sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Herrasväen istumapaikka

Meillä tuolla ruokasalin puolella on herrasväelle ihan omat penkit. Siellä ne istuu nytkin, meidän talon herrasväki. Tälle porukalle kannetaan ruoka nenän eteen ja tarpeillekin ne viedään ihan erikseen. Nukkuvat poikittain meidän kapeassa 120-senttisessä sängyssä ja tupeekin niiltä puunataan ihan ilmatteeks. Niiden ei tarvi ees kynsiään leikata itse!! Herrasväki on saanut naamansa myös tekstiileihin, tietää että mikä paikka on kellekin varattu:

Yleensä herrasväki tosin istuu siellä missä mekin. Jos me ollaan saunassa niin oven takana on yleensä nuorempi herrasmies odottamassa vuoroaan. Töihin niitä ei sentään voi mukaansa ottaa, mutta hymyssä suin nuo maanantaiaamuisin aina nukkumaan jäävätkin... mokomat.
Toinen herrasväen edustajista meni tänään minun vanhempia viihdyttämään. Sekun on sellainen puoliksi kaupunkilainen herrasmies. Tämä toinen on ihan maalainen. 

Herrasväen tarjottimella on tietenkin aina tuoreita kukkia ja vähän herkkuja kera kahvikupposten.

Herrasväki aina antaa meille jonkin verran tuota viikkorahaa joten heti tärväsin omani kynttilänjalkoihin ;)

Nuo on Aarikan kynttilänjalat ja ihastuin välittömästi kuin sain joululahjaksi tämän:
Se ois taasen viikko kohta aluillaan. Pakkasia taasen luvassa näköjään joten tietää mitä töiden jälkeen puuhastelee ensi viikolla. Saiskohan sitä itsensä pidettyä tänään tuolta saunan puolelta pois... Illanjatkoja!

lauantai 25. tammikuuta 2014

Nuotteja

Se ois jälleen lauantai. Kylläpäs onkin ollut kylmä viikko! Uuneja on jouduttu lämmittämään joka päivä ja lisäpatteritkin piti ottaa käyttöön. Ja silti sai saunassa lämmitellä joka ilta. Hyrr. Tänään onneksi on ollut vain muutama pakkasaste, pääsi jopa lenkille.

Sisusteluja on pitänyt lämpimikseen tehdä ;) Viikolla sain äitiltä mummoni vanhan kattokruunun. Tarkoitus oli että se menisi kirjastohuoneeseen, mutta kuten monen muunkin tavaran kohdalla, se jäi tähän matkan varrelle olkkariin. Ja on muuten hieno!
Sitten meille muutti myös muutama tilaustyyny. Olen vähän koukkuuntunut tähän nuottiaiheeseen ton pianon oston myötä:) Tarvii varmaan opetellakin vielä noi nuotit. Mutta nyt ne koreilee iiiihanissa tyynyissä. Sipelle kiitos, olivat just sellaisia kun halusinkin!
Tässä vielä vähän erityyppinen, aivan ihanat ovat. Älkää välittäkö hunksista joka juuri kuvanottohetkellä nauroi omalle vitsilleen. Kertoisin sen teille mutta taitaa olla painokelvotonta tekstiä ;)

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy vielä meidän "uusi" pöytä. Se kotiutui eilen porukoiden autotallista. Muistin toissa yönä keskellä yötä että meillähän joskus oli tuollainenkin pöytä. No onneksi oli vielä tallessa, katsotaan maalaanko jossain vaiheessa.
Liinaa ei vielä pöydällä ollut kuvanottohetkellä, nyt on sekin vika korjattu. Nyt taidan tässä oikaista tuohon hunksin viereen takkatulen loimuun. Vähän vilu tarttui tuolla lenkillä kun oli pikkuista tuulta. Mutta kyllä se viimeistään saunassa lähtee =)

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kultaista

Hepskukkuu! Pakkasta on pitänyt nyt muutaman päivän ja täytyy sanoa että vaikka en niin välitä jokapäiväisistä uunin lämmityksestä niin on tämä silti parempi kuin se jouluin vesisade! Aurinkokin on pilkahdellut mikä ihan suoraan vaikuttaa jo mielialaankin.

Sisustusjuttuja olen laitellut. Eilen sain päähäni että laitan tuon kirjastohuoneeseen äitiltä otetun kultakehyksisen taulun tänne olkkariin. Taulu on mummoni tekemä. Ja hyvinhän se siihen passaa. Ajatus tohon kultaan lähti oikeastaan siitä kun äitin kanssa tehtiin aika kattava kirppiskierros Joensuussa ja sieltä ostin tällaisen peilin:

Peili(kin) oli tarkoitettu kirjastohuoneeseen sohvan yläpuolelle mutta tuohon matkanvarrelle se jäi...  Eikä se enää ole edes tuossa ;) Se muutti äsken sohvan yläpuolelle.
Näköjään vaikka miten tulee aina hinku että pitää kaikki saada vaaleaksi niin jotain siellä seassa pitää olla tummaa tai värikästä. Nyt on sitten tämä kulta ;) Niin ja tulihan meille tällä viikolla lammaskin:
Onni meinasikin heti ottaa tuolta luulot pois, mokomakin lammas mikä vielä hyökkii kohti (keinuu). Laitanpa vielä kuvan eiliseltä markettireissulta löytämästäni muutaman euron tarjottimesta. Vähästä voi tulla hyvä mieli.


