lauantai 24. elokuuta 2013

Muuttopuuhissa

Järki ei enää taasen tässä vaiheessa päivää juokse mutta yritän nyt saada jotain järkevää kirjoitettua. Tänään on saatu taas paljon aikaiseksi. Aamulla lähdettiin, ennen kuin naapurin kukko ehti edes pieraista, peräkärrin kanssa liikenteeseen. Nyt on meilläkin ektorppi =) Oli muuten historian nopein ikean keikka. Alle puol tuntia ja oltiin jo ajelemassa kotiin päin 8)

Nyt näyttää jo olkkari olkkarilta. Pikkuhiljaa. Tänään taidan jopa ensi kertaa poltella tuikkuja. Jos vaan jaksan raahautua tuonne aittaan hakemaan tuikkukippoja. Ihan on muuten sellainen olo niinkuin ois muuttanut. Etsii ihmeissään tavaroitaan ja tavaroille paikkoja. Ja ympärillä täys kaaos...
Sohvaan en vielä pistänyt päällisiä paikalleen. Ajattelin ensin siivota näitä remonttipölyjä pois, etteivät heti olisi likaiset. Olkkarista puuttuukin enää yksi asia. Takka. Tilaukseen laitan heti maanantaina ja muutaman viikon päästä meillä toivottavasti tunnelmoidaan takkatulen loimussa...

maanantai 19. elokuuta 2013

Peikko seinässä

Kyllä on kiirettä pitänyt! Viime viikolla meni joka ilta myöhälle ennenkuin työnteko loppui tässä talossa. Viikonloppuna lopetettiin vähän aiemmin mutta aamulla jo työt alkoi. Ja nyt, nyt sitten on maalattu uuden olkkarin lattia kertaalleen ja huomenna toiseen kertaan. Sitten "vähän" siivousta ja jo vot!

Tässä vielä kuvia tällä hetkellä melko valmiista kirjastohuoneesta. Tota tapettia vaan ei kyllästy ihastelemaan. Kuvat on jo vanhoja, nyt siellä on jo lattiakin maalattu ja listat lattiassa. Hunksikin on jo kaksi päivää vanhempi mitä näissä kuvissa 8) eli parta on saattanut kasvaa millin kuvanottohetkestä.

Kirjastohuone on kirjastohuone vaikka ensihätään ei taida edes kirjahyllyä tulla sinne. Mutta kaikki aikanaan ;) Niin, kun multa puuttuu se kirjahylly. Ja ei mulla kyllä kirjojakaan kovin mainittavasti ole.

(Huomatkaa kun hunksi keskittyy poseeraamiseen niin sillä on ihan kieli keskellä suuta=) Haluaisin sellaiset ihan kattoon asti olevat tummat hyllyt. Tummia huonekaluja olen tuonne suunnitellut mutta kyllähän tuolla valkeakin hyvältä näyttäisi... Tässä vielä se maalattu olkkari:

Hyvin mahtuu tavarat 8)  Lattia on siis vaalean harmaa. Ei noin valkea miltä näyttää. Aika valkean näköistä, onneksi toisessa päässä on hirsiseinä tuomassa väriä. Ja puuttuuhan tuosta takka. Ja eiköhän sitä huonekaluilla ja tekstiileillä väriä saada... Asuukohan meidän hirsiseinän sisällä kenties peikko...?!

Nyt mulla on tästä eteenpäin vapaailta. Jos sitä vaikka saunassa kävis. Onneksi meillä on näitä apureita tässä käynyt auttamassa näissä sipistelyhommissa, ei ois muuten tullut mittään! Tänäänkin oli miun veli veikkonen maalaamassa lattiaa. Niin ja iskä on ollut kyllä niiiiin suuri apu. Unohtamatta anopin tapetointia. Siis anoppia tapetointihommissa=) Meillä ois saattanut jäädä tapetit laittamatta. Mutta nyt - jalat kohti kattoa ja Frendit!

perjantai 16. elokuuta 2013

Täydellisyys.

Ei mulla muuta mutta oli ihan pakko tulla tämä kuva tänne laittamaan. Nyt on nimittäin tapetit kirjastohuoneen seinällä ja kiitos siitä kuuluu anopille. Hunksi siinä poseeraa tapetin kanssa ja kyllähän se on ihan jääkylmä totuus että hunksikin näyttää paremmalta kun on noin kaunis tausta!
Jotenkin niin täydellinen kuva. Taidan ensi yön nukkua tuolla kauniin huoneen lattialla. Täällä siivoukset jatkuu, jos sitä sais vaikka lähitulevaisuudessa maalattua noi lattiat. Perjantai-illan jatkoja kaikille!

perjantai 9. elokuuta 2013

Meidän yksiö

Tänään on ollut aika kiva päivä. Pääsin töistä jo hyvissä ajoin ja tulin kotiin siivoamaan. Tätä meidän yksiötä nimittäin. Nykyään kun tuota siivottavaa tilaa on vain tämä yksi huone. Ja keittiö. Muita ei edes tässä vaiheessa kannata siivota.

