis. Ei puutu enää paljoa... Pientä laittoa enää tuon terassin suhteen ja ja ja...

Tänään iski totuus vasten kasvoja kun tajuntaan upposi että totta tosiaan, Onnin vakuutukset loppuu kohta. Ei siinä mitään, ei se ois koko vakuutuksia ikänään tarvinnut, mutta siis se että Onnikki on jo kohta 10 vuotta!!
Voi hertti sentään, muistan elävästi kun Onni meille muutti. Ja sen kun olin vähän hakusessa ekan koirani kanssa. Onnilla oli pentuna tapana roikkua lahkeessa. Pikkuisen piti televisiotasoa purra ja yhden kukan on pistänyt matalaksi. Helpolla olen hänen kanssaan päässyt, vaikka kyllähän sitä vähän piti pentuna velmuilla. Tuosta toisesta hunksista voisin kirjoittaakin sitten vähän pidemmän esseen...

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

The vaaka.

Täällä vietetään vapaapäivää ;) Ajattelin että jos pysyttelisi sisällä tämän päivän, niin jospa sitä unohtaisi hetkeksi koko remontin. Pitäisi varmaan laittaa myös verhot kiinni ettei näkisi ikkunoista ulkona olevia lautapinoja... Noh, mutta oli mulla asiaakin. Eilen nimittäin sain kottiin tällaisen hienon aarteen:

Joo siis harvemmin sitä onnessaan on kun saa vaa´an kotiinsa ;) Mutta tällainen vaaka on jopa ihan kiva juttu! Kauppareissulla pikaisesti kävin kirpparilla ja siellähän se törötti sopivan hintaisena. Meni ihan pasmat sekaisin. Unohdin että miti pitikään kaupasta tuoda=)

Kyllä oli taas vaikea päättää kuitenkin että otanko vai enkö ota. Pari puheluakin taisin soittaa;) No onneksi otin, kun lykkäsin sen tuohon paikalleen niin tiesin heti että oikea päätös.
Eilen oli muutenkin kiva päivä. Äiti ja iskä oli auttelemassa rempan kanssa ja illalla ystävä tuli käymään.
Sisustelut on olleet viime aikoina vähän jäissä mutta jotain pientä pittää aina silloin tällöin ostaa. Kirpparilta ostin myös tuon keittiökyltin. Käy kuin nenä päähän tuohon hirsseinälle, luultavasti viikon parin päästä pitää kutinsa tuo taulu. Keittiö saattaa nimittäin olla ainoa vähän siistimpi paikka...

Hunksikin ottaa vapaapäivän rennosti=) On ollut vähän tuota säpinää hälläkin, kun vaikka minkälaista vierasta täällä ramppaa. Nyt taidetaan lähteä Teemun kanssa nimipäiväajelulle =) Haetaan samalla Onni yökylästä kottiin. Lupsakkata sunnuntaita kaikille!

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Hunksinööri

Täällä on tänään ollut jälleen varsin tapahtumarikas päivä. Remonttiahan täällä on touhuttu päivittäin, mutta tänään paikalle saapui myös työnjohto. Heti asettui tuohon korkeimmalle paikalle tutkailemaan tapahtumia:

Aikansa sieltä kuikuiltuaan tuli myös meidän työntekijöiden joukkoon. Maalattiin noita seinälautoja ja tarkasti tietenkin tarkkaan meidän työvälineet. Ei huomautettavaa, sanoi hunksinööri.
No pitihän hunksinöörin tarkastaa myös työnjälki. Ei sanonut hunksinööri mitään. Sävykö lie mietityttänyt... no ei se mitään, niin mietityttää minuakin ;)

Hunksinööri viipyi työmaalla koko päivän ja välillä taisi väsy iskeä. Hunksinöörille piti toki oma alusta olla missä ottaa unet, ei suostunut nurmikolle oikaisemaan.

Tokihan hunksinöörille piti kahvitkin keittää. Kahvipöydässä tunnelma jo vähän nousi, hunksinööri äityi vitsinkerrontaankin:
- Mitä yhteistä on hunksinöörillä ja salamalla? - Ensin välähtää ja sitten korjataan vahingot.

Aivan hulvaton hunksinööri!!! Kuinka moni hunksinööri edes osaa nauraa itselleen =) Kylläpäs meillä olikin hauska päivä, toivottavasti pian saapuu uudestaan vierailulle näin mieluinen vieras. Hyviä hunksinöörivitsejä otetaan vastaan, voin sitten ensi kerralla vitsailla ihan urakalla kahvipöydässä...

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

...tai ainakin heikun keikun...

No johan on ollut päivä. Joku voisi väittää että olen herännyt väärällä jalalla, mitä en tietenkään myönnä... ;) Tämä on taas näitä päiviä kun tekisi mieli ampua koko remontti maata kiertävälle radalle. Säälläkin voi olla asiaan vaikutusta, on ollut niiiin kylymä ja ankea sää.