Onni palautui juuri yökylästä ja on lievästi sanottuna väsynyt =) Taidan tässä oikaista hunksin viereen päikkäreille. Mukavaa sunnuntaita kaikille!

lauantai 11. tammikuuta 2014

Meidän talo

Juu, meidän talo oli Meidän talo lehdessä joulukuussa =) Melko lailla vuosi sitten ihanat Ilona Pietiläinen ja Hanne Manelius kävivät kylässä meillä ja hyvän jutun kyllä saivatkin aikaan meidän pikkuisesta talosta. Terveisiä friiduille!

Täytyy sanoa että ihan pikkuisen jännitti, minä nyt jännitän töihin menoakin loman jälkeen, niin tämä oli ihan toisissa sfääreissä=) Kun eihän sisustus ole ikinä valmis, niin miten se sitten on valmis muka ikuistettavaksi lehtikuviin!? Ja vielä meidän sisustus...

Jutussa kirjastohuone oli vain kaukainen haave, nyt se tuossa sekin on. Talolle on tullut pituutta jokunen metri ja olkkarikin on ihan erinäköinen. Ja mullakin on nyt ihan punainen tupee ;) Eli kaikki on muuttunut.
Paitsi toi ruokasalin takaseinä missä on tuo kello (toka kuva) on edelleen saman näköinen. Pitäsköhän sille tehä jottain? Kuitenkin on mennyt jo vuosi ;)
Täytyy sanoa että vaikka muutama uneton yö tämän takia tuli vietettyä niin olen kyllä saanut niin ihanaa palautetta sieltä sun täältä ihan yllättäviltä tahoiltakin että kyllä kannatti! Ja onhan se nyt ihan älytön juttu että meille tuli ammattilaiset tekemään juttua meidän pikkuruisesta talosta. Huippua!!
Niin ja onneks mulla on korvaamattomia ystäviä jotka jakso kuunnella tätä neuroottista paniikkia =) En olisi kyllä ikimaailmassa osannut uneksiakaan että meillä muka näyttäisi siltä että lehti suostuu julkaisemaan ihan kuviakin.
Hunksikin paistattelee parissa kuvassa. Mut ne onkin jo ihan tottuneita lehden sivuilla olijoita. Mutta nyt minä taidan tästä mennä paistattelemaan tuonne saunan puolelle. Illanjatkoja kaikille!

tiistai 7. tammikuuta 2014

Vielä vähän...

...jouluista. Näitä samoja kuvia kun mikkään ei ole muuttunut. Paitsi matto vaihtui, rupes ahistamaan se tummanvihreä matto. Lauantaina lähtee joulukuuset ja muutenkin maisemat raikastuu. Pakkasta on luvannut että josko sitä ihan kannattais matot kantaa pellolle. Ja siivouspäivän päälle olen päättänyt paistaa pullaa. Ja ostaa kevään ekat neilikat.

No tuon pullan suhteen taidan kyllä mennä siitä mistä aita on matalin, eli pakasteversioita kuitenkin. Vaikka silloin tällöin leivonkin sitä sun tätä niin pullaa en ole eläissäni paistanut. Olkkarissa tosiaan matto vaihtui ja hunksit (siis ne tyynyt) meni sohvalta kirjastohuoneeseen, sinne niitä alunperin kaavailinkin mutta en heti raaskinut laittaa.

Täällä on juhlittu koko viikonloppu Onnin synttäreitä ;) Nykyään sanonkin onnia seitenkymppiseksi, eikös se enenvanhaan silleen laskettu että kerrottiin seitsemällä. Miun seitenkymppinen. Onni ja Onnin synttärilahja:
Ja loppuun vielä kuvasarja tältä aamulta, Kun hunksi rennosti otti:
Kaikki kuvat otettu muutaman minuutin aikana. Voisiko alemmasta kuvasta päätellä hunksin olevan kenties vähän aamuäreä?! Vähän on ilme sellainen että nyt kun lähdet niin vielä kerkiit...

lauantai 4. tammikuuta 2014

Täys kymppi!

Meidän täydellinen Onni täyttää tänään täyden kympin! Onni on maailman ihanin koira ja tuntuu kuin ois ollut meidän elämässä aina. Tänään Onni saa herkkuja ja rapsutuksia ja suukkoja, vielä enemmän kuin normaalisti.

Kun vaan saisi tuota parran tuoksua vaikka purkkiin. Ihana Onni.