Nyt on sitten hyvä mieli. Tavallaanhan tässä onkin menty alkulähteille, alunpitäenhän tässä talossa ei ole ollutkaan kuin nämä kaksi huonetta. Ja hyvin on mahtunut enemmänkin porukkaa. Huomenna olisikin sitten vuorossa sitä paneelin laittoa. Saas nähdä saadaanko yhtään lautaa seinään ;)

Tämä viikko on ollut raskas. Oon ollut tosi väsynyt. Lomallakaan kun ei oikein päässyt palautumaan ja sitten iltaisin on ollut kaikenlaista touhuamista. Harvoin on ehtinyt päikkäreitäkään nukkumaan mutta tänään olen jo senkin hoitanut alta =)
Kuten kuvista näkyy, meidän sisustuselementit on aika erikoiset ;) Olohuoneen leivinuunin kupeessakin on tooodella hyvin siihen istuva nojatuoli. Pikku-Pha löysi heti siitä itselleen paikan:
Onneksi on jotain pientä kaunistustakin tänne saatu. Pitää mielen virkeänä tämä kaaoksen keskellä. Viimeisin hankinta on nimittäin tuo rasia joka tuossa alimmaisena. Se on miun läppärirasia, ylemmässä rasiassa on sitten kaukosäätimiä ja kamera piilossa. Ärsytti kun aina pyörivät pitkin pöytiä niin nyt on niillekin sopiva paikka. Ja kyllähän noita rasioita pöydällään jo mielellään katsoo.

Sipelle kiitos tilaustyön toteutuksesta =) Tässä vielä meidän yksiön nurkkaa. Telkkarikaapista lähti ovet veks kun ei ne täällä mahdu aukeamaan. Mutta tallessa ovat, jos ne tuolla uudessa olkkarin nurkassa mahtuis olemaan =)

Ja mailegit katsoo että mitä pirua täällä oikein touhutaan.... Ja kuka huomaa hunksinkin tuossa kuvassa ihmettelevän ihan samaa?

Tänään on hankittu lattialautaa tuonne yläkertaan. Edessä on vielä se hankalampi osuus eli niiden ujuttaminen sinne ikkunan kautta... Illalla meinasin tunnelmoida ja kenties laittaa ekat tuikutkin tulille. Mulla on tuolla pari sisustuslehteäkin jotka odottaa lukemistaan. Viikonloppuja kaikille!

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Siinä se nyt on!

Huh, nyt alkaa olla jo mukavan näköistä täällä =) Sotkuista tosin ja ei vielä ihan valmista mutta hyvältä näyttää silti. Väliseinä nimittäin otti lopullisesti kyytiä. Niin ja laudatkin on jo lattiassa!

Hunksit on olleet hivenen ihmeissään. Katsovat meitä tyyliin "mitä ihmettä te oikein ootte tehneet kun täällä on näin sotkuista!?"  Joo ja roskasäkkikin on päässyt oikein kuvaan komeilemaan:

Viikonloppuna jos sitä pääsisi paneloimaan ja maalailemaan. Tuolla oikealla näkyvään huoneeseen tulee tapetit.

Ja hirttäkin on kaivettu esille. On oikein tuollainen jouluisan punainen ;) 

Tänne onkin luvattu vesisateita seuraavalle viikolle. Pöh, ihan tylsää. Ois nimittäin tuolla ulkonakin jonniin verran tekemistä... Mutta nyt suihkuun ja unten maille!

perjantai 2. elokuuta 2013

Uusi olkkari

Hehee täällä ollaan jo siinä vaiheessa että olkkarin sijainti on muuttunut. Väliaikaiselle paikalleen 8) Koko viikon oli tarkoitus roudata pikkuhiljaa tavaroita pois mutta kuinka ollakaan kaikki jäikin sitten yhdelle illalle... Vaikka olinkin tätä vaihetta odottanut jo kielipitkällä viikkokausia.
Hunksit oli ihmeissään että mitä täällä oikein tapahtuu... On ollut niilläkin aika tapahtumarikas kesä kun jos vaikka minkälaista porukkaa on pihalla lappanut ja joka päivä on jotain äksöniä. Syksyllä sitten lepää hunksitkin=)

Nyt sitten parin päivän tauon jälkeen onneksi tuli aurinkoiset ilmat joten olen sitten pessyt pyykkiä hulluna. Peitot ja tyynynpäälliset käy pesun kautta aittaan. Sitten kun pääsee siihen sisustamisen vaiheeseen niin sitten on puhdasta vilttiä mitä laittaa tänne=)

Vähän piti sisustella nätiksi tuotakin väliaikaolkkaria. Kuitenkin viikko pari tässä vierähtää niin onpahan sitten ees yritetty näillä puitteilla nätiksi laittaa. Vähän on ahtaan livakka mutta hyvähän se on että on tiivis tunnelma 8)

Tänään sitten irroitettiin jo paneelit tosta väliseinästä että saadaan huomenissa lattialaudat sisätiloihin. Ovatten nimittäin niin pitkän livakat että eivät muuten mahdu sisään.

Kiitos ihanat friidut kommenteista! Tämä remonttijaarittelu nyt on vähän tällaista että pittää joka rassaus tänne laittaa mutta kun niitä on sitten jälkeenpäin mukava uudella sohvalla takkatulen loimussa kynttilän valossa lueskella... =) Mutta kohta onneksi ulkosaunaan, palaillaan!