Päänvaivaa aiheuttaa myös talon väri. Punainen saa olla jatkossakin, mutta se oikea sävy... haluaisin sellaisen vanhantalon punaisen. Vähän niinkuin nuo meidän ulkorakennukset on, nykyinen talon väri on liian punainen niihin verrattuna. Kolme eri punaista on sudittu malliksi, mutta ei oikein ihan sitä täydellistä ole vielä löytynyt. Ja kukkaro ei kestä ostaa jokaista punasävyä kokeiltavaksi... =)
Hunksin tupakin on vielä valkoinen, ehkä se saa valkoiseksi jäädäkin. Siinä se hunksi suoristelee nauloja oman talon kuistilla =) Niin ja sitten tämän päivän tapahtumia... Vielä pari viikkoa sitten olin vakaasti sitä mieltä että meiltä ei A) uusita koko talon ulkolaudoituksia ja B) kuistia EI pureta ja rakenneta uudelleen. Noh:
Mihinkähän tässä vielä suostuu... No mutta hieno siitä tulee. En oikein tykännyt niistä isoista ikkunoista, katsotaan nyt että mitenkä tämä sitten kasataan. Tai siis remppamies kasaa;) Me vaan häärätään siinä ympärillä "auttamassa". Tässä vielä ennen-kuva. Ja Onnin hanuri.

Eilen pihaan saapui ovilähetys ;) Siis tarkoitushan on että toisesta ainakin tulee väliovi olkkarin ja toisen makkarin välille. Meillä kun ei näitä väliovia ole ollenkaan täällä, niin saapahan ainakin paukauttaa oven mennessään kiinni jos sille päälle sattuu. Eikä tarvitse sitä tehdäkseen mennä huussiin tai ulos =)

Se se on muuten jännä, että minähän olen oikein huvittavuuteen asti sellainen sitku-ihminen. Yhtäkkiä kun onkin remontti niin "osaankin" elää hetkessä =) Mikä ei siis ole hyvä asia. Miksei sitä nyt osais vaan ajatella että sitkutämäonvalmisniinlopputulospalkitsee... Höh. Nyt saunaan lämmittelemään=)

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kaikki on vinksin vonksin

Salaa haaveilen jo vähän ensi kesästä. Kun voin ostaa pihalle kukkia ja muutenkin kaunistella tuota pihamaata. Jos mulla sitten ois jo muutaman metrin pidempi terassikin. Vaikka tänä kesänäkin kukkia ostelin niin pihan hoito jää tasolle nurmikonleikkuu. 

Ei oikein hotsita hirveesti muuta kun aina jossain kulmalla on joku läjä jotain kamoja pressun alla. Terassikin on pressutettu =/ Ei tämä kyllä haittaa, tämmöstä se on rempan kanssa. Ja onnellinen olen että tähän remonttijuttuun lähdettiin. En vaan tykkää epäjärjestyksestä =/

Ulkosaunassa on istuttu joka ilta. Eilen oli ihan muilakka ukonilma täällä, olipas tunnelmallista kököttää tuolla saunassa kun salamoi ja jyrisi. Leikkasin tänään tuossa iltalenkiksi nurmikon ja huomenna aion keskittyä siistimään vähän muutenkin tuota pihaa. 

No tietyt asiat nyt vielä kuitenkin nököttää tuossa pihalla jonkin aikaa eikä niitä siivoamaan pääse. Tässä kuvassa ois maalaajamestarille hommia:
Meidän opasteetkin näyttää kyllä ihan päin hanuria =) Jotenkin niin kuvastaa tätä kesää.
Tänään käytiin tuulettamassa vähän päänuppia. Käytiin Joensuussa pienimuotoisella shoppailureissulla. Sarustiikassa oli ihana käydä pitkästä aikaa. Kovin kummoisia sisustusjuttuja ei paljon tähän hätään hotsita ostella mutta ostin tuollaista tosi hyvän makuista jääteetä:

Kirpparilta löysin tuollaisen jakkaran 9 eurolla. Saa olla tuollaisenaan, ehkä pitää vähän puhdistella kuitenkin. Kengätkin oli alelöytö. Koirakassin sain äitiltä tässä eräänä päivänä, kyllä passaa hunksienkin kanssa lähteä kera tuon kassin kanssa liikenteeseen=)
Nyt jos sitä oikaisis sohvalle hunksin viereen. Taidan myös heittää kierroksen blogeissa. Illanjatkoja kaikille!

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Terwetuloa tupahan!

Ihan alkuun kehotan laittamaan taustamusiikiksi juutuubista vaikka Karjalan kunnailla, että pääsette tunnelmaan. Älkää kysykö miksi juuri tuo kyseinen sävelmä, on vaan jostain syystä meikäläisen pään sisällä tänään soinut tuo laulu.

Oli ihan pakko ruveta säätämään tuon sisustamisen kanssa jo täälläkin. Ihan vaan koska olen niiiin onnellinen että 2 ikkunaa 3sta on jo paikallaan. Ja kyllähän tuolla passais jo aamukahvinkin vaikka huomenna juoda. Siinä se Tuntematon pöydällä odottaa että lukemaan uudessa tuvassa sitä pääsee.

Tämä on siis se tuleva olohuoneen jatke. Eli entinen olohuone + tämä tila, siitähän tuleekin ihan kuin Niskavuoren sali! 8) Tänään kun toiset keikkui katolla, minun tehtävä oli siivota ja lakaista nämä tilat. Melkein tuonne vois jo matonkin levittää, vaikka jotain oleellista sieltä lattiasta vielä puuttuukin.

Valokuvamallin vaihtokin on näissä kuvissa tapahtunut. Meidän nuorempi hunksi sai tarpeekseen niin piti Onnikki hälyttää hätiin. Seuraavassa kuvassa sitten näkyykin se toinen huone, siihen haaveilen isoja kirjahyllyjä. Saas nähdä mikä on sitten kuitenkin lopputulos, ainakin pitäisi lähteä kirjaostoksille sitten =)

Lopuksi vielä kuva ulkopuolelta. Tulee kyllä niiiiiiin hieno että en voi edes uskoa todeksi. 

Johan tässä onkin niellyt pölyä ihan yhden päivän tarpeiksi, jos sitä vaikka saunaan kohta pääsisi. Ainiin, loppuun vielä kuva Onnin rautakaupasta:

Kyllä on asiantuntevan näköinen kauppias, eikös vaan =) Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Onni yksillä...

Onni lauantaina:

Onni sunnuntaina:

Onni maanantaina:

                                                                Onni tiistaina:


Onni keskiviikkona:

Me muut lauantai - keskiviikko:

No okei, rehellisyyden nimissä, kovinkaan paljon tämän kuvan tapahtumista ei voi kyllä minun hyväkseni laskea... Kuka muuten bongaa tästä viimeisestäkin kuvasta hunksin?
***
Tähän loppuun käykin kuin nenä päähän tämä taulu jonka Maarit tekaisi tuolla fb:n puolella:
Kiitos Maaritille! Totta joka sana=)

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Lomailua

Jep, kyllähän tähän lomallaoloon vois vaikka tottua 8) Ihan jo näin ekan päivän perusteella voisi sanoa niin. Hyvin on loma alkanut, perjantaina kävin ystävän kanssa Kuopiossa heittämässä aika mielenkiintoisen kierroksen ;) Lauantaina vedin lonkkaa kotona, jossain välissä taisin vähän siivoillakin. Sunnuntai meni juhliessa ja tänään sitten on ollut aika sekalainen päivä.

Sekalainen tulee tästä jutustakin, tässä kun ei ole sitä kuuluisaa punaista lankaa. Niinkuin mulla yleensä kieltämättä aina on 8) Tauluja piti jo seinältä pelastaa talteen kun toiselta puolelta revittiin lautoja irti niin siinä ois saattanut antiikkitaulut ottaa kyytiä. Hunksi sitten pisti nokkansa tilanteeseen haukkumalla seinää. Niin pelottavaa kaiketi oli se paukutus joka ulkoa kuului.

Onni kävi tänään eläinlääkärissä tarkastuksella. Mitään vaivoja ei ole ollut mutta ajattelin että hyvä kai se on välillä kuunnella ja kopeloida. Ja kylläpä hunksia kopeloitiinkin, jossain vaiheessa Onni katsoi minua vähän sellaisella "tästä vielä puhutaan " ilmeellä =)

Hunksi on vaan mulle niin rakas. Tuntuu että nämä 10 vuotta ovat menneet siivillä mutta toisaalta on sellainen olo että Onni ois ollut minun elämässä aina. Onni sai lääkäriltä erityiskehut hampaista, epäili että minä olen niitä harjaillut. No en sentään =) Hunksilla nyt vaan sattuu olemaan pepsodenthymy.

Varasin sitten hunksi nro 2:lle myös ajan. Veetillä ikää on 7 vuotta. Tosin se kyllä on se ikuinen pentu täällä. Ihan hupakko, vaikea kuvitella että jo 7 vuotias. Ja sitten vielä vähän siitä meidän remontista=) Nyt alkaa jo seinätkin hahmottua. Jeeee!

Unelmoin jo siitä kun pääsen sisustamaan. Tosin vielä siihen matkaa on mutta kuitenniin. Hunksi siinä katselee ihmeissään että miten täältä pääsee pois.... ?!?
No ikkunan kautta tietenkin! Kattopellit tulee luultavasti huomenna, sitten se vasta kartano onkin hienon näköinen kun ne on paikallaan. Tänään jo muuttui ihan erinäköiseksi kun Teemu maalasi noi katonreunuslaudat. Nyt jos sitä hörppäis kupposen teetä. Illanjatkoja!!